Relaxare prin joacă educativă

Copil fiind, nu am înțeles și nu am apreciat de ce e important să ne jucăm și să diversificăm joaca. Pe vremea mea, părinții erau prea ocupați cu munca și treburile casei, nu aveau suficient timp să se joace cu noi și să ne explice rolul anumitor jocuri și jucării. După nașterea Karinei, nepoțica mea, ca adult am descoperit că te poți relaxa jucându-te cu lego. Deși timpul alocat pentru joacă este mereu prea scurt, încerc să fac în așa fel încât să ne jucăm constructiv, educativ.

Am momente când sunt extrem de obosită, supărată sau dezamăgită și atunci încerc să fac orice să uit de probleme. Cel mai bun mod de a uita de toate e să te joci cu un copil. Printre ultimele achiziții pentru Karina comandate de aici , se numără câteva variante de lego, ne plac că sunt colorate, variate, adecvate vârstei și ne dezvoltă mult imaginație pentru că în timp ce construim, trebuie să inventăm și o poveste.

Am rămas surprinsă când am descoperit că după construirea pas cu pas a unui obiect din piese Lego, ne rămân de fiecare dată câteva piese nefolosite și, inițial, am crezut că fie e o greșeală, fie nu am respectat pașii de montare. Curioasă din fire, am căutat o explicație și am găsit-o, iată care e: fie sunt prea mici pentru a putea fi măsurate individual, iar în timpul ambalării, pot fi introduse mai multe în set, fie prezența dublurilor în seturile Lego constă în faptul că firma producătoare, știe din statistici care dintre piese sunt mai predispuse la a fi pierdute.

Ați observat că la seturile mai noi, capurile figurinelor sunt găurite complet? Ei bine, Lego a introdus această schimbare pentru a preveni pericolul de asfixiere la copii, dacă un copil înghite piesa sau îi rămâne blocata în gât, acesta va putea continua să respire. Toate aceste detalii arată cât interes își dau pentru siguranța copiilor și acest lucru nu poate decât să mă bucure nespus.

Probabil, v-ați întrebat de ce sunt așa de scumpe seturile de Lego, iată și explicația. Compania Lego a pus accentul pe asigurarea calității și siguranței jucăriilor. Astfel, toate produsele Lego sunt create din materiale de cea mai bună calitate, factor determinant pentru prețul final al jucăriilor. Trebuie să apreciați faptul că prin folosirea materialelor de cea mai bună calitate, Lego se asigură că jucăriile nu reprezintă un pericol pentru copii, și sunt rezistente, ele putând fi transmise de la o generație la alta.

Vouă vă plac seturile de Lego? Care sunt preferatele voastre?

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.