Sfaturi pentru prima experiență cu cortul

16

Pregătit pentru prima experiență cu cortul?

Te-ai decis! Anul acesta vrei să încerci experiențe noi. Vrei să bifezi prima experință cu cortul. Bună alegere. Există multe locuri minunate unde nu avem posibilitatea de cazare. Așa că experiența cu cortul poate fi minunată.

Nu te speria că vei merge pentru prima dată cu cortul. Cu puțină organizare și parcurgând sfaturile mele, poți avea o experiență frumoasă. Chiar și cei care merg des cu cortul, pot întâmpina diverse neplăceri. Important e să găsim soluții pentru toate. Și doar să ne bucurăm de noua noastră provocare. Fiecare lucru nou făcut, ne poate ajuta să ne dezvoltăm. Să profităm, deci!

Sfaturi pentru prima experiență cu cortul

 • Încearcă să montezi acasă cortul

Chiar dacă te consideri o persoană îndemânatică, s-ar putea să pară mai complicat la fața locului. Sau să îți lipsească anumite elemente. Montează cortul acasă, vezi cât timp este necesar. Asigură-te că ai tot ce e necesar pentru montarea lui corectă.

 • Alege un cort suficient de mare

Dacă ai o familie numeroasă, alege un cort încăpător. Mai ales, dacă ai acces cu mașina până la locul de campare. Cu cât cortul e mai mare, vei avea suficient spațiu pentru a te simți confortabil.

Dacă ai și saci de dormit mai mari, mai voluminoși, un cort mare este necesar. Iar dacă plouă, va trebui să poți sta lejer în cort. Dar și să fie spațiu pentru a depozita totul înăuntru. În plus, cui îi place înghesuiala?

 • Întocmește o listă de lucruri necesare

Lista te poate ajuta să fii mai organizat. Dar și să nu uiți acasă lucrurile importante. Uneori, din grabă și prea mult entuziasm, putem lăsa acasă cele mai importante lucruri. Cu cât vei merge mai des în excursii cu cortul, îți vei da seama ce e necesar și ce nu. Așa că data viitoare vei adăuga sau tăia de pe listă unele lucruri. În funcție de câte lucruri îți sunt necesare, vei alege rucsacuri pe măsură pentru fiecare membru.

 • Nu campa noaptea

Pe cât posibil, încearcă să ajungi devreme la locul de campare. Va fi mai ușor să montezi cortul. Dar și pentru că îți vei putea alege locul mai bun pentru campare. Păstrează distanța decentă față de vecini. Nu uita, fiecare are nevoie de intimitate, dar și spațiu pe lângă cort.

 •  Respectă regulile din zona de campare

Respectă orele de liniște. Oamenii vin cu cortul pentru a se bucura de liniștea naturii. Nu deranjați, mai ales noaptea, cu muzică și râsete zgomotoase până dimineața. Respectă perimetrul fiecărui cort. Respectându-i pe ceilalți, nimeni nu va ști că e prima experiență cu cortul.

prima experiență cu cortul

 • Ia suficiente haine cu tine

Nu uita că nu vei avea posibilitatea să speli haine. Vremea este capricioasă, se poate schimba de la un moment la altul. Îți recomand să ai cu tine haine pentru cald și soare, dar și pentru frig și ploaie.

 • Stabilește și meniul zilnic

În funcție de numărul de zile planificate pentru prima experiență cu cortul, vom face și planul pe mese. Vor fi necesare trei mese principale, dar consistente. Nu uita de mici gustări și fructe. Fiind în aer liber și făcând mișcare, pofta de mâncare va crește!

 • Nu alege loc de campare prea departe de casă

Pentru prima experiență cu cortul, alege un loc aproape de casă. Ține cont de acest aspect, mai ales dacă iei și copiii cu tine. S-ar putea să trebuiască să vă întoarceți repede acasă. Poate nu te vei putea acomoda cu astfel de condiții limitate. E bine să poți ajunge rapid acasă, în confort.

Prima experiență cu cortul – de neuitat

Pentru adulți, poate fi mai grea acomodarea. Însă cu siguranță, pentru copii va fi o adevărată distracție. Dar și o bună lecție pentru a se descurca în spațiu restrâns, cu mai puțin lucruri. Mersul cu cortul poate fi o idee de mini vacanță în locuri frumoase, noi experiențe.

Vă mai amintiți prima experiență cu cortul? A fost plăcută pentru voi, aveți amintiri amuzante de povestit? Sau prima experiență cu cortul a fost și ultima pentru voi?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. sa stii ca a fost prima si ultima, tin minte si acum, am fost tare multi, am plecat cateva zile la lepsa, exact de paste, a fost nebunie. nu ma omor eu dupa statul prea mult in natura, dar adevarul e ca a fost dragut

 2. Nu am fost niciodata cu cortul pana acum. Insa ne-am propus, eu si sotul, sa incercam o experienta de genul anul acesta. Asadar, sfaturile tale vin exact la momentul potrivit! Mi-ar placea si sunt curioasa daca voi mai repeta experienta!

 3. Ma crezi ca nu am fost niciodata cu cortul? Pana acum, cel putin.
  Dar cred ca e o experienta grozava. daca mai tinem cont si de sfaturile date chiar cred ca ar fi o amintire de neuitat.

 4. Cristina Dragomir on

  eu nici nu as avea curaj sa plec cu sotul in drumetie cu un cort, daca nu ar face repetitie acasa, sa fiu sigura ca stie sa il monteze, sa nu ma trezesc pe acolo ca rade lumea de noi ca dormim in saci de dormit langa un cort lesinat.

 5. N am mers dar sincer nici nu cred ca as vrea, mai ales cu problemele mele la coloana, dormit in cort mai imi lipsea 🤣 am vazut totusi ca exista si varianta mai luxury ii zice glamping sau ceva de genu, cred ca la asta as apela.

 6. Ooo, da!!! Ne-am campat într-o zonă atât de frumoasă și liniștită încât am rămas blocați a doua zi când ni s-a spus că a fost ursul 🙂
  Câte amintiri am din călătoriile cu cortul..! Acum, din păcate nu se mai poate!
  Mulțumim pentru sfaturi!

 7. Am fost anul asta cu cortul pentru prima data dupa 30 de ani. Am facut toate prostiile posibile, am ajuns seara si intai am mancat si am vazut jumatate de film (am fost la Divan Film Festival) si pe urma ne-am apucat sa punem si cortul. Eu nu pusesem in viata mea vreun cort, eram paralela complet, dar l-am pus cumva la lumina lanternelor.

 8. eu megeam foarte mult cu cortul in copilarie si am amintiri tare frumoase. Nu prea am avut ocazia sa merg in ultimul timp cu cortul, dar mi-as dori

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
săpun Notino
Folosește corect și cât mai des săpun Notino

Alege să folosești mai des săpun Notino În această perioadă, s-a promovat mult spălatul pe mâini. M-am bucurat să văd...

Close