5 motive pentru a cumpăra o mașină

21

A cumpăra o mașină – decizie de analizat

A cumpăra o mașină este o decizie de analizat în detaliu. Este o investiție pe termen lung. Și ar fi bine să analizezi motivele pentru care ai nevoie de o mașină. Știu că se promovează mersul pe jos, cu busul sau pe bicicletă, însă mașina rămâne mașină. Pe lângă confort iarnă – vară, posibilitatea de a transporta bagaje, mașina este foarte utilă.

Recunosc, îmi place să conduc, sunt fan mașini de mic copil. Nu aș putea renunța la mașină, sunt o fire comodă. Însă pot să vă dau câteva motive pentru cumpărarea unei mașini. Și la final, cred că îmi veți da dreptate.

Doar 5 motive pentru a cumpăra o mașină

Pe mine, condusul mă relaxează, chiar și când traficul e aglomerat. Sincer, nu aș vrea să renunț la senzația de confort pe care mi-o dă mașina mea.

 • confortul deplasării din punctul A în punctul B

Unii consideră mașina doar deplasare dintr-o parte în alta. Eu spun că poate conta mult și confortul pe care aceasta ți-l oferă. Dacă umbli mult prin oraș și alegi mașina potrivită, deplasarea poate fi o plăcere. Mașini de oraș există tocmai pentru cei care o folosesc mult pentru oraș. Acestea te ajută să fentezi traficul, au un consum mic, ușor de condus.

 • vacanțe cu mașina

Dacă vă place să călătoriți, recomand (și) mașina. Există destinații unde putem ajunge doar cu avionul, sau mai comod cu avionul. Da, așa este. Însă există locuri la care avem acces doar cu mașina. Și în plus, cu mașina personală, senzația va fi unică. Trasee montane – sunt superbe, avem în România nenumărate, accesibile doar cu mașina. E păcat să ratăm unele locuri și destinații turistice doar pentru că ne lipsește mașina.

 • transport de bagaje grele și voluminoase

Avem, de multe ori, nevoie de o mașină să transportăm bagaje grele, mari. Taxi nu este întotdeauna disponibil. Nu sunt dispuși să transporte nimic ce pare prea mare. Poți ajuta prietenii la nevoie să se mute.

 • sursă de venit

În caz de nevoie, poți face transport de persoane. Taxi, Uber, Bolt, Glovo sunt mereu în căutare de personal. Programul este flexibil și tu decizi orele de lucru în funcție de timpul tău disponibil. O poți închiria pe zi, turiștilor sau prietenilor, dacă o folosești doar pentru vacanțe, iar tu te deplasezi cu busul.

 • plus de siguranță și independență

A avea mașina personală înseamnă posibilitatea de a merge oriunde, la orice oră. Nu ai timpi morți de așteptare. Și nici neșansa de a da peste un șofer agresiv, care îți poate pune viața în pericol. Am pățit-o, știu cât de stresant poate fi.

Tu ai o mașină personală și ți se pare utilă? A cumpăra o mașină ți se pare o decizie bună? 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. Cristina Dragomir on

  confortul mi se pare unul din principalele motive. Trenurile, autobuzele, tramvaiele de la noi ofera niste conditii mizere de transport. Si orice ai zice, tot mai repede ajungi cu masina. Ca, in Bucuresti, stai in tramvai si simti ca lesini in aglomeratie facand 10 minute pana la urmatoarea statie, din cauza masinilor care circula pe linia de tramvai.

 2. In prezent suntem si noi in cautarea unei noi masini. Sotul meu este responsabil de acest aspect chiar daca decizia finala mi-o prezinta si mie. Inca nu am a gasit exact modelul care sa-i indeplineasca pe deplin toate dorintele si sper ca acest lucru sa se intample cat mai curand

 3. La noi in casa fiecare membru major al familiei are propria masina. Nu putem depinde unii de altii, iar viata este prea agitata pentru a apela la transportul in comun.

 4. O masina e o necesitate, nu un moft ! Iar in acest sens am preferat sa fac o investitie mai mare, deoarece ma folosesc de masina atat la servici, la cumparaturi cat si in vacante ! Deci calitatea a fost criteriul de baza.

 5. Gabriela Alexandra Andrei on

  Noi am fost nevoiți sa ne cumpărăm o a doua mașina pentru ca avem programe și locații diferite de munca și nu regretam. Flexibilitatea de care dispun acum e ideala.

 6. Mașina a devenit o necesitate și tocmai de aceea este foarte important să alegem mașina potrivită. Recomandările tale sunt binevenite și foarte utile în cazul achiziției unei mașini.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
perioada de autoizolare Coronavirus
Listă de provizii pentru perioada de autoizolare Coronavirus

Temeri în perioada de autoizolare Coronavirus Perioada de autoizolare Coronavirus nu trebuie să ne înspăimânte. Panica celor din jur m-a...

Close