Sărățele cu telemea – noua rețetă încercată Montignac
Principala dilemă la dietă e: noi ce ronțăim? Deși ronțăitul e un obicei nesănătos, care ne stagnează, uneori se cere. În diete nu am suferit după deserturi. Cel mai mult am simțit nevoia de sărat. Orice gustare sărată nesănătoasă mă atragea. Ca să scap de această tentație, îmi fac acasă sărățele conforme.
Dieta Montignac a fost pentru o mine o provocare
Găseam prea puține rețete conforme pe gustul meu. Unele foarte bune le-am găsit la Alina. De-a lungul anilor, am încercat și am testat. Am adaptat și am învățat cum să le fac conforme dietei Montignac. Aceste sărățele cu telemea de casă sunt gustoase, la gust se apropie mult de cele clasice.
Ingrediente necesare sărățele cu telemea:
- 500 grame premix de patiserie (făină integrală+tărâțe),
- 350 grame telemea de casă,
- un ou,
- 180 grame unt 82% grăsime,
- 250 ml iaurt 1,8% grăsime,
- sare grunjoasă, susan,
- 2 ouă pentru uns sărățelele.
Mod de preparare sărățele cu telemea:
Eu am ales să folosesc telemea de casă și ouă de casă. Gustul e mai intens și calitatea produsului finit este ridicată.
Etapa 1:
În bolul de la mixer, am pus premixul de patiserie. Am adăugat telemeaua dată pe răzătoarea mare. Am pus oul întreg, iaurtul, untul moale.
Pentru 15 minute, am lăsat robotul să frământe bine compoziția. Aluatul compact obținut, l-am dat la frigider pentru 2 ore.
Etapa 2:
Am tapetat tava de cuptor cu hârtie de copt. Pe blat/fund de lemn am întins aluatul. Cu cât foaia va fi mai subțite, cu atât sărățelele vor fi mai crocante. Cu un cuțit am tăiat fășii subțiri de aluat. Eu le-am lăsat mai lungi, mi s-au părut mai interesante. Punem sărățelele în tavă. Ungem cu ou bătut spumă cu o pensulă. Presărăm deasupra sare grunjoasă și susan.
Etapa 3:
Dăm tava la cuptor pentru 15 minute, la 180°C, căldură de sus și jos. Când sunt rumenite, le scoatem. Din această cantitate, ies foarte multe sărățele cu telemea. Eu am copt cam 8 tăvi mari.
Sărățele cu telemea un deliciu
Îmi place să am în casă sărățele conforme. Eu fac o cantitate mai mare. Se pot păstra la rece câteva zile. Telemeaua de casă a dat un gust bun sărățelelor. Cu cât ingredientele sunt mai gustoase, cu atât preparatul va fi mai bun.
Ce bine arata! Mi-ai facut o pofta de saratele….
Mmm, suna bine reteta 🙂 Si zici ca-s dietetice? Nu ingrasa? Ca ma apuc si eu de facut :p
nu am incercat rteteta ta dar ma tenteaza sa o incerc si eu!
sunt destul de usor de facut si n-au cum sa nu fie bune. Nimic facut in casa nu se compara cu produse de acelasi fel facute pe banda, asta e clar.
e una din rontaielile mele favorite! n-am mai facut de mult niste saratele, poate ma mobilizez!
mama facea inainte, nu a facut de multa vreme! deci servim saratele 🙂
Cred ca nu am mai mâncat din copilărie, deci sunt foarte tentată sa o încerc. Yammy!
Arata foarte bine si mi-ai facut o pofta!!!
Nu am gust pana acum saratele cu telemea, dar arata tare bine.
Mie imi place foarte mult sa rontai saratele cu telemema sau cu cascaval, dar ma mai abtin, ca as manca tone, daca mi-as pune mintea!
Sunt genul care ar rontzai mereu ceva bun si nu ma omor dupa prajituri. Simt mereu nevoia de ceva sarat si reteta ta merita incercata.
Arata apetisant si sunt sigura ca sunt si gustoase. Voi incerca si eu aceasta reteta. Eu am mai facut saratele din aluat de foietaj pe care am presarat branza sau chimen
Ma bate si pe mine gandul sa incerc aceste saratele.