Sugestii pentru a avea o baie de vis

22

Cauți sugestii pentru o baie de vis?

Ne dorim o baie de vis, una deosebită. Cât timp am amenajat casa, eram atentă la toate băile în care intram. De la băile prietenilor unde mergeam în vizită, până la băile restaurantelor unde luam masa. Am încercat să fur idei frumoase. Urma o analiză a ceea ce am văzut. Încercam să mă gândesc cât s-ar potrivi la noi și dacă am avea nevoie.

Baia de vis trebuie să fie ideală pentru noi. Ea trebuie să ne ofere confortul necesar, dar și să fie frumos decorată. Da, baia este o încăpere practică, dar cine spune că nu trebuie să fim atenți la detalii?

Sugestii pentru a avea o baie de vis

Pentru fiecare, baia de vis poate însemna ceva diferit. Eu am considerat că e spațiul unde trebuie să te simți confortabil. Să ai toate obiectele sanitare necesare, dar cât mai deosebite.

 • Alege o chiuvetă cu un design aparte

Avem nevoie de o chiuvetă în baie. Există atât de multe modele pe piață încât sigur vei găsi una pe placul tău. Poți merge pe alb clasic, sau te poți avânta să alegi o chiuvetă colorată sau din sticlă.

Eu am ales o chiuvetă cu laterale spațioase. Îmi place să am la îndemână toate cosmeticele necesare. După 4 ani, pot să spun că am făcut alegerea perfectă.

 • Obiecte sanitare suspendate și rezervor încastrat

Mi-am dorit mereu ca wc-ul și bideul să fie suspendate. În primul rând, arată mult mai bine, designul este deosebit. În al doilea rând, e mult mai ușor de igienizat. Rezervul încastrat poate da bătăi de cap, dar merită efortul. E mult mai bine să ai la vedere doar o clapetă, care poate fi în diverse culori sau modele.

 • Cabină de duș și/sau cadă de baie

Aceasta cred că este marea dilemă la baie. Dacă ai două băi, optează să ai într-o baie cabină de duș și în altă baie, cadă. Pentru cei care aveți copii cada nu trebuie să vă lipsească. Sau dacă sunteți fani, stat mult în vană, atunci cada de baie nu trebuie să vă lipsească. Multe modele interesante există, sigur găsiți aici ceva pe placul vostru.

Cabina de duș este pentru cei care fac dușuri rapide și multe. Mă bucur să văd că piața oferă atât de multe modele. Găsiți cabine de duș în diverse culori, cu diverse funcții, radio și masaj. În funcție de spațiul disponibil, sunt pe diverse mărimi. Poți opta pentru cabină de duș cu cădiță înaltă sau joasă, în funcție de necesitate. Mie, personal, îmi plac cele cu cădiță foarte joasă, cum ar fi aceste modele.

baie de vis

 • Baterii sanitare deosebite

Nici alegerea bateriilor sanitare nu este o misiune ușoară. Marile firme se întrec în a oferi modele cât mai deosebite. Am văzut că unii merg pe clasicele baterii cu apă rece și caldă separat. Mie mi se par greu de folosit pentru a obține apa caldă dorită.

Eu am ales baterii sanitare cu un design aparte, ușor de folosit și potrivite cu restul băii. Puteți opta pentru baterii de duș care luminează apa.

 • Nu gresie și faianță, da pentru tapet

Optează pentru tapet în baie dacă ai un geam suficient de mare pentru a aerisi după duș. Tapetul rezistă bine în timp, chiar și în baie. Baia va arată mult mai deosebit și nu va mai părea atât de rece.

Am mers pe gresie doar în zona cabinei de duș și a corpurilor sanitare. La chiuvetă, am riscat și am pus tapet. După 4 ani, tapetul este impecabil, nu s-a dezlipit deloc.

 • Mici obiecte de decor

Obiectele mici de decor ne fac să ne simțim mai bine într-o încăpere. De ce le-am evita în baie? Optează pentru flori care iubesc umezeală. Amplasează-le în ghivece de ceramică pictate sau colorate.

Un raft de sticlă poate fi suport pentru diverse cosmetice necesare la baie, duș. Împătură frumos prosoape colorate pentru a le avea la îndemână. Nu uita de lumânări parfumate și cât mai colorate.

Corpuri de iluminat colorate, cu diverse modele, pot face din baia ta, una mult mai frumoasă.

Baia de vis există pentru fiecare dintre noi

E important să știm exact ce ne dorim și ce avem nevoie. Indiferent de dimensiunea băii, ea poate deveni baia noastră de vis cu puțină imaginație. Nu copiați ce vedeți în alte băi. Încercați să personalizați fiecare colțișor al casei voastre.

Cum arată pentru voi o baie de vis? Ce trebuie neapărat să aibă baia voastră pentru a fi una de vis, aparte?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

 1. singurul punct la care eu nu sunt de acord cu tine este cel cu faianta/tapet. Poate si pentru ca nu am avut tapet, cu atat mai putin in baie, si ma gandesc ca poate nu rezista si e mai greu de intretinut? Eu momentan am faianta si tot pe as merge. Momentan avem cada, dar anul asta vrem sa trecem la cabina de dus.

 2. Tapetul in baie nu suna rau deloc. Baia de vis trebuie sa aiba cabina de dus, sa fie decorata cu diverse obiecte care sa o faca unica si poate si tapet.

 3. Imi place gama de culori din baia aleasa de tine ca imagine. I-as mai adauga un dulapior inchis, pentru depozitare, ghivece cu flori naturale si un paravan pentru cada.

 4. Baia de vis nu este cabina de duș ci cadă și duș. Și eu vreau/trebuie să fac unele schimbări în băi, le iau pe rând și caut soluții deci voi ține cont de ideile și recomandările tale.
  Încep cu chiuvetele și bateriile.

 5. Ah, tapet in baie! Ce idei faine ai! Da, musai un design interesant pentru chiuveta, poate si 2 plante frumoase, si musai sa fie un spatiu aerisit, care sa ofere relaxare. 😍😘

 6. Dn pacate stau la bloc, si baia e asa cum a fost ea facuta acum 50 de ani 😀 , Mi-ar placea o baie mai mare sa ma pot desfasura asa cum vreau 🙂 si sa o mobilez asa cum imi place

 7. Alexandroaia Elena-Cristina on

  Ador băile fierbinti cu multă spuma, deci baia perfectă pentru mine, clar, are o cada mare in care sa ma lafai dupa bunul plac.

 8. Dream big little girl on

  Imi plac genul acesta de articole deoarece imi amintesc cat de mult mi-a placut sa ma
  Documentez cand mi-am refacut baia. Ador sa caut lucruri noi si sa le combin

 9. Îmi plac foarte mult recomandările tale șj eu am o cadă imensă 🙂 din păcate eu nu pot folosi tapet în baie și nici în camere :(. Fiind în zonă de munte cu multă umezeală, nu e deloc recomandat, favorizează ieșirea mucegaiului, oricât de bine ar fi izolată casa. Dacă aș sta într-o zonă mai uscată, sigur aș încerca și această variantă :).

 10. Si eu am inceput sa asez lucrurile cat mai adunate, unele chiar suspendate pt a avea mai mult spatiu. Desi prefer cada, avem cabina de dus, tot din acelasi motiv. Oh, mi-as dori o baie mai spatioasa, ca cea din poza.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close