Rechizite esențiale pentru joacă și craft

Învățare prin artă și craft

Joaca pentru copii este o bună metodă de învățare și cunoaștere. Prin joacă, copilul își poate dezvolta imaginația. Și chiar își poate crea jocuri și jucării. Datoria părinților este să îi ofere mediul necesar dezvoltării, dar și timp și materialele potrivite.

Piața oferă o gamă largă de jucării și jocuri. Însă satisfacția este mai mare atunci când e creată chiar de copil. Este un bun mod de a petrece timp de calitate părinte-copil. Copilul învață și se joacă, părintele se relaxează alături de copil. Lucrul manual a fost întotdeauna apreciat de cei mici. Nici adulții nu refuză un proiect de craft.

Rechizite esențiale pentru proiecte de craft

Pentru un copil nu jucăria în sine e importantă, ci joaca, modul în care o construiește. Faptul că își poate crea o jucărie după bunul plac, e o mare satisfacție pentru el. Iată care sunt rechizitele esențiale pentru proiecte de craft pentru copii și părinți.

*Hârtie creponată, glasată, cât mai colorată

Cu hârtie creponată, poți să inventezi o mulțime de jocuri, dar poate fi extrem de educativă. Hârtia creponată poate fi folosită pentru a crea fluturi, flori, animale și tablouri întregi. Este ideală pentru a ambala cadouri pentru a fi oferite sărbătoritului. Copilul tău va simți că oferă un cadou cu adevărat special dacă a fost împachetat chiar de el. Ea este disponibilă într-o mulțime de nuanțe de culori. Va fi de mare ajutor pentru copilul tău, să învețe mai ușor, prin joacă, culorile. În plus, dacă alegi hârtie creponată de calitate, poate fo folosită pentru a decora o încăpere pentru petrecerea copilului tău.

*Creioane colorate, minunate

Din nicio casă, nu trebuie să lipsească creioane colorate. Sunt surprinsă câte nuanțe minunate există acum, la creioanele colorate. Am descoperit o mulțime de culori când îmi căutam creioane pentru a desena. Mi-am comandat cărți de colorat pentru adulți și astfel am în casă creioane colorate. Ele îmi sunt acaparate de nepoțica mea, Karina, pasionată de colorat și desenat. Îmi place cum alege culorile și cum le folosește la imagini. Cu cât are mai multe nuanțe, cu atât pune mai mult accentul pe detaliile din tablou. E fascinant pentru mine cum fiecare creion colorat prinde viață în mâna ei.

*Capsatoare, perforatoare

Acestea două mi se par esențiale într-o casă. De mare ajutor în toate activitățile casnice, dar și rechizite esențiale pentru proiecte craft. Pentru mai multă distracție, alege perforatoare cu diferite modele.

*Agrafe și clipsuri

Orice proiect craft are nevoie de agrafe și clipsuri. Sunt de real ajutor pentru realizarea lui, dar și pentru stabilitate. Agrafele colorate pot face parte integrantă din proiect. Clipsurile mici și mari sunt de ajutor pentru a stabiliza piese din proiect.

*Foarfeci și cuttere

Esențiale în activități casnice, dar și de mare nevoie în proiecte craft. Copilul mai mic se poate învăța să mânuiască foarfeca, una mai mică, apoi alta mai mare. Copilul mare, mai îndemânatic, poate folosi cu grijă, cutterul. Ambele sunt utile și e bine copilul să se învețe să le folosească. A mânui foarfeca e nevoie de dexteritate, atenție la detalii.

Rechizite esențiale – de avut în casă

Există anumite rechizite esențiale care ne ajută în acitivități casnice, dar și la joacă. Copilul tău are o mulțime de jucării, dar e plictisit de ele. Oferă-i hârtie creponată, lipici și un carton și lasă-l să se joace. Vei fi surprins să descoperi ce poate face cu ele. În timp ce el se joacă, tu poți găti sau călca haine.

Urmează Crăciunul! Un proiect craft poate fi realizarea unor decorațiuni de sărbători pentru casă și brad. Vine ziua de naștere a copilului sau al unui membru al familiei? Realizați împreună, prin joacă, decorațiunile pentru petrecere!

Astfel de obiecte sunt necesare în orice casă. Copii mici și mari vin în vizită. Nu au întotdeauna răbdare să participe la discuțiile celor mari. Prin urmare, le puteți oferi niște hârtie creponată, cartoane, creioane colorate și să-i lăsați să se joace. Sau chiar le puteți oferi voi, o idee de proiect craft.

Ce fel de rechizite vi se par esențiale, de avut la îndemână în casă? Voi la ce folosiți hârtie creponată?

13 thoughts on “Rechizite esențiale pentru joacă și craft”

  1. Imi plac mult rechizitele scolare si tot ce tine de papetarie. Era o placere sa iau ceva nou cand incepea scoala. Creioanele colorate, cariocile, foi colorate, caiete si agende, foarfece, rigle…nelipsite ar trebui sa fie!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
să te iubești mai mult
Cum să te iubești mai mult?

Iubirea față de sine Un lucru atât de important, și totuși nu te învață nimeni. Cum să te iubești mai...

Close