Ai exact ceea ce meriți!

citat

Fiecare are viața pe care o merită, viața pe care și-o face și m-am săturat de oameni care se plâng și apoi fac totul pe dos. Niciodată nu o să pot să înțeleg oamenii care spun că își doresc ceva, dar tot comportamentul lor denotă altceva.

Ne dorim o familie, dar de fiecare dată când cineva încearcă să se apropie de noi, nu știm cum să-l îndepărtăm. Îi invidiem pe toți prietenii implicați în relații serioase și nu înțelegem de ce noi nu putem avea ceva frumos. Poate pentru că de fiecare dată când s-a putut, ai reușit să strici totul din motive copilărești. Poate pentru că alegi mereu partenerul nepotrivit. Poate pentru că nu știi să recunoști ceea ce vrei atunci când îl ai.

Ne dorim o viață mai bună, dar fără să mișcăm un deget. Ne întrebăm mereu oare vecinul de unde are bani de o mașină nouă, oare de ce prietenii pleacă în vacanțe scumpe, oare de ce își permit un trai mai bun? Poate pentru că muncesc mult, poate pentru că atunci când au bani, îi drămuiesc bine încât să nu-i risipească pe lucruri mărunte. Poate că în loc să fii la curent cu toate știrile de la ora 5, ai putea să muncești în plus astfel încât să nu mai ai timp să te uiți în curtea vecinului.

Ne dorim să slăbim, dar nu putem renunța la cartofi prăjiți și ciocolată. Ne dorim să fim mai îngrijite, dar nici nu știm cum arată un salon de înfrumusețare. În loc să te tot uiți la prietena ta și să-i urmărești profilul de Facebook și să te întrebi oare de ce ea poate, poate ar trebui să pui mâna și să faci ceva. Să îți schimbi stilul de viață, să te îngrijești mai mult, iar dacă nu ai bani, acum piața îți oferă o mulțime de oferte la toate saloanele.

M-am săturat de oameni care se plâng și dau vina pe alții pentru nefericirea și nereusita lor. Toți cei din jur sunt de vină, dar ei niciodată. Poate ar fi bine dragilor să vă revizuiți viața, comportamentul și obiectivele. Cum ar fi ca timpul pe care îl aveți, să-l folosiți în interesul vostru, pentru binele vostru, nu împotriva voastră?

 Mă enervează că de cele mai multe ori, acești oameni reușesc să-i tragă în jos și pe cei pe care îi au alături. Și mai trist este faptul că acești oameni nici măcar nu își dau seama cât de ușor și-ar putea schimba viața în bine!

Nu de puține ori am încercat să ajut astfel de oameni, nu de puține ori acest bine mi s-a întors cu rău. Încă mai sper că lucrurile vor merge cândva și spre bine!

Foto

2 thoughts on “Ai exact ceea ce meriți!”

  1. Dacă fiecare și-ar vedea de treaba lui și i-ar lăsa pe ceilalți în treburile lor, dacă nu ar mai invidia și dacă, efectiv, ar face ceva pentru propria lor viață, am trăi în cea mai minunată lume.

    Reply
  2. Roxana – ai mare dreptate, am renunțat să-i mai înțeleg pe oameni, îi ajut dacă pot și cât pot, și le doresc tuturor tot binele din lume! Dar nu mă mai dau peste cap pentru nimeni…înțelegi…

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.