Cum convingi copilul să poarte sandale?

Îmi place vara pentru că avem o mai mare varietate la garderobă. Toată lumea optează pentru haine în culori vesele. În ultimul timp, am observat că tot mai multe persoane optează pentru încălțăminte colorată. Vara, sandalele sunt vedetele sezonului. Indiferent că vorbim de sandale copii sau pentru adulți, ele nu trebuie să ne lipsească din dressing.

Pe perioada anotimpului rece, Karina a purtat niște cizmulițe roz de care era obsedată. Odată cu venirea verii, mi-au trebuit câteva argumente să o fac să înțeleagă de ce vara trebuie să purtăm sandale. Copil isteț și cu întrebări mereu la îndemână, nu s-a lăsat convinsă cu una, cu două, revenea întrebarea „de ce?”

Cum convingi un copil să poarte sandale?

  • îi explici că vara e cald, piciorul transpiră și are nevoie de pantof lejer pentru a respira. Dacă nu înțelege, nu ai de ales decât să îi dai cizmele într-o zi călduroasă și va înțelege în câteva minute de ce vara purtăm sandale, pentru că ne e cald în cizme;
  • în sandale, piciorul stă lejer, degețelele sunt libere. Majoritatea copiilor fac scandal când trebuie să poarte pantofi închiși. Ei nu pot să înțeleagă că după 1-2 purtări, pielea cedează. Pentru ei pantoful trebuie să fie lejer de la început. Sandalele fiind decupate față-spate și uneori pe lateral ajung în scurt timp încălțămintea preferată a copilului.
  • vara, la mare, pe plajă, nisipul e fierbinte, dar dacă purtăm sandale speciale din plastic pentru apă, putem să ne jucăm în voie. Pentru vacanța din acest an, am găsit aici o pereche potrivită pentru ea.
  • închizătoarea trebuie să fie simplă – FĂRĂ ȘIRETURI! Copil independent, Karinei îi place să se încalțe singură. Nu acceptă ajutor, dar nici nu îmi place să o las să se chinuie. Atunci optez pentru încălțăminte cu capse, cataramă.
  • sandalele trebuie să fie cât mai colorate, cât mai vesele. Până la urmă este încălțăminte pentru copii, de vară. Cât mai colorate, cât mai pline de desene, de flori.
  • oferiți-le posibilitatea de a alege chiar ei de pe raft. Nimic nu îi încântă mai mult decât să fie tratați ca un adul și să poate face ce face un adult. Karinei îi face plăcere să se plimbe printre rafturile cu pantofi, îmi arată care îi plac și care nu îi sunt pe plac.
  • nu forțați copilul să poarte o pereche de pantofi dacă acuză că îl strâng sau nu îi place modelul. Are, cu siguranță, motivele lui chiar dacă nu ne poate explica de ce.

sandale copii

Vă recomand să purtați vara cât de des sandale! Ele sunt comode, se potrivesc la orice ținută și la orice eveniment!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.