Rutina ideală de îngrijire dentară

Conceptul de rutină există pentru ca pași importanți să nu fie săriți. Rutina de îngrijire a tenului, rutina de îngrijire a părului, dar ce spui despre rutina de îngrijire dentară? Se vorbește prea puțin despre igiena dentară, deși mie mi se pare extrem de important.

Mi-am dorit dinți frumoși de revistă de când eram copil. Însă nu știam să îmi îngrijesc corect dinții, nici produsele nu erau prea variate. Așa că atunci când am găsit un medic stomatolog pasionat, am decis să apelez la serviciile lui. Sunt la final de drum, după aproape 2 ani de vizite regulate. Rezultatul va fi unul deosebit și a meritat tot efortul.

Cum mi-am creat o rutină ideală de îngrijire dentară?

La prima consultație, mi s-a explicat ce soluții există pentru a avea dantura perfectă. Foarte mult s-a pus accentul pe sănătatea dinților și o igienă cât mai corectă. Am înțeles rostul la fiecare produs de îngrijire dentară. Le folosesc pe toate constant și vreau să le împărtășesc cu voi.

Periuța de dinți electrică, de mare ajutor

Am avut câteva modele de periuțe de dinți electrice. Cea mai potrivită pentru mine este cea de la oral-b care are forma periuței clasice de dinți. La un moment dat, am avut și un model cu periuță rotundă, dar pentru mine nu a fost potrivită.

Nu uitați că e important să schimbați capetele la fiecare 3 luni. Dacă aveți aparat dentar, ca și mine, poate și mai des pentru că se deteriorează mai repede.

Mi-am simțit dinții mult mai curați de când am început să folosesc periuța de dinți electrică. Senzația de curat o simt mai mult timp.

Cum alegi pasta de dinți ideală?

Aceasta a fost întrebarea pe care am adresat-o medicului meu. Răspunsul lui m-a surprins, dar m-a și lămurit. Nu contează atât de mult pasta de dinți, important este să o folosim. Mie îmi place să am două paste de dinți, și le folosesc în paralel sau în funcție de starea mea de spirit.

Am întotdeauna una pentru albire, dar îmi plac enorm și variantele colorate și aromate de la brandul elvețian Curaprox. Ambalajele sunt vesele și au și variante mini ușor de luat în vacanțe. Optează să variezi pasta de dinți, să folosești paste de dinți diferite seara și dimineața.

îngrijire dentară

Importanța apei de gură

Apa de gură nu ar trebui să ne lipsească din rutina de îngrijire dentară. Lângă periuța și pasta de dinți, mereu se află un flacon cu apă de gură Listerine. Ea are rolul de a lupta împotriva bacteriilor din cavitatea bucală. Poate distruge până la 99% din bacteriile care influențează depunerile dentare. Bine de știut că apa de gură protejează smalțul dinților, dar și gingiile. Combate cu succes respirația urât mirositoare.

Brandul Listerine oferă o gamă variate de arome și de dimensiuni ale sticluțelor. Am găsit recent și varianta mini, ideală de luat în bagajul de vacanță. Doar nu te gândeai să pleci în concediu fără apă de gură?

îngrijire dentară

Accesorii pentru igiena dentară

Consider că accesoriile pentru igiena dentară sunt extrem de importante și fac echipă bună cu restul produselor. Când spun accesorii, mă refer la ața dentară, periuțele interdentare pe diferite dimensiuni în funcție de nevoi.

Eu folosesc periuțele interdentare pentru o mai bună igienă a dinților, acolo unde periuța ajunge mai greu din cauza aparatului dentar. Fiind pe diverse dimensiuni, le pot folosi și pentru a curăța spațiul dintre dinți. Vi le recomand cu drag dacă aveți răbdare pentru o rutină completă de îngrijire.

Rutina ideală și completă de îngrijire dentară poate să ia destul de mult timp. Dar cu cât o faci mai corect, cu atât eviți afecțiunile dinților, durerea. Nu uita să mergi la un consult stomatologic la fiecare 6 luni pentru a te asigura că totul este în regulă.

*** Tot ce ai nevoie pentru îngrijirea dinților tăi, găsești pe Notino.

Cât de completă este rutina ta de îngrijire dentară? Ai răbdare pentru a urma toți pașii din rutina de îngrijire? Câte produse folosești pentru îngrijirea dinților?

7 thoughts on “Rutina ideală de îngrijire dentară”

  1. Rutina de îngrijire dentară este la fel de importantă ca rutina îngrijirii oricărei alte părți a corpului. Pe lângă asta este important să folosim produse de calitate și care ni se potrivesc.
    Mulțumesc pentru recomandări și informații!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.