Maestrul din Petersburg de J.M. Coetzee recomandare lectură

25

Maestrul din Petersburg de J.M. Coetzee prima lectură din acest an

Maestrul din Petersburg este prima carte din 2018. Deși sunt mândră că în 2017 am citit peste 60 de cărți. Mi-am propus ca în 2018 să citesc cel puțin tot atâtea. Așa că am început anul citind. Mi-am ales câteva cărți bune și m-am pus pe treabă. Tărgul cărții a livrat rapid comanda și m-am apucat de citit.

Nu am știut la ce să mă aștept. Nu știam nimic despre autor sau despre subiect. Din nou m-am bazat pe instinct și bine am făcut. Cartea merită citită și eu voi mai căuta cărți de acest autor.

Maestrul din Petersburg

Maestrul din Petersburg – o carte cu un subiect mai dificil

Cartea spune povestea unui tată care tocmai și-a pierdut fiul într-un accident. Deși este tată vitreg, suferă cumplit și nu poate accepta faptul că Pavel nu mai este în viață. Trist și abătut merge să vadă locul unde a locuit. Discută cu proprietara și încearcă să afle detalii din viața fiului său.

Durerea pierderii îl face să gândească lucruri urâte. Se întreabă de ce alți copii trăiesc și al lui a trebuit să moară. Nu înțelege rostul morții lui atât de devreme. Decide să rămână un timp în camera pe care Pavel o închiriase. Speră să afle mai multe despre el. Speră să găsească rânduri scrise de fiul lui care să il aducă mai aproape.

Află că poliția a luat mai multe documente din camera fiului pentru a ajuta la elucidarea morții. Din dor pentru fiul lui, merge să le ceară pentru a le citi. Însă polițistul însărcinat cu ancheta pune la îndoială moartea sau sinuciderea lui Pavel. Prezintă tatălui mai multe dovezi. Tatăl află că fiul său avea o listă cu oameni care urmau să fie uciși. Află că în ziua în care murise băuse foarte mult. Dar de ce? Cum se schimbase fiul lui atât de mult? Cine îl atrăsese în acest joc? Ce anume l-a determinat să recurgă la gesturi care nu îi stau în caracter?

Maestrul din Petersburg – poveste despre mentalitatea din Rusia

E prima carte pe care o citesc despre Rusia. Mentalitatea și modul oamenilor de a reacționa mi se par atât de comuniste. Nu lasă loc de interpretări. Nu lasă nimic nesupravegheat. Totul este analizat. Sfârșitul acestei povești merită aflat. Citiți cartea și nu veți regreta!

Ați citit această carte? V-ar tenta să citiți această poveste? Dar alte cărți de autorul, J.M. Coetzee?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

25 Comments

  1. Subiectul m cam atrage, sa stii. Cand ai inceput sa vorbesti despre carte, credeam ca e plictisitoare, ca e vorba de ceva deprimant, de sentimente si trairi dupa moartea fiului, dar vad ca se lasa si cu actiune si intriga.

  2. Pare un subiect interesant desi destul de trist. Nu am citit nimic inca de acest autor si poate e timpul. Cat despre mentalitatea rusilor, ai mare dreptate.

  3. Dacă stau bine să mă gândesc, nici eu nu am citit o carte despre Rusia. Pare faină aceasta și dacă am ocazia o să îi ofer o șansă. Îmi place mult cum arată coperta! 😘 Și unghiuțele tale.

  4. Felicitari pentru atatea carti citite. Eu nu reusesc, daca ai o reteta o vreau si eu. Cartea ma atrage si as citi-o cu siguranta daca as termina macar una din cate carti am de citit

  5. Coetzze are publicata la Humanitas o intreaga serie de autor. Majoritatea cartilor au fost traduse in romana dupa ce a castigat premiul Nobel si nu cred ca inainte de decernarea acestuia am citit ceva scris de el. As vrea sa citesc Dezonoare pentru ca in urma acestuia s-a autoexilat din Africa de Sud in Australia datorita criticilor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close