Cum să te iubești mai mult?

Iubirea față de sine

Un lucru atât de important, și totuși nu te învață nimeni. Cum să te iubești mai mult! Prețuirea de sine este baza unui adult sănătos. Dacă tu nu poți să te iubești, cum să te iubească alții? Dacă tu nu îți apreciezi calitățile, cum ar putea alții?

Din păcate, nimeni nu ne poate învăța să ne iubim. E un lucru pe care trebuie să-l facem pentru noi. Pentru că noi contăm cel mai mult! Și acest lucru trebuie să ne fie clar!

Cum să te iubești mai mult?

Ai înțeles că trebuie să te iubești mai mult, dar cum faci asta? Simplu! Îți aloci timp pentru a te analiza puțin! E important să te cunoști ca să poți acționa.

Acceptă-te așa cum ești! Iartă-ți greșelile!

Cu toții facem greșeli, e important să ne iertăm. Să acceptăm greșeala făcută, dacă se poate să reparăm, dacă e prea târziu, mergi mai departe. Lecție învățată care nu va mai fi repetată.

Acceptarea de sine este cea mai mare dovadă de iubire. Uită de obsesia de a slăbi, de a fi etalon fizic. Nu asta contează, chiar dacă mulți așa cred. Numeroasele diete ți-au adus doar frustrări? Poate e momentul să-și accepți corpul și să adopți un stil de viață sănătos. Corpul tău îți va fi recunoscător. Te vei simți mult mai bine, fizic și psihic.

Fă ceea ce îți place!

Timpul e limitat, dar încearcă măcar o dată pe săptămână să faci ceva ce îți place. Mergi la sport, fă plimbări lungi în natură. Ieși cu familia, prietenii la o cafea sau o cină în oraș. Fă activități care te satisfac, pictură, lucru manual. Încearcă un curs de limbi străine sau învață să faci ceva nou, ceva ce ți-ai dorit toată viață. Să croșetezi, să pictezi, să croiești haine, poate să schiezi sau să patinezi?

Ai grijă de tine și de cei dragi

Dovada supremă de iubire e să te îngrijești. De la sănătatea fizică, la cea mentală. Fă sport, dar citește pentru mintea ta. Ieși la plimbare, dar fă jocuri de logică pentru mintea ta. Fii un exemplu pentru cei dragi. Determină-i să facă mai mult pentru ei prin puterea exemplului. Fii un sprijin pentru ei!

Momente de răsfăț

Pentru mine, e o dovadă de iubire, dar și de respect. După muncă, și răsplată. Momentele de răsfăț le merităm din plin și trebuie să ni le acordăm. Un masaj relaxant, o zi la spa, parfumul mult dorit, o haină nouă! Aceste mici detalii ne ajută să ne iubim mai mult!

Momente de pauză

Muncim fără întrerupere. Întotdeauna e ceva de făcut. Bem cafeaua pe fugă. Mâncăm în picioare. Ne aranjăm în mașină. Stop! Ai nevoie de momente de pauză. Bea o cafea în liniște, durează 5 minute. Așează masă și mănâncă așezat. Mult mai sănătos, mult mai corect. Să ne aranjăm nu durează chiar așa de mult. Făcând-o pe grabă, ni se pare că durează o eternitate. Așa că, fă o pauză de la rutina zilnică. Schimbă ceva. Lucrurile trebuie făcute într-o ordine, dar și în liniște.

Nu te mai întreba cum să te iubești mai mult, începe să faci lucruri pentru tine. Vei simți că ești mai plin de energie, mai puțin nervos. Cei din jur vor fi surprinși la început, dar îți vor copia acțiunile. Cum să te iubești mai mult? Prețuiește-te!

16 thoughts on “Cum să te iubești mai mult?”

  1. Eu învăț sa ma iubesc mai multe. Am avut o perioada când era super bine cu mine, ma iubeam asa cum sunt și după când nu a mai făcut asta în continuare, încrederea mea a scăzut mult. Sa te iubești tu pe tine este cel mai important și mereu trebuie sa faci ceva pentru asta ca dacă nu, un eveniment imediat îți poate scădea încrederea și iubirea fata de tine.

    Reply
  2. Foarte frumos articolul tau, asa este, trebuie mereu sa gasim timp sa ne iertam, sa ne iubim, sa impartim iubirea cu cei dragi, rasfat personal si multa rabdare cu ritmul alert al vietii in aceste perioade pe care le traim!

    Reply
  3. Da, ai mare dreptate! Așa ar trebui să facem. Eu de fel sunt foarte critică cu mine însămi și mereu îmi găsesc nod în papură, sunt nemulțumită de mine, etc. Poate ar trebui să mai pun frână…

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
seri reci de toamnă
Recomandări de activități pentru seri reci de toamnă

Seri reci de toamnă - momente de relaxare Toamna ne aduce seri mai reci, dar mai lungi. Pentru că se...

Close