Sfaturi pentru îngrijirea mâinilor

Îngrijirea mâinilor a fost întotdeauna o prioritate pentru mine. Mi-a plăcut să am unghiile aranjate și pielea mâinilor fină. Cred că am căpătat acest ritual de la bunica mea. Ea își dădea mâinile cu cremă în fiecare seară, dar și înainte de a pleca de acasă. Probabil pentru că acea cremă de mâini miroasea tare bine și parfumuri nu prea existau.

Mâinile sunt extrem de expuse la soare, frig, vânt. Folosim produse diverse la curățenie care pot afecta pielea mâinilor. Așa că trebuie să le acordăm o atenție sporită și îngrijirea mâinilor să fie pe primul plan.

Cum să ne îngrjim mai bine, mâinile?

Primim sfaturi și recomandări din toate părțile. Uneori suntem copleșite de informații și nu mai știm cum să procedăm. Este foarte important să aplicăm ce considerăm că ni se potrivește. Cu timpul, să observăm care variantă este mai bună pentru noi și să continuăm cu ea.

îngrijirea mâinilor

**mâinile să fie mereu curate

Mâinile trebuie să fie mereu curate, ținând cont că sunt intens folosite și în contact cu diverse substante și suprafețe. De câte ori e posibil, folosește mănuși pentru a le proteja. Ideal ar fi și să ai la îndemână un gel curățare mâini care să îți asigure mâini curate tot timpul.

Dacă ți-ai pătat mâinile sau unghiile cu cerneală, vopsea, folosește gel de curățare cu alcool, lâmăie, pentru a îndepărta rapid petele.

**evită să ai mâinile uscate

Mâinile uscate au un aspect neplăcut, dar nici senzația de durere nu este de neglijat. Pielea fiind uscată, crapă și rănile se vor adânci, va fi nevoie de timp și atenție pentru vindecare.

Seara, folosește o mască pentru mâini. Ea are rolul de a hidrata și hrăni pielea în profunzime. Dimineața și seara, dacă e posibil și peste zi, folosește o cremă de mâini. Ideal ar fi să ai la îndemână o cremă de mâini, în geantă, în mașină, pe noptieră, pe birou. Astfel vei aplica mai des loțiune și mâinile tale nu vor fi uscate.

îngrijirea mâinilor

**exfolierea mâinilor să fie constantă

Așa cum folosim exfoliant pentru corp, așa trebuie se recomandă și pentru mâini. Mizeria, celulele moarte se îndepărtează eficient cu ajutorul unui scrub. Vei vedea că pielea ta va fi mult mai fină, mai tânără. Crema de mâini se va absorbi mai rapid.

**și masajul mâinilor este important

Întotdeauna aplică crema de mâini prin masaj. Va fi mult mai ușor ca pielea să absoarbă crema și să se hidrateze în profunzime, pentru mai mult timp.

Seara, înainte de culcare, alocă momente de răsfăț al mâinilor. Masează ușor cu o cantitate generoasă de cremă. Poți masa chiar și zona încheieturilor. Asigură-te că ai acest ritual cât de des poți. Vei vedea că mâinile te vor răsplăti cu o piele frumoasă, sănătoasă, fină.

Ce produse folosești pentru îngrijirea mâinilor? Aș vrea să îmi oferi câteva recomandări! Eu, cele mai multe produse pentru răsfățul și îngrijirea mâinilor, le achiziționez de pe Notino. Ador varietatea lor de branduri și produse de îngrijire!

6 thoughts on “Sfaturi pentru îngrijirea mâinilor”

  1. Îngrijirea mâinilor este un punct important pe lista mea de întreținere și înfrumusețare. Am grijă să nu-mi lipsească cremele, uleiurile și scruburile pentru mâini. Mi se pare și firesc, deoarece mâinile sunt cartea noastră de vizită.
    Mulțumesc!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.