Rețetă cuib de viespe cu nucă și scorțișoară și glazură

cuib viespe 3

Mie îmi plac tare mult produsele de patiserie, dar tot mai greu găsesc produse de încredere. Cuibul de viespe cu nucă se află în topul preferințelor soțului meu, așa că m-am gândit să îi fac eu acasă. Dar pentru că mie nu îmi place nuca, am ales pentru mine să fac cu scorțișoară. Rețeta am găsit-o aici.

Avem nevoie de:

  • 25 grame drojdie proaspătă, eu am luat de la Dr. Oetker
  • 600 grame făină
  • 70 grame unt topit și răcit
  • 200 ml lapte călduț
  • 75 grame zahăr
  • 2 ouă
  • puțină  sare

E important ca făina și ouăle să fie la temperatura camerei.

Într-un bol amestecăm toate ingredientele cu mixerul pentru câteva minute, apoi începem să frământăm.  Am frământat cam 10 minute aluatul, apoi l-am pus în bol uns cu puțin ulei deasupra, l-am înfășurat în 2 prosoape de bucătărie și l-am pus la soare pentru 2 ore.

Pentru umplutură avem nevoie de 90 grame unt, 200 grame zahăr, 150 grame nucă măcinată sau 2 linguri de scorțișoară. Eu am folosit 30 grame unt, 50 grame zahăr, 2 linguri de scorțișoară pentru umplutura de scorțișoară, iar pentru cea cu nucă 150 grame zahăr, 50 grame unt, 150 grame nucă. Amstecăm bine toate ingredientele, până obținem o pastă omogenă.

După 2 ore, aluatul trebuie să fie bine dospit. Deși nu sunt mare fan aluaturi dospite și mereu am emoții, am încercat această rețetă.

poză(17)

Preîncălzim cuptorul la 180°. Frământăm puțin aluatul, cât să scoatem aerul din el și întindem o o foaie dreptunghiulară. Eu am întins pe un sfert crema de scorțișoară, iar pe restul cea de nucă.

poză(18)

Am rulat bine foaia și cu un cuțit foarte bine ascuțit, am tăiat bucăți cam de 4 cm, dar data viitoare le voi face mai subțiri, de 2,5 cm. Le-am așezat frumos în tava de cuptor pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Am dat tava la cuptor pentru 15 minute, la 120°.

cuib viespe 1

Așa arată după 15 minute la cuptor.

cuib viespe 2

Cât stau ele la cuptor, facem glazura – amestecăm bine 50 grame unt moale cu 70 grame brânză Philadelphia și 100 grame zahăr pudră. Cu o pensulă ungem bine toate cuiburile, pe toate părțile. Se servesc calde cu o cană cu cafea sau lapte cald.

cuib viespe 3

Nu am reușit să fac prea multe poze, soțul le-a savurat în cel mai scurt timp. Sunt ideale pentru micul dejun, pentru o gustare dulce, dar pot fi servite și ca desert.

Poftă bună!

6 comentarii la „Rețetă cuib de viespe cu nucă și scorțișoară și glazură”

  1. Nu am incercat niciodata cuib de viespe. In schimb am si acum cativa mucenici facuti de sambata, pe care ii tavalesc prin nuca doar cand ii mancam, si se pastreaza bine, inca sunt pufosi.

    Răspunde
  2. Corina – asa-i, ce frumoase sunt? Am avut mari emotii, dar la sfarsit dupa ce a gustat sotul si a zis ~Nu dam la nimeni~ , m-am linistit.
    Mihaela – Poti sa incerci aceasta reteta, garantat da rezultat, cu minim de efort.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.