Șapte ani în Tibet de Heinrich Harrer – recomandare lectură

11

Șapte ani în Tibet – cartea pe care trebuie să o citești

Cine nu a văzut filmul ”Șapte ani în Tibet” cel puțin o dată? Dacă filmul v-a plăcut, cartea va fi o lectură plăcută. Dacă încă nu ați văzut filmul, vă recomand să citiți cartea prima dată. O carte despre aventură, putere de adaptare, dorință de explorare și libertate. Am comandat cartea de pe site-ul Târgul Cărții și m-am apucat de citit.

Șapte ani în Tibet

Șapte ani în Tibet – lectură cu aventuri

În anul 1939, renumitul alpinist, Heinrich Harrer, a fost invitat să participe la o expediție în India. Din păcate, izbucnirea celui de-al doilea război mondial împiedică echipajul să ajungă la destinație. Ei sunt duși în lagăr, apoi transferați în altul. Visează mereu să evadeze. Fac fel de fel de planuri. Reușesc să evadeze, își doresc să ajungă la Lhasa, capitala Tibetului.

În timp ce așteptau acordul de a pleca la Lhasa, au rămas în Tradün. Au primit numeroase cadouri, dar și un sfat. Graba este neproductivă, trebuie să aștepte cu răbdare dacă vor să-și îndeplinească scopul. aveau voie să facă scurt plimbări. Atrași de munți, dar în lipsa unui aparat de fotografiat, după escaladare, făceau schițe.

Șapte ani în Tibet – poveste despre adaptare

În cei șapte ani petrecuți în Tibet, Heinrich și prietenul său, Peter Aufschnaiter, descoperă o altă cultură. Se lovesc de o altă civilizație. Se adaptează altei lumi pentru că își doresc mult să ajungă în Tibet, ”orașul interzis” europenilor.

Cei Șapte ani în Tibet au fost plini de aventuri

Heinrich ajunge chiar prietenul lui Dalai Lama. Îl însotește în India când Tibetul a fost atacat de Asia. Cum ajunge să iubească această țară? Cum ajunge să se adapteze unei culturi atât de diferite? Cum ajunge la Dalai Lama? Vă las să descoperiți citind minunata carte.

Ați văzut filmul ”Șapte ani în Tibet”? Dar cartea ați citit-o? Ce impresie v-a lăsat?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

  1. nici filmul nu l-am vazut, nici cartea n-am citit-o si nici nu cred ca o voi bifa pentru ca nu pare deloc genul meu de lectura. Simt asa ca e cam pe filosofie si eu sunt omul actiunii.

  2. Nu am citit nici cartea si nu am vazut nici filmul. :))
    Daca nu ma insel..a jucat Brad Pitt in el, iar eu fac parte din 0.000001% – persoana careia nu ii place de B.P. :)))

  3. Sunt singura oare care nu a vazut filmul asta? Am auzit de el, dar habar nu aveam de poveste. Nu ma tenteaza, am vazut si secvente, dar nu e pe gustul meu.

Leave A Reply

Read previous post:
rinoplastie
Rinoplastie – riscuri, efecte și preț

Rinoplastie – riscuri, efecte și preț Remodelarea estetică a nasului – cunoscută, în termeni medicali, sub denumirea de rinoplastie –...

Close