Până să-l cunosc pe soțul meu, nu prea mă dădeam în vânt după paste. Mai făceam budincă de macaroane, dar pastele nu reușeau să mă atragă. În timp, am învățat să fac fel de fel de paste, iar mai nou am încercat o rețetă de salată rece de paste. Această salată de paste se face rapid, este consistentă și extrem de aspectuoasă.
Avem nevoie de o cutie de paste colorate Barilla, 12 felii mai groase de șuncă Praga, 3 fire de ceapă verde, o cutie de porumb dulce, brânză feta, 4 castraveți murați, gogoșari murați, castravete proaspăt, câteva măsline, maioneză plus smântână.
Într-o oală punem la fiert apa cu puțină sare. Când apa fierbe, punem pastele și amestecăm ușor cu o lingură de lemn, până încep să fiarbă. Le lăsăm să fiarbă 11-12 minute. Le strecurăm și le lăsăm să se răcească. Între timp, facem maioneza din două gălbenușuri (pe mine m-a ajutat soțul la acest capitol, mă gândesc să-l avansez la gradul de ajutor de bucătar). Eu am tăiat felii subțiri șunca, măslinele le-am tăiat în jumătate, am tăiat subțire castraveții murați, castravetele proaspăt și gogoșarii, ceapa verde.
În vasul în care am făcut maioneza, am pus pastele și toate ingredientele, nu uitați de brânza Feta, și am amestecat cu grijă.
Se dă la frigider pentru câteva ore, se servește rece, e mult mai gustoasă!
mvaaai, de-abia astept sa mananc din nou paste!!!! (dupa ce scap de inca vreo 7-8 kile) 🙂 arata demential!