Privighetoarea de Kristin Hannah recomandare lectură

43

Privighetoarea de Kristin Hannah cartea mea de weekend

Cartea Privighetoarea mi-am dorit să o citesc de ceva timp. Auzisem despre tema cărții și știam că va fi pe placul meu. A fost o carte care mi-a lămurit unele aspecte din Al Doilea Război Mondial. Dar a fost și o carte care m-a pus mult pe gânduri.

E interesant cum în război, oamenii se împart în două categorii. Cei speriați, care se supun legilor și acceptă umilințe. Cei curajoși, patrioți, care încearcă să ajute țara chiar cu prețul vieții lor. Așa cum spunea și autoarea, Kristin Hannah, e trist că francezii au luptat împotriva semenilor săi.

Povestea minunată din cartea ”Privighetoarea”

Am citit multe cărți și fiecare a fost frumoasă. Pe cele mai multe, nu le mai puteam lăsa din mână. Citeam cu nesaț și cu curiozitate fiecare pagină. Cu Privighetoarea, cartea oferită de Libris, a fost diferit. Deși îmi doream să aflu ce se întâmplă, îmi era frică de ce îmi va dezvălui pagina următoare. Este o carte care reușește să te captiveze de la început până la sfârșit.

Privighetoarea

Cartea ”Privighetoarea” spunea povestea a două surori, Vianne și Isabelle. După ce mama lor a murit, tatăl lor nu a mai vrut să se îngrijească de ele. Când Vianne s-a îndrăgostit și a rămas însărcinată, a fost o rușine pentru tatăl lor. A lăsat-o să stea în casa de la țară cu soțul ei. Pedeapsa a fost că i-a lăsat-o în grijă pe sora ei mai mică, Isabelle.

Însă Vianne, având viața ei, a trimis-o pe sora ei, tatălui la Paris. Acesta a trimis-o la mai multe pensiuni și școli. Fire neascultătoare, a fost exmatriculată de peste tot. Își dorea să stea cu tatăl ei, însă el nu o dorea. Războiul a început și el a profitat de ocazie să o trimită la țară, la sora ei. Deși avea doar 18 ani, ororile războiului nu au ocolit-o.

Fire curajoasă și iubitoare de țară, Isabelle a căutat oportunități pentru a ajuta Franța în război. Era o adolescentă. Vă veți întreba ce ar fi putut face? Cum poate ajuta o biată fată o țară? Ei bine, veți fi surprinși de imaginația și de forța acestei fete!

Privighetoare – despre curaj și patriotism

Privighetoarea

Consider această carte o adevărată lecție de curaj. Patriotismul, dorința de a ajuta, forța, dar și zâmbetul cu care înfruntă inamicul, e de admirat. E interesant cum în război, femeile ajutau foarte mult, aveau misiuni serioase. Asta pentru că inamicul considera femeile slabe, fără putere. Și fix femeile au fost cele care au dus la bun sfârșit misiunile cele mai periculoase. Încă o dovadă clară că femeile pot fi extrem de puternice și pot păcăli chiar și cel mai înfiorător dușman.

V-ar plăcea să citiți cartea, Privighetoarea? Vi se pare un subiect interesant?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

43 Comments

 1. Coperta ti-am zis si pe Fb ca ma atrage, ca si tema. Dupa ce am citit articolul asta destul de zgarcit al tau :P, m-am dus pe Libris si am gasit acolo un fragment din carte. Imi place stilul, deci sigur am sa mi-o cumpar lunile viitoare.

 2. Nu am citit multe cărți despre război, dar pare atractivă aceasta. Cu tonalități de prin același gen recomand cartea “Love Verity”. Mi s-a părut interesantă. 😁

 3. Am citit mai multe recenzii despre cartea asta si m-au facut sa o trec pe lista mea. Articolul tau mi-a reconfirmat ca am facut o alegere buna.

 4. Imi plac povestile de pe timpul razboiului, mai ales daca sunt surprinzatoare. In ultima vreme cred ca exista un interes sporit pentru un astfel de subiect

 5. Daniela Oţet on

  Am auzit foarte multe lucruri bune despre aceasta carte.
  O să o iau si eu cat de curând.
  Multumim pentru articol.

 6. Andreea Voivozeanu on

  Pare foarte interesanta 🙂 Cred ca toate cartile recomandate de tine mi-au placut, mi-am si cumparat cateva despre care ai scris tu.

 7. Eu dupa ce am vazut la TV un documentar cu o spioana care a trecut iarna, singura, Alpii avand un picior de lemn nu ma mai mir cat curaj, perseverenta si dedicare pot sta in sufletul unei femei.

 8. Pingback: Aleea cu licurici de Kristin Hannah recomandare lectură - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
lapte animal sau vegetal
Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente!

 Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente! Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare...

Close