Rețetă – Prăjitură Kinder felie de lapte!

felie Kinder

Marea mea pasiune – prăjiturile ! Am promis și mă țin de cuvânt, încerc rețete noi, mai ales de prăjituri. În acest weekend, am ales să fac prăjitura Kinder – felie de lapte, pentru că nu aveam prea mult timp la dispoziție și pozele Isabelei m-au ispitit, recunosc.

Avem nevoie de 4 albușuri, 120 grame unt moale, 120 grame zahăr, 120 grame făină, 120 grame făină, 6 linguri cacao, 400 ml smântână pentru frișcă, 3 linguri miere.

ingrediente

Batem bine smântâna cu mierea și când s-a întărit suficient, o dăm la frigider. Mixăm bine untul cu zahărul, adăugăm albușurile bătute spumă tare și apoi încet făina și cacaua. Am pus 6 linguri de cacao, dar data viitoare voi pune doar 5. Am renunțat la esență, chiar dacă apare în poza cu ingrediente. Mi s-a părut atât de delicios aluatul încât nu am vrut să-i stric armonia.

Am preîncălzit cuptorul la 200º.  Am tapetat o tavă de prăjitură (21×25 cm) cu hârtie de copt și am întins jumătate din cantitatea de aluat. Am dat la tava la cuptor pentru 5 minute, la 180°. Am scos tava și am pus foaia de prăjitură într-o tavă de cuptor și am întins și cealaltă foaie.

felie inainte de cuptor

Când ambele foi s-au răcit bine, bine, punem o foaie în tava în care am copt foile, adăugăm crema rece și punem și cealaltă foaie și dăm la frigider pentru câteva ore bune.

sectiune jumatate

Din păcate, sau din fericire, mie mi s-a rupt una dintre foi așa că am reușit să fac această poză reprezentativă.

prajitura inainte de frigider

După aproape 10 ore de stat la frigider, se poate tăia prăjitura. Noroc că noi am fost plecați la o zi de naștere, altfel nu știu dacă reușea să stea atâtea ore la frigider.

sectiune

Felii tăiate, pozate și savurate în miez de noapte!

felii Kinder

E o prăjitură care se face repede, arată foarte bine și este extrem de delicioasă! Poftă bună!

7 thoughts on “Rețetă – Prăjitură Kinder felie de lapte!”

  1. Mihaela – să știi că și eu am uneori rețineri la anumite prăjituri, dar tot le încerc, mai improvizez pe parcurs, iar la sfârșit aștept cu nerăbdare cu verdictul soțului, al musafirilor și al vostru, cititorii mei dragi!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.