Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci – dieta Montignac

Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci

Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci este o nouă rețetă testată. Încerc să mănânc cât mai conform, cât mai corect. Dieta Montignac este singura cu care mă simt confortabil. Chiar dacă trebuie să gătesc aproape zilnic, fac din asta momentul meu de relaxare.

Găsesc greu rețete potrivite dietei. De cele mai multe ori trebuie să adaptez și să inventez. Mă uit la multe filmulețe și combin ce îmi place, cu ce am prin frigider și ce mi-ar plăcea să mănânc. Sunt mare fan lactate, așa că orice rețetă pe bază de brânzeturi, este preferata mea.

Ingrediente necesare Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci:

  • 180 grame cașcaval,
  • 400 grame brânză de vaci,
  • 4 ouă mari,
  • sare, piper,
  • nu ar fi stricat niște verdeață – spanac, pătrunjel, cozi de ceapă verde.

Mod de preparare Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci:

Etapa 1

Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le punem în bolul de la mixer. Adăugăm un praf de sare și lăsăm mixerul să facă treaba grea. Dăm pe răzătoarea mică, cașcavalul. Atenție la degete și la unghii 😀 . Punem într-un bol, brânza de vaci stoarsă de zeamă, cașcavalul și gălbenușurile. Condimentăm după gust. Când spuma este tare, o adăugăm la compoziție. Încorporăm câte o lingură de spumă de albuș. Încorporăm cu ajutorul unei spatule. Nu folosiți tel sau lingură de lemn, nici mixerul.

sufleu de cașcaval cu brânză de vaci

Etapa 2

Tapetăm o tavă mai mică cu hârtie de copt. Puteți pune compoziția și în formă de chec. Turnăm compoziția și uniformizăm ușor.

sufleu de cașcaval cu brânză de vaci

Dăm tava la cuptor la 180°C, pentru 45 de minute. Este copt când deasupra are o crustă frumoasă, aurie.

sufleu de cașcaval cu brânză de vaci

Și secțiune!

sufleu de cașcaval cu brânză de vaci

Etapa 3

Scoatem tava din cuptor. Lăsăm 5 minute să se răcorească. Scoatem sufleul din tavă și îndepărtăm cu grijă hârtia. Ea menține umezeala și sufleul va fi umed. Eu îl prefer mai uscat. Când îl consum, îl reîncălzesc și se mai usucă. Are un gust delicios, iubitorii de brânzeturi, îl vor adora.

sufleu de cașcaval cu brânză de vaci

Idee de aperitiv:

Sufleul de cașcaval poate fi servit simplu, cu sos, sau ca și garnitură. Însă poate fi și o idee bună de aperitiv conform, mai ales că se apropie sărbătorile. Cu puțină verdeață, cred că ar fi mult mai gustos, dar și mai aspectuos.

Voi ați mâncat sufleu? Vă place această idee de sufleu de cașcaval cu brânză de vaci? Vă tentează să gustați sau să încercați rețeta?

 

27 de comentarii la „Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci – dieta Montignac”

  1. Sufleurile,budincile,fie dulci,fie sarate,sunt preparate usoare,sunt minunate.
    Si nu,nu mai spun despre separarea albusului de galbenus :)).In cazul asta chiar e indicat.

    Răspunde
  2. Arata minunat, e foarte simplu de facut si mai ales delicios! Am facut deja de 2 ori sufleul (am mai pus si niste spanac si ceapa verde) si e bun bun! Multumim pentru reteta!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.