Sfaturi pentru o mașină mai sigură

22

O mașină mai sigură – drumuri în siguranță

Ne dorim o mașină mai sigură pentru a ne simți în siguranță. Dar și pentru a nu reprezenta un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. Nu e suficient să investești într-o mașină bună. Cel mai important e să o îngrijești corespunzător. E bine ca reviziile să fie făcute la timp. Sau ori de câte ori situația o impune. Un drum lung cere o verificare înainte de a porni. Orice sunet suspect ar fi ideal de verificat în cel mai scurt timp.

Da, unele verificări și revizii, ne costă timp și bani. Dar prioritatea o reprezintă siguranța noastră în mașină. Ești mult mai liniștit într-o mașină verificată.

Sfaturi pentru o mașină mai sigură

Prea multe accidente se întâmplă. Unele din cauza vitezei sau din neatenție, dar și din cauza unor defecțiuni la mașină. Condusul poate fi o plăcere, dar mereu în siguranță.

  • Respectă termenele pentru revizii

Termenele pentru inspecții tehnice periodice și revizii trebuie respectate. Nu amâna vizita la service-ul auto. Programează-te din timp și alocă fonduri necesare pentru mașină.

Aceste termene au fost gândite special pentru siguranța ta și a mașinii. E bine ca mașina să fie verificată la un anumit interval de timp sau la un număr anume de kilometri.

  • Alege calitate și piese originale

Din păcate, găsim câte un service auto în garaje improvizate. Eu vă recomand să optați pentru service-uri auto cu recomandări de la clienți/prieteni. Personalul trebuie să fie specializat și să știe exact ceea ce face. Există piese originale și piese no name. Eu aș opta pentru piese originale, chiar dacă sunt second-hand, decât cele no name.

mașină mai sigură

Frânele sunt foarte importante pentru a fi în siguranță în mașină, în trafic. Iată de ce se recomandă ca un lichid de frână să fie schimbat conform specificațiilor autoturismului.

Un ulei de motor de calitate poate prelungi durata de viață a motorului. Un motiv în plus pentru a alege tot ce e mai bun pentru mașina ta.

  • Nu uita de asigurarea mașinii

Accidente se întâmplă tot timpul. Vă doresc să nu aveți parte de ele. Eu, însă, mă simt mai în siguranță știind că am o asigurare bună pentru mașină care acoperă pagubele indiferent de natura accidentului sau de vinovat.

Alege cu grijă firma la care închei polița de asigurare. Verifică clauzele, suma asigurată și fă alegerea cea mai bună pentru tine. Nu uita de variantele de asigurări de tip CASCO pentru liniștea și siguranța ta.

Te simți în siguranță în mașina ta? Ce ai putea face în plus pentru o mașină mai sigură în trafic?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

  1. E important sa avem grija sa masina noastra si sa ii facem revizia. Cand iesim pe strada trebuie sa ne gandim ca putem pune si viata celorlalti in pericol cand nu respectam niste reguli de baza. 😘

  2. Da, sfaturile tale sunt bune. Totusi, sa stii ca treaba cu piesele originale este relativa. Sotul meu are un service auto si lucreaza cu multe branduri… si de multe ori piesele aftermarket nu doar ca sunt de 10 ori MAI IEFTINE decat cele originale, sunt IDENTICE. Nu voi da nume, dar stiu firme care le cumpara pe cele after market si le schimba doar eticheta! 😀 Deci… important este sa tinem cont de semnalele pe care le primim din partea masinii, sa o menajam si sa o ducem la un mecanic bun care sa stie ce sa faca cu ea si ce piese sa ne recomande.

  3. Cristina Dragomir on

    intotdeauna am sustinut achizitia de piese originale pentru masina noastra, desi sunt mai scumpe. Cele de piata after market sunt sigura ca nu sunt la fel de bune si siguranta noastra este pe primul loc.

  4. Nu am permis. De fapt, am rău de mașină. Am probleme inclusiv pe distanțe mici. Cu toate acestea, mă atrag motocicletele. Mi-ar plăcea să am una. Cred că regulile de aici se aplică și în cazul motocicletelor.

  5. La cum te stiu esti experta in masini, tu stii ce emai bine pentru o masina si pentru siguranta. Eu una sunt paralela si echidistanta cu și despre orice vehicol

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
perioada de autoizolare Coronavirus
Listă de provizii pentru perioada de autoizolare Coronavirus

Temeri în perioada de autoizolare Coronavirus Perioada de autoizolare Coronavirus nu trebuie să ne înspăimânte. Panica celor din jur m-a...

Close