Sfaturi pentru a alege cazarea ideală

28

Cauți cazarea ideală și potrivită nevoilor tale?

Pare ușor să găsești o cazarea ideală, varietatea fiind foarte mare. Însă trebuie să găsim ceva potrivit nevoilor noastre. Fiecare avem standarde diferite de viață. Unii se pot acomoda mai ușor la condiții noi, alții vor totul perfect. Alegerile trebuie făcute în funcție de ce ne dorim, dar și de bugetul disponibil.

Există câteva criterii pe care e bine să ne bazăm când alegem o cazare. Oferta este mare, așa că trebuie doar să alegem. Și să fim împăcați că am făcut cea mai bună alegere pentru noi.

Sfaturi pentru a alege cazarea ideală

În primul rând, te sfătuiesc să nu te grăbești. Studiază cu atenție zona, dar și contractul de închiriere. Stabilește condițiile de plată și garanția, dacă e cazul. Fii atent la detalii.

 • scopul cazării

Dacă ești viitor student sau ai găsit un job bun într-un oraș nou, ar fi bine să cauți cazare cu 1-2 luni înainte.  Vii la Cluj, atunci sigur cauți cazare Cluj. Vei găsi o mulțime de oferte, însă trebuie să alegi în funcție de criteriile tale. E bine să începi căutările din timp pentru a găsi ceva pe placul tău. Caută și vizionează online, prima dată. Apoi mergi să le vezi la propriu. S-ar putea diferența să fie mare și să nu mai fie pe placul tău.

 • proximitatea cazării

Cauți cazare pentru o mini-vacanță? Atunci e bine să cauți ceva cât mai aproape de obiectivele turistice importante. Dacă vrei să faci o tură pe Transalpina, sa vizitezi cetatea Devei și împrejurimile, poți căuta cazare Straja. În apropiere sunt o mulțime de locuri frumoase de văzut. Așa că e bine să ai cazare undeva la mijloc.

 • beneficii ale zonei

Trebuie să alegi cazarea și în funcție de beneficiile oferite de zona unde e locuința. În funcție de pretențiile tale, trebuie să fie mai aproape sau mai departe de centrul orașului. Să aibă în apropiere magazine, parcuri, restaurante, stații de autobuz.

Sau dacă beneficiezi de mașină, vei alege o cazare care oferă garaj sau loc de parcare. Vrei liniște? Caută cazare spre marginea orașului, departe de aglomerație și trafic. Ești fan viață de noapte și distracție? Atunci îți recomand să optezi pentru cazare aproape de centrul orașului.

 • bugetul pentru cazare/lună

Trebuie să stabilim un buget pentru cazare de la bun început. Nu uita, la această sumă să adaugi cheltuielile lunare plus diverse investiții, adică obiecte necesare. Adaugă și abonamentul la bus sau plata parcării/garajului. Fă un total și aceasta este suma necesară pe lună de cazare. Stabilește suma pe care o poți aloca pentru cazare și alte cheltuieli și apoi începe căutarea.

 • ține cont de părerea partenerului/colegului

Dacă nu vei locui singur, e bine să iei în considerare și părerea partenerului sau colegului de apartament/casă. Locul trebuie să reprezinte ”acasă” pentru amândoi. Locuința trebuie să fie pe placul amândorura. Și întotdeauna 4 ochi și 2 păreri sunt mai bune și pot face alegerea mai rapidă și mai potrivită.

Tu pe ce criterii alegi cazarea ideală pe o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

28 Comments

 1. Eu calatoresc destul de des in tara pentru diverse congrese si conferinte medicale. Majoritatea sunt la hoteluri de lux, dotate cu sali de conferinta pe masura si prefer sa strang putin din dinti si sa ma cazez la aceleasi hoteluri cu preturi piperate, decat sa caut in capatul celalalt de oras un pret mai avantajos. Dar am noroc, fiind inca studenta, la majoritatea intalnirilor nu am de platit nicio taxa de participare, asa ca ramane doar cazarea

 2. Pretul e primul factor important, dupa care urmeaza felul in care arata locatia, zona in care se gaseste si mai ales trebuie sa ni se potriveasca la toti 3.

 3. Interesant articol. Uneori cine cauta o cazare poate tine cont de sugestiile tale. Din pacate, insa, nu intotdeauna se poate. Dar sfaturile tale sunt bune, intr-adevar.

 4. Vizitele la Cluj se pare ca se tot maI indesesc din pacate, sper sa ajung o data si sa fiu in calitate de turist sa vizitez tot ce e de vizitat in oras si prin imprejurimi, Daca e sa stau mai mult clar trebuie sa caut o cazare adecvata. Mulțumesc pentru pont

 5. As putea sa spun ca ai punctat perfect criteriile dupa care ma ghidez. Nu cred ca as mai avea ceva de adaugat. Oricum eu sunt adepta plecarilor si important este sa gasesc acel minim de confort in bugetul propus ca restul se rezolva

 6. Cred ca sunt un cumul de criterii de care tii cont atrunci cand faci o alegere. Adica te uiti si la pret, si la recomandari, dar si la locatia in care urmeaza sa te cazezi

 7. Cristina Dragomir on

  Intr-o vreme tineam cont foarte mult de review-urile lasate de altii pe site-urile de specialiatate, dar mi-am luat o mare teapa la Sinaia, ghidandu-ma dupa ele. Acum merg mai mult pe recomandari ale prietenilor si cunoscutilor.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
perioada de autoizolare Coronavirus
Listă de provizii pentru perioada de autoizolare Coronavirus

Temeri în perioada de autoizolare Coronavirus Perioada de autoizolare Coronavirus nu trebuie să ne înspăimânte. Panica celor din jur m-a...

Close