Probabil nici nu stiai cat de buna este scortisoara pentru sanatatea ta.
Scortisoara este un copac mic care creste in India, Sri Lanka, Indonesia, Brasil, Vietnam si Egipt. Este unul dintre cele mai vechi specii. Pentru a o prepara, coaja de la copacul de scortisoara se usuca si se ruleaza in batoane de scortisoara. Scortisoara se mai poate usca, iar apoi macina pentru a obtine un praf.
Inafara de faptul ca ea se foloseste foarte mult in bucatarie, scortisoara s-a dovedit care are beneficii asupra sanatatii.
In medicina traditionala chinezeasca, scortisoara este folosita pentru a trata raceala, balonarea, greata, si durerile menstruale. S-a dovenit ca ea imbunatateste energia, vitalitatea si circulatia, si in mod special, este foarte folositoare pentru persoanele care sufera de simptomul picioarelor reci.
Scortisoara are o putere antioxidanta extreme de ridicata, iar uleiul continut de scortisoara are proprietati antibacteriene si antifungice foarte puternice.
Scortisoara este o sursa deosebita de magneziu, fibre, fier, calciu. Ea este foarte folositoare pentru mai multe probleme de sanatate, cum sunt:
- reduce nivelul de zahar din sange
- ajuta la scaderea colesterolului
- ajuta la digestie
- trateaza diarea
- un bun tratament pentru raceala
- reduce durerea cauzata de artrita
- stimuleaza functiile cognitive si ale memoriei
- trateaza durerile de dinti
- elimina respiratia urat mirositoare
- trateaza durerile de cap si migrenele.
Iata si o reteta de ceai de scortisoara:
Avem nevoie de un baton de scortisoara, un plic de ceai negru decofeinizat, indulcitor (optional).
Cum preparam : punem batoul de scortisoara intr-o cana, si turnam apa fierbiente, acoperim pentru 10 minute. Apoi adaugam plicul de ceai negru si acoperim din nou pentru 2 minute. Daca doresti, se poate adauga indulcitor.
Vreau sa va spun ca eu pun scortisoara si in cacaua cu lapte, in aluatul de clatite, pe grisul in lapte, si da o aroma cu totul deosebita preparatelor. Incearca si tu!