Preparat nou încercat – conopidă la cuptor cu sos alb dieta Montignac
Dietele, dar și stilul de viață sănătos cer anumite sacrificii. Mers mai des la piață, cumpărături la 2,3 zile, gătit aproape zilnic. Dar merită pentru că facem asta pentru sănătatea noastră. Știu când am început dieta Montignac, prietena mea îmi spunea că e nevoie de timp pentru a găti. Dar mie nu mi s-a părut niciodată gătitul o corvoadă. Am încercat mereu să-mi fac timp pentru a găti și a încerca rețete noi. La birou, nu am posibilitatea de a comanda mâncare conformă. Asta înseamnă că trebuie să gătesc pentru masa de prânz de la job. În acest weekend, am încercat o rețetă de conopidă cu sos alb la cuptor. Cred că nici nu trebuie să vă spun cât de gustoasă a fost!
Ingrediente necesare conopidă la cuptor cu sos alb dieta Montignac:
- două conopide mai mici,
- 500 ml smântână pentru gătit,
- 150 grame cașcaval,
- câteva felii de bacon/șuncă.
Mod de preparare conopidă la cuptor cu sos alb dieta Montignac:
Etapa 1
Punem apă la fiert într-o oală cu puțină sare. Între timp curățăm conopida. O desfacem în buchețele mici și o spălăm bine. Iar când apa fierbe, punem conopida. Nu lăsăm să fiarbă mai mult de 4-5 minute ca să rămână crocantă. Nu vrem să nu fie prea fiartă și să se sfarme. Punem buchețelele de conopidă într-un vas de yena.
Punem deasupra câteva felii de speck, îi va da o aromă de afumat.
Etapa 2
Separat amestecăm smântâna cu cașcaval ras. Eu am pus 500 ml pentru că îmi expira cutia, dar nu am regretat. Totuși vă recomand să puneți buchețelele de conopidă în acest amestec și apoi să le puneți în tavă, data viitoare eu așa voi face.
Dăm vasul la cuptor pentru 30 de minute, la 180ºC, până când prinde o crustă frumoasă arămie deasupra.
Se servește caldă cu orice fel de carne. Eu am avut ciolan de porc afumat la cuptor, a fost o cină delicioasă! Poftă bună!
Yummy! Yummy! Ce bine arată.
Eu faceam conopidă pane și ieșea super însă am să încerc și rețeta ta.
Merci!
Este foarte gustoasa si merge repede. Astept sa-mi spui cum ti-a iesit!