Ne place ca în weekend să avem o supă, soțul meu preferă supele mai consistente, eu prefer supele cremă. Weekend-ul acesta a câștigat soțul, am decis să fac o supă de salată. Țin să menționez că e pentru prima dată când am făcut această supă, iar verdictul soțului după prima porție a fost ” E bestială supa!” Adusesem zilele trecute niște salată din sera părinților mei și pentru că eram sătui de salate, am zis să fac o supă de salată.
Avem nevoie de salată verde, 3 felii de slănină de casă, 300 grame kaiser, usturoi, ceapă verde, 2 gălbenușuri, 6 linguri de smântână, 100 grame de orez.
Am tăiat kaiserul și slănina felii subțiri, ceapa verde am spalat-o bine, am curățat-o și am tăiat-o felii subțiri. Am prăjit puțin kaiserul și slănina cu ceapa.
Am pus 3 l de apă și am lăsat să fiarbă. Între timp, am spălat salata, iar când apa a început să fiarbă, am rupt foile de salată, orezul și am adăugat și usturoiul, zdrobit. Am lăsat să fiarbă totul bine, cam 20 de minute. Apoi am stins focul, am pus capacul pe oala cu supă și am lăsat să se răcească. După 2 ore, am amestecat bine gălbenușurile cu smântâna și am adăugat supă, și abia apoi am turnat totul în oala cu supă. Am lăsat să mai dea un clocot supa și am servit-o cu felii de baghetă prăjite și smântână.
Voi ce ați gătit în weekend? Poftă bună!