Reteță – Salată rece de paste

salata rece de paste

Până să-l cunosc pe soțul meu, nu prea mă dădeam în vânt după paste. Mai făceam budincă de macaroane, dar pastele nu reușeau să mă atragă. În timp, am învățat să fac fel de fel de paste, iar mai nou am încercat o rețetă de salată rece de paste. Această salată de paste se face rapid, este consistentă și extrem de aspectuoasă.

Avem nevoie de o cutie de paste colorate Barilla, 12 felii mai groase de șuncă Praga, 3 fire de ceapă verde, o cutie de porumb dulce, brânză feta, 4 castraveți murați, gogoșari murați, castravete proaspăt, câteva măsline,  maioneză plus smântână.

ingrediente

Într-o oală punem la fiert apa cu puțină sare. Când apa fierbe, punem pastele și amestecăm ușor cu o lingură de lemn, până încep să fiarbă. Le lăsăm să fiarbă 11-12 minute. Le strecurăm și le lăsăm să se răcească. Între timp, facem maioneza din două gălbenușuri (pe mine m-a ajutat soțul la acest capitol, mă gândesc să-l avansez la gradul de ajutor de bucătar). Eu am tăiat felii subțiri șunca, măslinele le-am tăiat în jumătate, am tăiat subțire castraveții murați, castravetele proaspăt și gogoșarii, ceapa verde.

În vasul în care am făcut maioneza, am pus pastele și toate ingredientele, nu uitați de brânza Feta, și am amestecat cu grijă.

salata rece paste

Se dă la frigider pentru câteva ore, se servește rece, e mult mai gustoasă!

1 thought on “Reteță – Salată rece de paste”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.