Rețetă Negresa cu glazură dieta Montignac

Negresa cu glazură dieta Montignac

Prăjiturile cu ciocolată nu pot fi refuzate. Nici măcar cele de dietă, iar dacă îți folosești puțin imaginația le poți face extrem de gustoase și de ispititoare. Uneori nu le spun musafirilor că e prăjitură de dietă. Nimeni nu își dă seama că nu este cu zahăr și cu făină albă. De când sunt la dietă, parcă mai mult îmi place să gătesc. Poate pentru că fiecare rețetă reprezintă o provocare. V-am mai spus că nu respect mereu rețetă în totalitate. Pe parcurs mai tot adaug ceva. Aveți mare grijă la timpul de coacere. Nu vă ghidați după ce spune rețeta. Fiecare cuptor coace diferit, așa că fiți mereu cu ochii pe cuptor și pe prăjitură.

Ingrediente necesare Negresa cu glazură dieta Montignac:

  • un ou,
  • 3 linguri de îndulcitor,
  • 50 ml ulei,
  • o cană de lapte,
  • o cană de făină premix pentru patiserie,
  • un praf de copt,
  • 3 linguri gem dietetic,
  • 3 linguri de cacao,
  • esență de rom.
  • Pentru glazură avem nevoie de 300 grame ciocolată neagră și 250 ml smântână pentru frișcă.

Mod de preparare Negresa cu glazură dieta Montignac:

Etapa 1

Mixăm bine oul cu îndulcitorul. Adăugăm uleiul, laptele, praful de copt, făina și cacaua. Omogenizăm bine și la final adăugam gemul. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm coca obținută, având grijă să fie uniformă.

Negresa cu glazură dieta Montignac

Etapa 2

Dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute. La finalul timpului de coacere, probăm prăjitura dacă e coaptă cu ajutorul unei scobitoare. Între timp topim ciocolata împreună cu smântâna pentru frișcă. Lăsăm să se răcească puțin.

Negresa cu glazură dieta Montignac

Etapa 3

O scoatem din tavă. Îndepărtăm hârtia de copt și o punem înapoi în tavă. Tăiem prăjitura în interiorul tăvii, cuburi cât mai mici. Turnăm glazura de ciocolată caldă și lăsăm să pătrundă ciocolata printre cuburi.

Negresa cu glazură dieta Montignac

Se servește, de preferat, caldă, este extrem de gustoasă și ciocolătoasă, și da, dietetică! Poftă bună! 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.