Am uitat să ne bucurăm de viață!

scale-php

Uneori, în rutina zilnică, îmi place să fac o pauză și stau doar să-i observ pe ceilalți. Le analizez gesturile, cuvintele, acțiunile și reușesc să ajung să-i cunosc mai bine. Știți care e concluzia la care am ajuns? Oamenii nu mai știu să trăiască frumos. Obsedați de bani și lucrurile materiale, uită să se bucure de viață, uită să zâmbească, uită să fie oameni.

Nu știu de ce, dar pare tot mai greu pentru oameni să se bucure de viață. Adică să dai la o parte toate lucrurile urâte din viața ta. Știu că acum îmi veți spune ”zâmbetul și gândurile bune nu ne plătesc facturile” și sunt de acord cu voi, dar totuși ce ne împiedică să fim fericiți? Să avem o viață frumoasă?

Ne petrecem timpul bârfind, judecându-i pe ceilalți, acuzându-i de diferite acțiuni. Nu mai știm să vedem partea frumoasă și calitățile oamenilor. Nu citim cărți, nu urmărim documentare, nu avem alte activități pe lângă job, nu ieșim la teatru sau la cinema, și atunci e normal să nu avem subiecte de discuție cu prietenii.

Mă amuz teribil când mă întreabă lumea de ce sunt obosită, ce treabă am eu toată ziua, de ce mă culc târziu, de ce uneori simt nevoia să fiu singură. Mult timp am încercat să le explic cât de mult muncesc și după job, câte activități am acasă care mă relaxează și mă încarcă cu energie chiar dacă par obositoare. Mulți au râs când le-am zis că mi-am făcut straturi, nu mi-a păsat de explicația lor că 3 legături de ridichi costă 1 leu la piață și că nu merită atâta muncă. Nu am mai stat să le explic de ce vreau ridichi din grădina mea, i-am lăsat să creadă exat ceea ce vor.  Cine nu iubește natura, florile, plantele nu poate să înțeleagă de ce altora le place atât de mult, de ce reușesc să privească grădinaritul ca pe o activitate relaxantă.

Cred că asta e marea problemă a oamenilor, au prea mult timp liber și nu știu sau, poate, nu vor să facă nimic frumos. E mai simplu să stai la TV decât să-ți umpli timpul cu activități plăcute, creative, relaxante.

Încerc zi de zi să-mi fac viața frumoasă, am grijă de mine, am grijă de cei dragi, încerc pe cât pot să-i fac să vadă partea frumoasă. Acasă, am un adevărat ritual de încărcare a bateriilor, da, chiar și după 8-10 ore de muncă – îngrijirea și curățarea florilor, joaca cu pisicuțele, pregătirea cinei, discuții lungi cu soțul pe terasă.

Sunt atât de multe lucruri pe care vreau să învăț să le fac, mi se pare că viața e prea scurtă și prea frumoasă ca să o pierdem stând degeaba. Vreau să învăț să croșetez, încă nu știu să pun murături pe iarnă, dar la cât de mult ne plac, trebuie să învăț să fac, mai sunt atât de multe preparate pe care încă nu le-am încercat și îmi doresc tare mult să fac lucruri noi. Nici nu îmi mai amintesc când am avut o zi în care nu am avut nimic de făcut. Adevărul este că mereu îmi place să-mi găsesc ”ceva de lucru”, mereu o floare trebuie îngrijită, un sertar reorganizat, uneori se cere o cină deosebită, alteori mă ia soțul la o plimbare prin parc.

A ne bucura de viață înseamnă a conștientiza tot ceea ce avem, a ne dori să avem o viață frumoasă și liniștită, a îndepărta tot ce încearcă să ne strice armonia vieții. Poate pare greu să ai o viață frumoasă, dar ține doar de tine să fii fericit!

Cărțile, hobby-urile și oamenii frumoși ne pot ajuta să avem o viață frumoasă și ne ajută să ne bucurăm de tot ceea ce ea ne oferă!

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.