Complexele sunt pentru oameni slabi

1

dd2ae57bc1a23dbecbb0523f53149f9d

Trăim într-o lume mult prea falsă, într-o societate bazată și axată doar pe lucruri materiale, pe imagini false departe de standarde morale și normale. Aud tot mai multă lume care se plânge de diferite aspecte fizice și prea puțini oameni în jurul meu știu să-și scoată în evidență calitățile.

Toți avem defecte și calități, nu suntem perfecți și ar fi bine să înțelegem acest lucru înainte de a ne epuiza puterile încercând să atingem perfecțiunea. Nu știu de ce fiecare vrea să fie mai înalt, mai slab, mai bine făcut, dacă e blond, să fie brunet, dacă e întins, să fie ondulat și invers. Câți oameni cunoașteți care sunt mulțumiți de cum arată și de calitățile pe care le au?

Complexele sunt pentru oameni slabi și ar fi bine să ne dorim să fim niște oameni puternici. Complexele apar atunci când încrederea în noi scade tot mai mult, când suntem prea preocupați pentru a observa calitățile celor din jur, iar la noi vedem doar defectele.

Ar fi bine să avem curajul de a ne recunoaște complexele și ușor, ușor, să învățăm să le acceptăm. Nu putem trăi într-o veșnică dorință de schimbare, o veșnică atenție îndreptată asupra defectelor pentru a ne  dezvolta mai multe complexe.

Viața este mult prea scurtă și mult prea frumoasă pentru a pierde timp prețios pentru acțiuni care nu merită. Oameni slabi nu își dau suficient interesul pentru a-și depăși complexele, pentru a privi dincolo de ele.

Fiecare om este unic în felul lui, trebuie apreciat pentru  ceea ce are bun și pentru ceea ce poate întreprinde, nu pentru ceea ce nu are și pentru ce nu poate. Încă mai sper că există și oameni buni care pot privi oamenii dincolo de aparențe, care îi pot ajuta să vadă dincolo de zidurile impuse de societate.

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

1 Comment

  1. Ai dreptate, Mihaela. Suntem prinsi in vartejul perfectiunii vazuta in reviste, in reclame, in tot soiul de fotografii prelucrate. Dar cine vrea, poate intelege ce e dincolo de ele si ca realitatea imediata e cu totul alta. Eu mereu am fost de parere ca trebuie sa cauti sa devii cea mai buna varianta a ta, nu sa devii precum sunt altii. Personality matters most. Te puup.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
îngrijire ten cu pori dilatați
Îngrijire ten cu pori dilatați cu produse Notino

Îngrijire ten cu pori dilatați - răbdare și atenție Îngrijire ten cu pori dilatați poate fi o adevărată provocare. Ne...

Close