Poluarea, stresul, alimentatia, toate ne afecteaza organismul, inclusiv parul. Cu totii ne dorim un par frumos si sanatos, dar oare stim ce trebuie sa facem pentru a-l avea?
Parul este o combinatie intre o proteina numita keratina si aminoacizi, si fiecare suvita de par este ca un snur. El are o teaca exterioara sau cuticula, care inveleste cortexul interior. Cuticula poate sa reziste abuzurilor, cum sunt, caldura si periajul.
Parul frumos si stralucitor este un bun de pret. Parul poate fi considerat un accesoriu, el poate fi colorat, incretit, costumat sau netezit, in doar cateva minute. Oricum, prea multa atentie, combinata cu efectele unei diete sarace, poluarea, aerul conditionat si caldura, iti pot otravi parul. O rutina zilnica si un tratament prompt, in momentul in care apar problememe, reprezinta o importanta vitala in mentinerea sanatatii si frumusetii naturale ale parului.
Textura parului: este determinata de marimea si forma foliculilor parului, care este o trasatura genetica controlata de hormoni si in corelatie cu varsta si caracteristicile speciei.
Culoarea parului: este determinata de multimea de pigmenti din par si forma granulelor pigmentului.
Tipurile de par: sunt determinate de starea naturala a parului: par normal, par gras, par uscat, par subtire, par deteriorat.
Probleme ale parului: varfuri despicate, matreata, scalp iritat, sunt probleme obisnuite care releva un par nesanatos.
Plante medicinale pentru cresterea parului: plantele medicinale sunt cunoscute ca furnizeaza organismului o varietate de beneficii. Ceea ce putin oameni constientizeaza ca plantele medicinale chiar pot sa contribuie la cresterea parului. Cel mai mare avantaj al plantelor medicinale este ca nu dauneaza corpului.
Coada calului: este cunoscut faptul ca planta “Coada Calului” datorita silicei, poate sa accelereze cresterea parului. Poti sa bei ceai din planta, sau sub forma de capsula sau mixeaz-o in sampon.
Ulei de mesteacan: este o alta planta care ajuta cresterea parului. Se recomanda persoanelor care au firul de par subtire, si incetineste caderea parului. Pentru un rezultat deosebit se recomanda, ca in sampon sa pui o capsula si apoi sa aplici pe tot scalpul, axandu-te pe zonele cele mai afectate.
Ginkgo: aceasta planta deosebita se stie ca furnizeaza multe beneficii pentru organism, inclusiv, cresterea parului. Principalul motiv pentru care se crede ca efectul ei este atat de mare este datorita faptului ca ajuta circulatia, ceea ce este esential.
Ingrijirea parului in timpul iernii: In timpul iernii, parul tau va fi expus unor conditii daunatoare, cum sunt vanturile, efectele uscarii datorita temperaturilor scazute. Frigul face ca parul sa devina casant, uscat si vremea umeda face ca parul sa se increteasca si sa se innoade. Pentru a reduce aceste efecte, e bine sa folosesti un umidificator sau vase cu apa in apropierea sursei de caldura. Foloseste un balsam puternic pentru par pentru a combate uscarea datorata frigului.
Samponul trebuie sa indeplineasca cerintele parului. Balsamul se cere pentru a reconditiona luciul natural al parului. Masajul scalpului mentine un scalp sanatos.
Ai grija de par! Parul se poate intinde cu pana la 30% din lungimea sa inainte sa se rupa. Apa il face sa se umfle, iar la pieptanare chiar si suvitele cele mai reziste se vor rupe. La dus, foloseste balsam din belsug, va usura desfacerea nodurilor mult mai usor.
Obiectele fierbinti ajuta parul sa arate bine, dar ele pot sa arda parul. Inainte sa iti intinzi parul, aplica o solutie de protectie a cuticulelor pe baza de silicon. O data pe saptamana, curata obiectele cu alcol pentru a se indeparta reziduurile, care pot sa se puna pe par, facandu-l casant.
Iarna a venit, e timpul sa avem grija de partile cele mai expuse la frig!