Rețetă ciocolată de casă – Dieta Montignac
Ciocolata de casă reprezintă desertul copilăriei, desertul meu preferat. Se face repede, poți adăuga după bunul plac, stafide, nuci, alune de pădure, fructe uscate, astfel încât să fie pe placul tuturor. Dar ce facem atunci când suntem la dietă și poftim la o bucată de ciocolată de casă? Adaptăm rețeta astfel încât să fie potrivită pentru dietă.
Ingrediente necesare pentru ciocolată de casă – Dieta Montignac
- 500 grame lapte praf Rarăul,
- 350-400 grame fructoză depinde cât de dulce vă place,
- 200 grame unt cu grăsime 82%,
- 180 ml apă,
- 2 linguri cacao,
- esență de vanilie,
- stafide, alune de pădure.
Mod de preparare ciocolată de casă – Dieta Montignac
Etapa 1
Am pus fructoza cu apa la fiert, între timp am amestecat laptele praf cu cacaua. Când fructoza s-a topit, adăugăm untul și lăsăm să fiarbă la foc mic câteva minute. Ungem cu unt două forme, eu am folosit capacele de la vasele de yena, am presărat stafide și alune de pădure.
Etapa 2
Când siropul e gata, adăugăm esența de vanilie și turnăm peste laptele praf. Amestecăm bine cât e fierbinte ciocolata ca să nu rămână cocoloașe. Turnăm compoziția în forme, iar când s-a răcit o dăm la frigider câteva ore.
Se servește tăiată bucăți în forme, după preferințe! Nouă ne place să o savurăm cu lingurița!
Rețetă ciocolată de casă – Dieta Montignac
Ciocolata de casă, chiar dacă e de dietă poate fi gustoasă. Cu cât mai puțin zahăr, cu atât mai bine. Chiar dacă nu se recomandă dulce în prima fază, e bine să ai variante conforme. Având la îndemână ceva conform, nu vei fi ispitit de produsele pline de zahăr. Vă recomand să încercați să renunțați la produsele din comerț, mult prea dulci. Evitați produsele din comerț. Încercați să vă faceți acasă cât mai multe preparate!
este si mai buna, si mai sanatoasa decat ciocolata din comert…
pofta buna 🙂