Cine ar refuza niște gogoși pufoase?
De câte ori spun ”gogoși pufoase”, mă gândesc la copilărie. Mama ne făcea gogoși în weekend. Dimineața de sâmbătă era alocată pentru aluat și după masa pentru copt. Le savuram calde cu zahăr pudră, dar erau delicioase și duminică dimineața cu lapte cald. Și acum partea mea preferată e să le pudrez cu zahăr alb Mega Image. Mi-a plăcut să mă implic în bucătărie și găteam mereu cu mama mea. Cu timpul, partea de deserturi a intrat în atribuțiile mele.
Ajunsă la casa mea, am făcut mereu deserturile dragi mie. Musafirii sunt suprinși de deserturi făcute în casă, cu mult drag. Însă fiecare rețetă veche este îmbunătățită și adaptată gusturilor noastre de acum. Pancovele pe care le făcea mama nu erau toate pufoase cum mi-aș fi dorit. Prin urmare, am tot căutat trucuri pentru a le face pufoase. După mai multe încercări, am descoperit câteva detalii despre care vă spun mai jos.
Sfaturi pentru gogoși pufoase
Sfaturile pe care urmează să vi le dau sunt potrivite la orice rețetă, nu este nevoie de una anume. Ele pot fi folosite și dacă te inspiri din rețete gogoși pufoase Mega Image. Îți asigură reușita indiferent dacă varianta de rețetă e clasică sau modernă.
*Calitatea drojdiei contează mult
Drojdia este ingredientul de bază care face ca gogoșile să fie pufoase. Este important ca drojdia să fie proaspătă. Verifică întotdeauna termenul de valabilitate. Folosește gramajul potrivit pentru cantitatea totală de ingrediente. Amestecă drojdia cu lapte călduț șu puțin zahăr. Va ajuta la o mai bună dospire.
Nu ai drojdie proaspătă? Poți să folosești și varianta uscată. Vei avea rezultate la fel de bune. Dar nu uita să potrivești gramajul, el diferă de cel de drojdie proaspătă în aluat.
*Prospețimea și temperatura ingredientelor utilizate
Ingredientele de calitate ne vor ajuta să obținem un preparat culinar perfect. În cazul deserturilor, e bine ca ouăle să fie proaspete, dar reci. Laptele să fie gras, călduț. Făina la temperatura camerei și neapărat cernută! Acestea e bine să le respectați la toate deserturile.
*Respectă ordinea ingredientelor
Atunci când pregătim mâncare, în special deserturi e bine să ne alocăm suficient timp. Aluaturile necesită atenție sporită pentru un rezultat de excepție. Este foarte important să adăugăm pe rând ingredientele, să lăsăm timp să se amestece bine înainte de a adăuga următorul ingredient.
*Frământarea și odihnirea aluatului
Știu că frământatul poate fi obositor, dar este extrem de necesar. Un aluat bine frământat înseamnă ingrediente amestecate bine. Aluatul va dospi mai bine dacă este frămânantat suficient. Eu am optat pentru un robot de bucătărie care frământă foarte bine și astfel de aluaturi. Fiind mai robust, îl pot lăsa să-și facă treaba până când eu fac altceva.
Ne dorim să ne bucurăm de gogoși pufoase cât mai repede. Dar să nu uităm că aluatul bine frământat trebuie lăsat să dospească suficient. Teoria spune că el trebuie să-și dubleze volumul. Eu spun că e bine chiar și puțin mai mult. Ideal e să stea într-un loc cald, ferit de curenți și înfășurat în prosop pufos sau pătură.
*Secretul coacerii gogoașelor pufoase
Nu întinde aluatul prea subțire, dar nici foarte gros. Taie aluatul cu forma dorită. Lasă gogoșile să mai dospească 15 minute. Încinge uleiul într-un vas cât mai încăpător, cu pereți nu foarte înalți. Când pui gogoșile în ulei, pune-le invers de cum le iei, partea dospită să fie în partea de jos. Vei vedea că se umflă instant. Sunt ideale dacă dorești să le umpli cu cremă sau doar să te bucuri de gogoși aerisite!
Pregătește deserturi pentru cei dragi
Pentru mine, gătitul e o plăcere, însă sunt mai încântată când trebuie să pregătesc deserturi. Nu ai cum să nu iubești acele gogoși pufoase pregătite cu multă migală, dar și multă pasiune.
O reteta m-ar fi ajutat. Am incercat sa fac o singura data si nu mi-au iesit, asa ca mereu le cumpăr
Imi plac gogosile pentru ca imi amintesc de mare si de bunica.
Gogoșile imi aduc aminte de copilărie. Tata ne făcea in fiecare duminica.
Si noi lasam gogoselele sa mai dospeasca putin dupa ce le taiem. Imi plac gogosile facute in casa!
Ador si adoram aceste delicii < 3
Am invatat sa le fac si fara zahar, si cu indulcitor, si la cuptor, si pufoase…
Ce mai, am testat multe combinatii impreuna cu ai mei copii.
Cea mai cea reteta pentru mine este aceasta
https://adndefemeie.com/2018/12/11/gogosi-pufoase-simple-si-delicioase/
Clar ajuta un robot de bucatarie la framantare, dar daca raportul de ingrediente si calitatea acestora nu e ce trebuie, nici robotul nu face minuni :)))
Este unul dintre putinele deserturi care nu-mi ies deloc. Nu stiu ce gresesc. Am incercat de vreo 4 ori si de atunci m-am cam lasat de gogosi.