Prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr – Dieta Montignac

46

Prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

Prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr și fără făină albă. V-am făcut curioși de la prima frază, nu? Știți că sunt fan testat rețete și le prepar pe cele gustoase și sănătoase. Fiecare reușită o împărtășesc cu voi. Mai sunt și eșecuri. O să vă povestesc despre ele într-un alt articol. Să învățați din greșelile mele.

Această rețetă am preluat-o de grupul de susținere Montignac. Pentru mine Montignac rămâne dieta de slăbit, dar și un stil de viață sănătos. Rețeta părea simplă, aveam ingrediente la îndemână (mulțumesc socrului că mă aprovizionează mereu cu nucă). Și am trecut la treabă!

Ingrediente necesare prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr:

  • 8 ouă de casă, mai mari,
  • o lingură de apă rece,
  • 8 linguri de îndulcitor,
  • un praf de copt,
  • esență de vanilie, merge și una de rom,
  • 9 linguri de nucă măcinată,
  • gem fără zahăr. Eu am folosit gem de prune de la Lidl

Mod de preparare prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr:

Etapa 1

Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Punem albușurile în vasul mixerului. Adăugăm un pic de sare și lăsăm mixerul să facă treaba. Când spuma este tare, scădem viteza la mixer și adăugăm lingura cu apă rece și gălbenușurile.

prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

Treptat punem praful de copt, nuca și esențele. Eu am adăugat praf de copt fiind multă nucă.

prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

Eu mi-am dorit un blat pufos, aerat.

prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

Etapa 2

Tapetăm cu hârtie de copt, tava mare de la cuptor. Turnăm compoziția și o nivelăm. Dăm tava la cuptor pentru 30 de minute, la 180°C.

prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

Eu am folosit rețeta automată de pandișpan, iar ultimele 10 minute, au pus căldură doar de jos, partea de sus era deja rumenită.

prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

Când blatul este copt, eu am testat cu scobitoarea, scoatem tava din cuptor. Scoatem blatul pe un tocător de lemn mai mare. Eu nu las niciodată prăjiturile în tavă. Se răcesc mult mai  repede dacă le scoatem din tava fierbinte și îndepărtăm hârtia de copt.

Deși hârtia de copt este o mare invenție (îmi amintesc cum stricam unghiile încercând să ung uniform tava la colțuri cu unt sau ulei și făină). Ea păstrează umezeala.

Etapa 3

Când blatul s-a răcit, îl tăiem în trei părți egale. Ungem fiecare foaie cu gem, chiar și prima de sus. Eu am presărat nucă măcinată pentru decor. Se taie în triunghiuri pentru un aspect mai frumos.

prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

Ce voi schimba data viitoare?

Prăjitura obținută este pufoasă, aromată și acrișoară. Deși rețeta inițială cuprindea și făină de tărâțe, eu am completat cu nucă măcinată. În loc de gem fără zahăr, puteți pune frișcă, cremă de brânză cu puțin îndulcitor, cremă de ciocolată făcută în casăPuteți avea de fiecare dată, alt desert.

prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr

V-ar plăcea să încercati o prăjitură pufoasă cu nucă, fără zahăr? Vouă vă plac prăjiturile cu nucă măcinată? Ce părere aveți despre prăjiturile fără zahăr?

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

46 Comments

  1. Prajiturile cu nuca sunt grozav de bune,absolut delicioase.Blaturi cu nuca,umpluturi cu nuca(smantana indeosebi,ori gem,nuca,rom/cognac).
    Eu nu mai separ albusurile de galbenusuri,nu reduce pufosenia,durata de mixare conteaza,consistenta aluatului trebuie sa fie ferma,cam atat.
    Fara zahar nu am incercat pentru ca in general reduc mult cantitatea de zahar dintr-o reteta.La aluaturi fragede foarte putin spre deloc,dar folosesc arome-coaja de citrice confiata,esente,zahar vanilat,fructe uscate,uneori ciocolata neagra.
    Mi-ai facut pofta cu prajiturica ,poate pun in practica,nu am mai gatit demult dulciuri cu gem si nuca,si chiar sunt minunate.Neaparat cu un strop alcool.:))

      • Da,prajitura nu are si faina,insa are praf de copt.La blaturile astea cu nuca eu pun si faina,macar 2-3 linguri,deci ,in loc de 8 linguri nuca,pun 2(sau 3) linguri faina si 6(sau 5) linguri nuca.
        E adevarat,nucile sunt grele,de asta se folosesc mai mult in aluaturi fragede-biscuiti,tarte,care nu necesita crestere.
        Sunt cateva reguli de baza pentru reusita blaturilor ,insa cea cu separarea cred ca are mai mica importanta decat celelalte.
        1.Ingredientele,toate, sa fie lasate la temperatura bucatariei,nu le folosim reci.
        2.Ingredientele pulbere-faina,agent de crestete,e bine sa fie cernute,pentru a nu fi nevoie sa amestecam in exces(daca pentru spuma de ou e nevoie sa mixam mai mult,cand adaugam fainurile dimpotriva,trebuie sa nu exageram cu amestecatul).
        3.Incorporarea fainurilor sa se faca prin rasturnare,nu in plan orizontal.

  2. Secretele frumusetii on

    Nu știu care este faza între îndulcitor și corpul meu, însă atunci când consum am o energie neobișnuita care se lasă cu insomnie și palpitații.

  3. Zuzi, prajitura arata foarte bine, doar ca sunt curioasa ce gem fara zahar ai folosit tu de la Lidl, ce sortiment? Ca eu nu stiu niciunul. Am luat de la Camara Noastra si mi s-a parut oribil.

    • Eu folosesc de la Cămara noastră, Magiun de prune, mie îmi place mult, e acrișor, tare gustos. Gemuri fără zahăr, foarte bune, sunt cele de la ST. DALFOUR, în rest, nu recomand nimic din comerț, sunt oribile și super subțiri. Spun asta după 4 ani de căutare și testare.

  4. wow, arata atat de bine si pare asa savuroasa.
    si mi se pare ca e si sanatoasa, adica nu o bomba din aia calorica ce contine faina alba, unt si altele.
    as incerca-o si as pune si faina de tarate, daca asa zice reteta.

  5. Din poze pare atât de simplu de făcut! Nu-mi vine să cred😅 Poate o voi încerca și eu weekendul următor. Pare delicoasă!
    Pupici!

  6. Suna al naibii de interesant. Eu m-am delectat cu un chec in seara asta. Voi incerca si reteta ta. Ce fel de indulcitor sa folosesc? Te referi la zahar?

  7. Barascu Violeta Ramona on

    Eu am in fiecare dimineata cate o gustarica cu nuci dar prajituri mananc mai rar. Chiar m-ai facut curioasa in privinta acestei retete!

  8. Nu numai ca imi plac, ador dulciurile cu nuca.

    Am mancat la cineva niste cornulete cu nuca,dementiale!
    Cred ca si prajitura ta e foarte buna, unde mai pui ca nu are zahar?

  9. Pingback: Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci - dieta Montignac - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

Read previous post:
sufleu de cașcaval cu brânză de vaci
Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci – dieta Montignac

Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci Sufleu de cașcaval cu brânză de vaci este o nouă rețetă testată. Încerc...

Close