Cum să alegi cele mai bune produse de curățenie

Curățenia casei este un aspect important

De mici copii suntem învățați cât de importantă este curățenia casei. Ne amintim, cu siguranță, de mamele noastre care aveau o mulțime de produse de curățenie pentru diverse întrebuințări. Eram puse într-un loc anume și știam că nu trebuie să ne atingem de ele.

Ajungem la casa noastră și conștientizăm valoarea fiecărui produs. Înțelegem că igiena casei și a hainelor este extrem de importantă. Achiziția produselor potrivite poate fi o provocare când varietatea e prea mare. Pe lângă produsele pe care le folosim constant, avem nevoie de produse specifice. Ne confruntăm cu pete diverse, fie calcar depus, rugină, fie haine pătate cu ulei, suc de fructe, vin. Și începem căutarea celor mai eficiente produse.

Sfaturi pentru a alege produse de curățenie potrivite

Va exista întotdeauna întrebarea, pe ce criterii pot alege anumiți detergenți? De exemplu, mamele cu copii pasionați de colorat, vor fi în căutare de produse de îndepărtat pete. Copiilor li se oferă cele mai bune creioane colorate Faber Castell pentru a se asigura că desenatul și coloratul este plin de culoare. Însă cei mici pot descoperi suprafețe pe care să le coloreze nu tocmai potrivite. Aici vorbim de la fața de masă și hainele pe care le poartă, până la mobilă, pereți, canapea.

Și atunci se iscă întrebarea, cu ce produse putem curăța eficient? Cum le putem alege pe cele mai bune, pe cele mai potrivit? Părerile celorlalți sunt destul de subiective, așa că ar fi bine să ții cont de câteva reguli.

📌 Verifică cu atenție ingredientele produselor de curățenie

Ingredientele unui produs îți va spune cât de potrivit este pentru ce ai tu nevoie să cureți.

  • detergenții acizi îndepărtează cu succes pete minerale și mizerie acumulată, adică rugină, calcar, reziduuri de săpun.
  • detergenții alcalini îndepărtează grăsimile, uleiurile, ceară.
  • solvenții puternici, cum e înălbitorul sau produse pe bază de clor, trebuie folosiți cu prudență.

Când vorbim de detergenți pentru haine, trebuie să fim să alegem cu grijă. Hainele bebelușilor, care au pielea sensibilă, e bine să fie spălate cu detergenți cu ingrediente cât mai prietenoase cu pielea, deloc iritante sau parfumate.

Dar pentru lenjerii de pat, prosoape, bluze, detergentul ideal trebuie să conțină și balsam pentru a fi pufoase și parfumate. Detergenții sub formă de pernuțe se folosesc pentru haine mai murdare, care necesită o spălare mai intensă. Iar dacă vrei să speli haine colorate cu haine mai deschise la culoare, asigură-te că eviți accidente și pun în mașina de spălat haine, minunatele șervețele captatoare de culoare.

📌 Cât contează prețul unui produs de curățenie?

Tindem să credem că produsele mai scumpe sunt mai eficiente, dar nu întotdeauna este o regulă. Uneori putem improviza o soluție cu ce ingrediente avem prin casă, cum e bicarbonatul de sodiu, lămâia sau sarea de lămâie, nisipul fin, oțetul.

Există produse cu diverse întrebuințări și atunci merită un preț mai mare. Cu ele, avantajul este că economisești spațiu de depozitare și le ai mereu la îndemână.

📌 Alege în cunoștință de cauză produsul potrivit

Majoritatea produselor de curățenie de pe piață sunt acum etichetate ”antibacteriene”. Dar nu e necesar să plătești mai mult pentru un produs doar din acest motiv. Și nu e necesar să le folosiți pe cele antibacteriene pe lângă obișnuitele produse de curățenie. S-a dovedit că detergenții simpli, chiar și apa îndepărtează bacteriile și virușii de pe suprafețe în mod eficient.

Atenție și la produsele etichetate ”natural, bio, non-toxic”. Înainte de a le cumpăra doar din acest motiv, verifică eticheta cu ingrediente. Acolo vei găsi răspunsul dacă produsul merită sau nu să fie consider bio.

📌 Alege produse de curățenie pe bază de apă

Produsele de curățenie sunt pe bază de solvenți și pe bază de apă. Pe cât posibil, alege să le folosești pe cele pe bază de apă, mai ales dacă ai electronice sau suprafețe de tip oglindă, geam, de igienizat. În plus, produsele pe bază de apă tind să fie ecologice și costă mai puțin.

📌 Mergi pe variante de produse fără parfum

Chiar dacă îți place enorm de mult parfumul unei flori, s-ar putea să simți sufocare folosindu-l la igienizarea casei și hainelor. Va fi un miros care va persista și te va putea obosi. Când e vorba de curățenia casei, a obiectelor din casă, optează pentru variante de produse fără parfum. Înseamnă un ingredient chimic în minus. În plus, după curățenie, casa trebuie să aibă un miros de proaspăt, de curat, fără parfumuri chimice.

Îmi place să fac curățenie și folosesc produse de curățenie eficiente pentru ca activitatea să nu reprezinte o corvoadă. Spune-mi tu pe ce principii alegi produsele pentru curățenia casei și igienizarea hainelor?

7 thoughts on “Cum să alegi cele mai bune produse de curățenie”

  1. Mi se spune că sunt perfecționistă, chiar maniacă când vine vorba de curățenie. Evident, e o exagerare. E doar normalitate să ai grijă așa cum trebuie, cu detergenții potriviți, de calitate, de casa, haine, birou.
    Mulțumesc pentru recomandări și sfaturi!

    Reply
  2. De la o vreme am inceput sa ma orientez spre produsele de curatenie cu mirosuri mai subtile, marcate bio/eco sau dedicate bebelusilor. Simt ca astfel imi tin si alergiile in frau. Desigur ca inca am solutii mai intense pentru murdaria intensa.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.