Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci
Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci este o nouă rețetă testată. Încerc să mănânc cât mai conform, cât mai corect. Dieta Montignac este singura cu care mă simt confortabil. Chiar dacă trebuie să gătesc aproape zilnic, fac din asta momentul meu de relaxare.
Găsesc greu rețete potrivite dietei. De cele mai multe ori trebuie să adaptez și să inventez. Mă uit la multe filmulețe și combin ce îmi place, cu ce am prin frigider și ce mi-ar plăcea să mănânc. Sunt mare fan lactate, așa că orice rețetă pe bază de brânzeturi, este preferata mea.
Ingrediente necesare Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci:
- 180 grame cașcaval,
- 400 grame brânză de vaci,
- 4 ouă mari,
- sare, piper,
- nu ar fi stricat niște verdeață – spanac, pătrunjel, cozi de ceapă verde.
Mod de preparare Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci:
Etapa 1
Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le punem în bolul de la mixer. Adăugăm un praf de sare și lăsăm mixerul să facă treaba grea. Dăm pe răzătoarea mică, cașcavalul. Atenție la degete și la unghii 😀 . Punem într-un bol, brânza de vaci stoarsă de zeamă, cașcavalul și gălbenușurile. Condimentăm după gust. Când spuma este tare, o adăugăm la compoziție. Încorporăm câte o lingură de spumă de albuș. Încorporăm cu ajutorul unei spatule. Nu folosiți tel sau lingură de lemn, nici mixerul.
Etapa 2
Tapetăm o tavă mai mică cu hârtie de copt. Puteți pune compoziția și în formă de chec. Turnăm compoziția și uniformizăm ușor.
Dăm tava la cuptor la 180°C, pentru 45 de minute. Este copt când deasupra are o crustă frumoasă, aurie.
Și secțiune!
Etapa 3
Scoatem tava din cuptor. Lăsăm 5 minute să se răcorească. Scoatem sufleul din tavă și îndepărtăm cu grijă hârtia. Ea menține umezeala și sufleul va fi umed. Eu îl prefer mai uscat. Când îl consum, îl reîncălzesc și se mai usucă. Are un gust delicios, iubitorii de brânzeturi, îl vor adora.
Idee de aperitiv:
Sufleul de cașcaval poate fi servit simplu, cu sos, sau ca și garnitură. Însă poate fi și o idee bună de aperitiv conform, mai ales că se apropie sărbătorile. Cu puțină verdeață, cred că ar fi mult mai gustos, dar și mai aspectuos.
Voi ați mâncat sufleu? Vă place această idee de sufleu de cașcaval cu brânză de vaci? Vă tentează să gustați sau să încercați rețeta?
Mmm arata tare bine, mi-ai facut si mie pofta, mai ales ca sunt iubitoare de cascaval 😀
Uuu, cat de bine arata! Chiar nu e ok ca le-am vazut la ora asta… mi-ai facut pofta 🙁
Minunata reteta, o s-o incerc si eu😍👍
Am incercat cateva retete de sufleu, dar nu de cascaval cu branza de vaci
Ce reteta simpla si exact pe gustul meu…mi-ai facut fofta arata delicios!
Pe mine ma tenteaza sa mananc, nu sa gust, drept urmare o sa fac si eu zilele astea, mai ales ca e vorba de o reteta usor de facut. O merge si cu ceapa verde? Ca mie mi-ar placea, cred.
Nu am gatit niciodata acest sufleu dar la cat de bine arata, cu siguranta o voi face!
Ce bine arata. Imi aminteste de budinca facuta de mama. Cu siguranta as gusta pentru ca imi place branza.
Mereu ne incanti cu retete delicioase si aspectuoase. chiar mi-ai facut pofta!
Tot ce e pe baza de branza, ma cucereste pe loc. Mai ales la cum arata acest sufleu care are si cascaval si este si usor de facut, sigur il voi face
tare bine arata, cred ca este pe gustul meu, trebuie sa incerc!
Ce pofta mi-ai facut. Trebuie să recunosc sa suna delicios.
Ce bine arată!
Nici nu stii ce pofta mi-ai facut, mai ales ca eu sunt mega fan branzeturi. Cred ca as putea renunta sa mananc carne, dulciuri, etc, insa branzeturi niciodata 🙂
Arata delicios. Cred ca e si tare gustos.
N-am incercat aceasta reteta pana acum. Sunt convinsa ca este delicioasa
Ce bine arata, trebuie sa incerc si eu.
Multumesc pt idee! Saptamana asta mi-am propus sa cumpar niste branza de la piata. Pe la noi taranii fac inclusiv cascaval de casa si il vand.
Arată foarte yummy și pare ușor de făcut. Chiar mi-ai făcut poftă cu rețeta asta.
Arata foarte bine ! Mi-am notat reteta!
Hmmm..ce bine arata, trebuie sa o prepar si eu! Mi-ai facut o pofta…de-mi ploua in gura 😀
Dupa paste fac si eu!
E foarte usor de facut, cred ca nu voi avea dificultati sa il fac si eu 😉
Sufleurile,budincile,fie dulci,fie sarate,sunt preparate usoare,sunt minunate.
Si nu,nu mai spun despre separarea albusului de galbenus :)).In cazul asta chiar e indicat.
Arata minunat, e foarte simplu de facut si mai ales delicios! Am facut deja de 2 ori sufleul (am mai pus si niste spanac si ceapa verde) si e bun bun! Multumim pentru reteta!
Wooow… cat de apetisnat arata, mi-am notat si eu reteta.
arata super! si mie imi plac mult lactatele, asa ca aceasta reteta e pentru mine!