Unde facem shopping în Viena?

12565606_1309198579106470_8662181158982019252_n

Ne place să avem lucruri frumoase și de calitate, fie că vorbim de îmbrăcăminte, fie că vorbim de decorațiuni și produse necesare într-o casă. Calitatea tot mai proastă a produselor pe care le găsim în Cluj, varietatea mică a decorațiunilor, m-au determinat să nu mai cumpăr nimic. De cele mai multe ori, am impresia că toată lumea poartă haine la fel, își decorează casa la fel, pentru că piața Clujului este extrem de slabă.Nu găsim produse extravagante, frumos colorate și de calitate.

De când cu construcția și reamenajarea casei, m-am lovit de problema asta. Nicio șansă să găsești mic mobilier în culori vii, vesele, nu găsești nimic din ceea ce îți dorești, trebuie să cumperi ce găsești și să te împaci cu această idee.

Nu sunt de acord nici cu prețurile și condițiile practicate de unele magazine din Cluj. Plătești avans, produsul vine în 60 de zile, vezi culoarea pe mostre și trebuie să-ți imaginezi dacă se va potrivi sau nu, cu ce ai acasă.

În limita timpului și a posibilităților, ne-am îndreptat atenția spre magazinele din Viena. Deși ați fi tentați să spuneți că prețurile sunt extrem de mari și noi, românii, nu ne  permitem, vă pot contrazice. Prețurile la multe produse sunt chiar mai mici decât în România, iar despre calitate și modele cred că nu are rost să încep să vă povestesc.

Deci, dacă ajungeți în Viena și doriți shopping pentru casă, atunci vă recomand cu drag:

  • IKEA – cred că toată lumea cunoaște produsele IKEA, varietatea de modele și culori, aici chiar poți să găsești tot ce ai nevoie pentru casă, pentru fiecare încăpere din casa ta, pentru copil, pentru curte;
  • Leiner – a fost unul dintre magazinele care pe mine m-a fascinat, am găsit atât de multe produse drăguțe pentru casă, încât aș fi cumpărat tot dacă ne încăpea în mașină. Dacă vă căutați covoare, mic mobilier, cuiere, dulăpioare, produse pentru bucătărie, lămpi deosebite, aici este locul unde trebuie să ajungeți.

leiner

leiner 1

  • Interio – un alt magazin de decorațiuni interioare și chestii de casă. Produse de calitate, impecabil aranjate, și mă repet, în toate culorile posibile. Aici găsiți de la mici decorațiuni pentru casă, la fețe de masă, tacâmuri, produse pentru bucătărie, la prosoape și tot ce e necesar într-o baie, lămpi, candelabre și veioze, canapele, scaune, fotolii, toate extrem de bine făcute, cu un design elegant și modern.

interio

interior 1

interior 2

interior 3

interio 4

interio 5

Toate aceste magazine le găsiți lângă centrul comercial SCS din Viena. Dacă vă plimbați cu mașina prin parcarea imensă, puteți găsi numeroase magazine de jucării, de electrocasnice, mobilă și decorațiuni. Clădirea centrului comercial este pe două etaje, ai nevoie de răbdare și mult timp să te plimbi și să descoperi magazine de care noi nici nu am auzit. Indiferent de ce ai nevoie sau nu, aici poți găsi absolut orice, la prețuri foarte bune și doar produse de calitate.

Există numeroase cafenele și cofetării, la food court, mâncarea este variată și foarte gustoasă, locuri special amenajate pentru a-ți încărca telefonul și unde ai acces gratuit la internet. Tot aici găsiți și un supermarket InterSpar foarte mare și un magazin Billa.

Pentru haine, cosmetice, accesorii, vă recomand și magazinele de pe Mariahilferstrasse. Aveți, însă mare grijă, din păcate, au apărut și aici produse de calitate slabă. Nu ezitați să savurați înghețată sau produsele din cofetăriile Aida.

Pandorf este o alegere bună dacă vă căutați haine de calitate la prețuri foarte bune. Aici găsiți aproape toate mărcile de haine cunoscute, dar și multe branduri de care nu am auzit, dar care au produse interesante.

Reducerile sunt cu adevărat reduceri, înainte de sărbătorile de iarnă, am găsit toate produsele cu reduceri de la 20 până la 50% la toate brandurile.

Eu consider că merită un drum mai lung pentru shopping, în condițiile în care îți dorești produse de calitate și cu un design interesant. Nu am să înțeleg niciodată de ce la noi toate trebuie să fie exagerat de scumpe, și totuși nejustificat, iar la reduceri să nu vezi nicio diferență între prețul normal și prețul la reducere.

Voi unde mergeți la shopping? Ce magazine din afară țării recomandați? 

2 thoughts on “Unde facem shopping în Viena?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.