Rinoplastie – riscuri, efecte și preț

19

Rinoplastie – riscuri, efecte și preț

Remodelarea estetică a nasului – cunoscută, în termeni medicali, sub denumirea de rinoplastie – este una dintre cele mai populare operații estetice atât la nivel mondial, cât și la nivelul țării noastre. Iar acest lucru este complet justificat de efectele extraordinare pe care această intervenție de chirurgie estetică le poate avea asupra aspectului unui nas care nu se află în armonie cu trăsăturile feței – un nas prea mare, spre exemplu, sau unul cârn ori borcănat.

Multe dintre cei care își doresc să recurgă la o astfel de operație, însă, își fac griji în privința riscurilor pe care le presupune intervenția. Ce-i drept, la fel ca orice altă procedură de tip chirurgical, și rinoplastia are câteva riscuri. Cele mai multe dintre acestea sunt generale, operația în sine nefiind una deosebit de riscantă, astfel că nu ar trebui să vă faceți prea mari probleme.

Iată câteva exemple de riscuri ale rinoplastiei:

 • Infecții ce pot apărea în urma operației.
 • În anumite cazuri, procesul de vindecare poate dura destul de mult timp.
 • Pacientul poate rămâne cu cicatrici vizibile în perioada imediată a intervenției.
 • Pot apărea mici dificultăți de respirație în prima perioadă după operație.
 • Operația necesită anestezie, ceea ce presupune luarea în calcul și a riscurilor specifice acestei proceduri.

rinoplastie

Recuperarea după rinoplastie

De asemenea, perioada de recuperare postoperatorie reprezintă o altă temere considerabilă a celor care își doresc să-și remodeleze estetic nasul. Trebuie să știi, înainte să apelezi la rinoplastie, că, în general, primele 2-3 zile vor fi ceva mai neplăcute, însă apoi durerile și senzația de față umflată vor dispărea.

Retragerea completă a edemului, însă, va dura ceva mai mult, până la 3 săptămâni, iar rezultatele finale vor rămâne permanente după primul an de la operație.

Nu este cazul să te alarmezi, pentru că acest lucru nu înseamnă că semnele operației vor fi vizibile în toată această perioadă. Este doar important să asculți indicațiile specialistului în primele luni de la intervenție – de exemplu, să eviți lovirea sau frecarea nasului, purtarea ochelarilor de vedere sau de soare etc. – și să lași nasul să-și solidifice complet noua formă.

Efectele operației de rinoplastie

În ciuda temerilor privind riscurile și recuperarea presupuse de operația de remodelare estetică a nasului, rinoplastia continuă să fie în topul intervențiilor de chirurgie plastică datorită efectelor extraordinare pe care le poate avea.

Mai precis, rinoplastia poate corecta un nas cu formă inestetică astfel:

 • Ajustează proporțiile nasului în raport cu liniile feței, conferindu-i acestuia o dimensiune mai mare sau mai mică, în funcție de nevoi.
 • Elimină cocoașa inestetică a unui nas cârn prin modificarea profilului nazal.
 • Corectează vârful nasului, ridicându-l sau coborându-l, în funcție de necesitate.
 • Modifică unghiul dintre nas și buza superioară.
 • Îngustează nările, modificându-le forma (de obicei prea largă).

Rinoplastie în București – cât costă operația?

Având în vedere cererea tot mai mare cu privire la efectuarea unei astfel de proceduri, tot mai mulți medici esteticieni s-au specializat în rinoplastie.

În București, de exemplu, unul dintre cei mai căutați medici pentru rinoplastie este chirurgul estetician dr. Radu Panțuru, specializat în chirurgia nazală.

Acesta poate fi contactat prin intermediul site-ului drpanturu.ro, unde poți găsi mai multe detalii despre acest tip de intervenție și despre ce anume presupune operația în sine.

În privința costurilor – pentru că știm că sunt un factor destul de important în luarea deciziei de a apela la o operație estetică – trebuie să știi că acestea diferă de la caz la caz, în funcție de o serie de factori precum caracteristicile pacientului, tipul de intervenție ales ș.a.m.d. Estimativ, însă, prețul unei rinoplastii se poate încadra între 1700 euro și 2900 euro.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

 1. Interesant subiect. Si eu m-am gandit de multe ori la rinoplastie, dar nu sunt foarte sigura ca vreau sa investesc in asa ceva. Cred ca mai mult as opta pt o interventie pentru diminuarea ridurilor la o anumita varsta.

 2. Eu mi-as dori sa îmi fac o astfel de operație deși nu pot sa zic ca sunt foarte deranjata de acest aspect. Nu este chiar atât de scumpă operația și dacă-ți dorești cu adevărat … o faci

 3. NU cred ca as apela la rinoplastie decat daca as avea veun defect pe care mi l=-as dori corectat, in rest, doar de dragul artei nu cred ca as indura o asemenea procedura.

 4. Suna interesant de incercat pentru persoanele ce au probleme cu forma sau dimensiunea nasului. Ma bucur ca ai facut un articol cu titlu informativ despre acest lucru. 👍🏼

 5. Este normal ca si operatia de rinoplastie sa aiba anumite riscuri, ca orice alta interventie chirurgicala. Din pacate unele nu inteleg cu se joaca si aleg cabinete mai ieftine, de care n-a auzit nimeni, si pleaca de acolo cu nasul mai distrus decat era cand s-au dus. Eu nu mi-as face o astfel de observatie decat la un medic despre care stiu sigur ca a avut rezultate bune inaintea mea.

 6. La nevoie, as apela si la rinoplastie, ce sa facem daca uneori natura ne-a aranjat nasul mai altfel
  ? 🙂 n-am un nas frumos, dar e bun asa cum este…

 7. Da, ce sa zic… Eu plâng 3 ore și dacă ma tai sau ma zgârii puțin, nu as avea putere sa îmi fac o operație. Am fugit și de cezariana, n-aș putea sa îmi fac o operație doar asa, fără sa fie absolut nevoie. În schimb am prietene care au apelat la astfel de intervenții chirurgicale și sunt mulțumite de rezultat.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
recomandări seriale
Top 10 recomandări seriale pentru toate gusturile

Recomandări seriale de văzut în weekend Ne place să ne uităm la seriale, seara. Sau de sărbători, când avem timp...

Close