Ești viitoare mămică? 10 lucruri pe care trebuie să le cumperi

15

Gândurile tale de viitoare mămică

A deveni mamă este cel mai frumos lucru. Sentimentul că o nouă ființă prinde contur nu se poate exprima în cuvinte. Bucuria este în egală măsură cu teama. Bucuria apariției unui nou membru în familie. Teama de necunoscut. Ca viitoare mămică este normal să treci de la o stare la altă. Gândirea pozivită, documentarea din timp cu informații utile ca acestea, risipește grijile.

Entuziasmul de viitoare mămică

Fiecare mămică își dorește tot ce e mai bun pentru copilul ei. Piața ne oferă atât de multe lucruri pentru copii încât nici nu mai știi ce să cumpărăm. Din entuziasm, ne dorim să cumpărăm tot. Însă nu toate sunt necesare. Puțin discernământ, o listă bine întocmită, ne pot ajuta să luăm tot ce e necesar, fără a face gaură în buget. Și fără a ne treci cu lucruri noi pe care nu le-am folosit la copil.

10 lucruri pe care trebuie să le cumpere o viitoare mămică pentru bebeluș

1.haine și căciulițe pentru copii și bebeluși

Obiectele vestimentare pentru copii e bine să fie din bumbac 100%. De preferat albe, fără vopsele toxice și desene, fără accesorii care pot răni bebelușul.

2.scutece

Nu luați o cantitate mare de scutece pentru nou-născuți. E de preferat ca ele să fie cumpărate în timp, în funcție de greutatea bebelușului. Fiecare copil are ritmul lui de creștere.

3. cosmetice

Optați pentru produse cosmetice speciale pentru bebeluși. Eu prefer să cumpăr din farmacii. Consider că acolo sunt ținute în condiții potrivite cosmeticelor.

4.jucării

Deși părerile sunt împărțite, jucăriile sunt necesare copilului. Prin joacă, el învață culorile, textura, îl amuză și îl înveselesc. Jucăriile sunt menite să ajute la o dezvoltare corectă a copilului. Există atât de multe jucării educative pe piață, toate create special pentru copii.

viitoare mămică

5.periniță pentru formarea capului

Mi se pare că e un obiect obligatoriu. Pentru a ajuta la formarea unui căpșor rotund, vă recomand să folosiți o astfel de periniță pentru bebeluș.

6.trusă de manichiură pentru bebeluși

Unghiile bebelușului cresc repede. Ele sunt destul de ascuțite și se poate zgăria pe față. Trusa de manichiură pentru bebeluși, ajută mămica să taie cu precizie unghiile fără teamă.

7.sistem de monitorizare bebeluș

Pentru a nu fi nevoită să stai doar în camera copilului supraveghindu-l, îți recomand un baby monitor. Cât timp copilul se joacă sau doarme, tu îți poți face treaba liniștită fiind mereu cu un ochi (și o ureche) pe el.

8.sticle și biberoane sau tetine și aparat de muls

Dacă ești norocoasă și poți alăpta e minunat. Vei avea nevoie doar tetine, dischete pentru sâni și aparat de muls (manual sau electric). Dacă optezi pentru lapte praf, atunci vei avea nevoie de sticle și biberoane, lapte praf, sterilizator, perie specială pentru curățat sticle.

9.sistem de purtat și cărucior

Există numeroase sisteme de purtat bebelușul. Dacă sănătatea coloanei îți permite, poți opta pentru wrap elastic, sling cu inele, marsupiu, hop-tye sau SSC. Mi se pare un sistem comod de a avea copilul cât mai aproape de tine. Menține legătura dintre mamă și copil. Nici căruciorul nu poate lipsi. Există multe modele pe piață, trebuie să alegeți cu grijă. Eu aș opta pentru unul ușor de adunat, nu foarte greu și cu roți solide.

10.scaun de mașină

Scoică de la primele luni și scaun în funcție de vârsta copilului. Copilul trebuie învățat să stea în spate, în scaunul special pentru copii. Îmi pare rău că nu toți părinții optează pentru scaun de mașină pentru copil. El a fost creat pentru siguranța copilului.

Voi ce lucruri considerați că sunt necesare bebelușilor în primele luni?

Ca viitoare mămică, care consideri că sunt lucrurile necesare și ce anume ai cumpărat și nu ai folosit?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

15 Comments

 1. eu sunt mai babaciune :)))))))))))))) Astept sa fiu bunica. Pe vremea mea, cand aveam copiii mici , nu erau atatea chestii frumoase. Abia astept sa am nepotei si sa le cumpar toate minunatiile.

 2. mai mult decat agitatia asta dupa lucruri si lucrusoare, cred ca e important ca mamica sa nu fie foarte stresata cu adunatul lor. Cateva hainute sa fie spalate si calcate si bagaajelul pentru maternitate. Pentru restul este timp.

 3. Perna pentru formarea capului nu am cumparat / folosit si nici eu nu o consider necesara.
  Siii… nu inteleg legatura dintre tetine si alaptat (daca se ataseaza corect copilul), dar sustin sus si tare un sistem de purtat! 🙂
  Iar apropo de scutece, o varianta faina si mai ieftina (per total) ar fi scutecele textile – cu moderatie, insa, ca provoaca dependenta!
  In categoria cosmetice, nu mai e nevoie de nici o crema daca ai un unt de cocos bun la indemana. 🙂 In plus, copiii scuteciti textil vor avea foarte rar spre deloc nevoie de o crema pentru fund si / sau iritatiile scutecului. 🙂

 4. Ai mei sunt mari deja…Articolul tau imi aduce aminte de primele lui….Doamne, cate mai cumparam in disperare de cauza considerand ca orice este necesar, ca e musai sa avem casa plina cu de toate 🙂 ))))

 5. de obicei primesti foarte multe, asa ca mai bine vezi ce primesti intai, cresc asa repede si nu ai nevoie chiar de multe! noi ne-am trezit cu prea multe 🙂

 6. Barascu Violeta Ramona on

  Eu am cumparat tot ceea ce gaseam pe diferite liste de pe internet, insa recunosc ca toate au fost utile si cred ca le-am utilizat pe toate.

 7. Albu Steluta Georgiana on

  Eu am deposit momentul acesta (nu cred ca o mai iau iar de la capat… ) dar niciodata nu se stie in viata!

 8. Am un bebe si mi-as mai dori unul. La primul copil am cumparat destul de multe chestii din prima si m-am trezit ca multe hainute nici macar nu le-a purtat pentru ca ei cresc repede. Pampers am luat pentru newborn si ea era putin mai mare. Cred ca nu m-as mai precipita.
  Eu sunt contra caciulite in casa. Caciula poarta cand este frig afara si atat :p

Leave A Reply

Read previous post:
pasionat de road trip
Pasionat de road trip? Iată ce să iei cu tine!

Pasionat de road trip - pasionat de vacanțe Pasionat de road trip, la primele raze de soare, soțul meu se...

Close