Clujul reciclează. Produse menaj îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru colectarea selectivă

29

Clujul colectează selectiv și reciclează de la 1 iulie!

Produse menaj sprijină inițiativa!

Despre colectarea selectivă, știm cu toții și auzim peste tot. A venit momentul să punem umărul la treabă și să ajutăm autoritățile. Mă bucur că locuiesc într-un oraș care pune accentul pe dezvoltare. De la 1 iulie, la Cluj Napoca se colectează deșeurile selectiv. Mi-aș dorit ca acest lucru să fie făcut cu ani în urmă, când eram studentă, dar nu e niciodată prea târziu.

Într-un oraș în continuă dezvoltare, numărul populației crește. Din păcate, cresc și cantitățile de deșeuri. Așa că a fost imperios necesar să fim obligați să colectăm selectiv. Acesta este un pas important urmat de reciclare și duce la un trai mai bun.

Produse menaj – locul unde găsești totul pentru colectarea selectivă

Eu locuiesc la casă și încă nu am primit sacii colorați pentru colectarea selectivă. Unele blocuri se bucură de containere colorate pe categorii, însă nu toate. Persoanele juridice își doresc să respecte regulile. Ar fi bine să învățăm unii de la alții și să ne preocupăm în a da bune exemple. Oraș mare, populație mare, trebuie să avem răbdare.

Nu trebuie să așteptăm ca Primăria orașului să facă totul. Ne putem achiziționa, din timp, saci menajeri colorați pentru colectarea selectivă. Trebuie să ne documentăm cum să selectăm corect deșeurile. Și apoi să trecem la treabă. Cu cât ne vom obișnui să selectăm mai corect, cu atât vom simți că facem un lucru bun pentru mediul înconjurător.

De unde putem achiziționa saci și pubele pentru colectarea selectivă?

Produse menaj este magazinul care s-a dotat din timp cu toate cele necesare. Din dorința de a ajuta clienții, dar și de a proteja mediul. De ce acest magazin? Pentru că putem achiziționa saci și pubele din magazinul fizic. Dar dacă timpul nu ne permite, putem comanda online tot ce avem nevoie, iar echipa de la produsemenaj.ro livrează GRATUIT în Cluj ! Un beneficiu extrem de important pe care îl oferă magazinul!

colectarea selectivă

Iată ce putem achiziționa din magazinul Produse menaj și ce ar fi bine să avem acasă sau la locul de muncă:

colectarea selectivă

colectarea selectivă

 

Colectarea selectivă ca o joacă!

Pare dificil să colectăm selectiv, însă trebuie să înțelegem că generăm cantități imense de deșeuri ce pot fi reciclate. Priviți această activitate ca pe o joacă pe culori. Așa îi vom putea învăța și pe cei mici despre deșeuri, colectarea lor selectivă, dar și despre reciclare.

Haideți să dăm o mână de ajutor autorităților. E timpul să devenim conștienți că planeta trebuie să fie mai curată. Resursele sunt limitate și e bine să reciclăm și să recuperăm din deșeuri cât de mult se poate. Nu e greu, trebuie doar să avem răbdare și să fim atenți unde aruncăm deșeurile. Vom asocia categoria cu culoarea și ne va intra în ritm mai repede decât credem.

Nu uita!

 • plastic/metal – galben;
 • hârtie/carton – albastru;
 • sticlă – verde;
 • deșeuri reziduale – negru.

Cât de importantă este pentru tine, colectarea selectivă? Vei avea grijă de acum încolo să colectezi selectiv deșeurile?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

29 Comments

 1. Off, ce bine ar fi dacă toată lumea ar acorda mai multa grija colectarii selective. Va fi mult de lucru la noi, e greu sa schimbi mentalitatea, dar sper ca generatiile viitoare sa devina din ce in ce mai responsabile. Și eu inca lucrez cu mine insami pe tema asta…

 2. Am început și eu să reciclez, nu mai arunc firele de păr în toaletă sau uleiul folosit în chiuvetă. Coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă nu am spațiu suficient în casă pentru ei, dar saci menajeri trebuie să cumpăr și eu.

 3. Cristina Dragomir on

  desi nu am foarte mult spatiu in casa, daca firmele de salubrizare nua r ridica gunoiul la gramada, cu siguranta as gasi loc si pentru 3-4 cosuri de gunoi cu pedala pentru a pune separat diverse tipuri de deseuri.

 4. Pur și simplu ador articolele despre reciclare 😍 și eu am grijă la acest aspect, de ani de zile reciclez, corespunzător, absolut tot 🙂
  Mă bucur că ai abordat și acest subiect :*

 5. Clujul e printre orașele fruntașe ale tarii și trebuie sa fii mândră de această inițiativa frumoasa. Sper sa va urmeze și vestul țării cât de curand. ❤️

 6. Este foarte importanta reciclarea și trebuie sa avem mai multa grijă de acum înainte, deși la mine în oraș înca nu e implementat un sistem foarte bun în acest sens

 7. Bravo, Cluj! Si la Bucuresti se incearca, dar nu stiu exact daca se si reuseste.. Mai avem de invatat multe, dar e un inceput.

 8. si eu am observat ca ridica gunoiul cu o singura masina de la toate pubelele, desi era sortat, si am fost socata, mi s-a explicat ca au statie de sortare si este dus acolo si resortat!

 9. Și la noi au început, cam timid ce-i drept , colectarea selectivă. Deocamdată pentru plastic și sticlă. Cred că amenzile ar rezolva problema celor reticenți.

 10. Dream big little girl on

  Admir atat de mult Clujul si mi se pare incredibil ca la voi se poate si la noi nu! Sunteti un exemplu

 11. Super articol! Reciclarea e foarte importanta si e bine ca avem posibilitatea de a face acest lucru si in Romania. Deocamdata, ma limitez la recilarea palsticului si a hartiei/cartonului. Si bineinteles, incerc sa reduc plasticul pe cat posibil.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
perioada de autoizolare Coronavirus
Listă de provizii pentru perioada de autoizolare Coronavirus

Temeri în perioada de autoizolare Coronavirus Perioada de autoizolare Coronavirus nu trebuie să ne înspăimânte. Panica celor din jur m-a...

Close