San Marino – evadare în vacanța de vară în Italia

San Marino – încă un obiectiv bifat

San Marino a fost pe lista noastră și anul trecut. Însă am avut prea puține zile la dispoziție și am zis pas. Anul acesta ne-am luat 11 zile la mare tocmai pentru a avea timp și pentru acest obiectiv turistic. Mă bucur că am reușit să vizităm orașul, dacă vom avea timp, vom reveni și la anul. San Marino este denumit pământul antic al libertății. Și este patrimoniu mondial al umanității.

San Marino

Un oraș plin de cultură, plin de culoare, un oraș care te energizează. Este un oraș care trebuie vizitat dacă ajungeți în Italia. Și merită revizitat dacă aveți posibilitatea.

San Marino – impresii, prețuri, shopping

Noi am fost cazați în Lido di Jesolo și am până în San Marino am avut 310 km. Pare mult, dar pe autostradă, e altceva. Taxa de drum a fost de 20 euro dus și 20 euro întors. Autostrăzile în Italia sunt foarte scumpe, dar dacă mergeți cu mașina trebuie să fiți conștienți de această cheltuială în plus. Ajunși în Republica di San Marino, am căutat loc de parcare aproape de intrarea în cetate. Vă recomand în Italia, să vă lăsați mașina doar în parcări cu plată. Nu depășiți programul parcărilor de pe stradă. Poliția locală își face foarte bine treaba. Ei sunt mereu la datorie și aplică amenzi fără milă. Iar pe lângă amendă riscați și să vă ridice mașina. Noi am găsit parcare cu 6 euro pentru 5 ore.

San Marino

Plimbare prin orașul San Marino

Ne-am îmbrăcat și încălțat comod. Nu ne-au lipsit ochelarii de soare și pălăria de soare. Și am pornit la plimbare.

San Marino

Ne doream să vedem cele 3 turnuri în timpul plimbării. Muzeele le-am lăsat pentru data viitoare. Pentru vizitarea fiecărui turn se plătește o taxă de intrare, 15 euro dacă bine îmi aduc aminte. Noi am zis pas, fiind 2 și 3 turnuri.  Însă este suficient de vizitat și de văzut și pe lângă turnuri.

San Marino

San Marino

San Marino

Nu ai cum să te plictisești plimbându-te. Te voi opri mereu să admiri priveliștea și să te încarci cu energie. Îți vei dori să poți cuprinde în poze toată frumusețea, dar nu vei putea. Așa că te invit doar să te bucuri de tot ceea ce vezi.

San Marino

San Marino

San Marino

San Marino

 

Când ai obosit, fă o pauză și oprește-te să mănânci ceva bun. Noi ne-am așezat la o terasa frumoasă, La Fratta. Aici am mâncat cea mai bună pizza. Acea pizza cu formă neregulată, blat subțire, ingrediente de calitate. Soțul meu a optat pentru piadine.

San Marino

Am savurat și un desert pentru a avea energie pentru restul plimbării.

San Marino

Shopping da sau ba?

Noi am mers și pentru shopping. Însă am fost dezamăgiți. Majoritatea magazinelor vând parfumuri contrafăcute sau testere. Eu nu am riscat și nu am cumpărat. Veți găsi multe obiecte de marochinărie, aceleași modele, aceleași prețuri. Nu se poate negocia nimic, nici nu încercați.

Ce vă recomand să cumpărați sunt bijuterii Marlu. Le veți vedea cam peste tot în Italia. Sunt bijuterii tradiționale din San Marino, veți recunoaște brandul. Au accesorii pentru femei și bărbați de calitate, la prețuri decente și tare finuțe. Dacă vă place să colecționați monede, timbre, cărți poștale, aici este locul perfect pentru voi.

Am găsit puține magazine de branduri renumite. Da, sunt puțin mai ieftine pentru că sunt tax free, dar nu a fost nicio diferență între prețul din San Marino și cel din Veneția. Mie nu mi-a atras atenția niciun magazin în mod deosebit.

San Marino – locul ideal pentru city break de vară

Dacă vă doriți o evadare de 2-3 zile, San Marino este o foarte bună alegere. Este un oraș romantic și liniștit, curat și cochet. Nu vă veți sătura să vă plimbați pe străduțe. Pe lângă partea istorică, puteți vizita și restul orașului. Veți fi surprinși plăcut de cât de îngrijit este acest oraș/această republică.

Aș fi putut sta câteva ore în șir doar privind de sus tot orașul. Este absolut fascinant și relaxant! Sper să revenim cât mai curând!

Voi ați vizitat Republica San Marino? V-ar plăcea să vă plimbați pe străduțe prin centrul vechi?

San Marino

San Marino

San Marino

13 thoughts on “San Marino – evadare în vacanța de vară în Italia”

  1. Pe mine intotdeauna m-au atras orasele de genul asta, cu multe cladiri vechi, cu istorie de ascultat și reținut, așa că as spune sigur da unei plimbări pe străduțele din San Marino, mai ales daca te-as avea pe tine drept ghid de Împrumut. Intr-adevar, cam scumpa taxa aia de autostrada!

    Reply
  2. O locație ce îmbină cultura și frumusețea. Frumos de descoperit la pas. Nu sunt înnebunită după shopping, așa că nu reprezintă un minus. În plus, îmi plac tradițiile unui loc.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.