Rețetă – Cartofi la cuptor cu piept de pui și speck

cartofi 1

Am avut o perioadă destul de lungă în care am stat departe de bucătărie și nu am mai reușit să gătesc și să pozez, din păcate. Dar am revenit cu un dor nebun și poftă imensă de gătit preparate delicioase. Mă tot gândeam ce să fac pentru cină și tot plimbându-mă printre rafturile supermarketului, mi s-a făcut poftă de cartofi la cuptor. Așa că am pus repede în coș niște cartofi, un unt, un piept de pui, câteva felii de speck mai groase, condimente. Ajunsă acasă, am pornit cuptorul și am trecut la treabă. Am curățat cartofii și i-am tăiat în felii lungi mai groase, am adăugat condimente (sare de mare, piper mozaic măcinat, oregano, ierburi de Provence și boia dulce), am turnat câteva picături de ulei și am amestecat bine cartofii pentru a fi bine acoperiți de amestecul de condimente. Pieptul de pui l-am tăiat fâșii și l-am condimentat ca și cartofii. Am pus în tavă hârtie de copt, am pus cartofii în strat cât să nu fie suprapuși, deasupra fâșiile din piept de pui, am tăiat câteva felii de unt și am dat la cuptor pentru 40 de minute, la 125º.

cartofi unt

După acest timp, am scos tava de la cuptor și am presărat speck-ul tăiat felii subțiri. Dacă îl puneți mai repede, el se va prăji prea tare și nu se va putea consuma.

cartofi inainte

Mai dăm la cuptor tava pentru 10 minute, la 100º.

cartofi gata

Acești cartofi sunt delicioși și au o aromă deosebită datorită speck-ului. Poftă bună!

2 thoughts on “Rețetă – Cartofi la cuptor cu piept de pui și speck”

  1. Arata bine, nu am (mai) intalnit speck prin magazine, nici nu stiu ce carne e. Cartofi si noi am facut aseara, dar un fel de ratatouille. Nu am prajit legumele, le-am pus direct in vasul yena si apoi cand a fost gata am servit cu un sos alb si castraveti murati.

    Reply
  2. La noi in Cluj, este Bottega Italiana, unde gasim o multime de produse din Italia, si de acolo cumpar speck, este o carne de porc puțin afumată, doar extrem de gustoasă și îmi place că schimbă mult aroma preparatului. Speckul pe care il gasesti felii in ambalaje vidate nu are nicio aroma comparativ cu acesta.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.