Prăjitură cu ricotta și vișine – rețetă dietetică
Ador să gătesc și nu știu de ce am făcut o pauză atât de mare. Adevărul este că mereu mă relaxez când gătesc. Întotdeauna îmi place să încerc rețete noi. Când e vorba de desert, vreau să experimentez și să improvizez. Combinația de ricotta cu vișine mi s-a părut genială. Culoare, aromă, tot ce e nevoie pentru un desert gustos.
Pentru prima dată, am încercat desert cu făină de nucă de cocos. Și a fost o adevărată provocare. Dar bine de știut pe viitor cum se comportă și dacă e de testat și în alte rețete.
Ingrediente necesare prăjitură cu ricotta și vișine
Ingrediente pentru blat:
- 75 grame făină de nucă de cocos,
- 3 ouă de casă, eu le comand de aici,
- 50 grame zahăr brut,
- 10 grame cacao,
- 50 ml lapte,
- puțin praf de copt.
Ingrediente pentru cremă:
- 250 grame ricotta Sterilgarda,
- 1 ou,
- puțin pesmet,
- 50 grame zahăr brut,
- esență de vanilie,
- vișine bine scurse de zeamă.
Mod de preparare prăjitură cu ricotta și vișine
Etapa 1:
Mixăm bine ouăle cu zahărul sau îndulcitor dacă vreți. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Laptele îl punem treptat și mixăm. Data viitoare, voi bate spumă albușurile. Și apoi voi adăuga restul de ingrediente.Cred că va ieși mult mai aerat blatul.
Inițial trebuia să fie pufos. Mie mi-a ieșit de consistența unui blat de tartă. L-am întins cu degetele într-o tavă de ceramică termorezistentă.
Etapa 2:
Ricotta o mixăm cu zahărul și aromele. La final, punem pesmetul. Turnăm crema de ricotta peste blat și nivelăm ușor. Cu răbdare, punem vișinele frumos, una lângă cealaltă. Eu le-am înghesuit, mi-am dorit să intre cât mai multe pentru că îmi plac tare mult.
Etapa 3:
Preîncălzim cuptorul la 180ºC. Eu am folosit opțiunea căldură de sus și jos. Dăm tava la cuptor pentru 40-50 de minute. Scoatem tava și lăsăm să se răcească. E un desert aromat, colorat, poate fi ușor porționat și servit. Merge de minune cu un sos de vanilie sau înghețată.
Nu vă fie frică să improvizați
Aud de multe ori, nu mă pricep la deserturi sau mie nu îmi ies. Deserturile sunt complicate. Nu, nu sunt, doar le facem să pară complicate. Ele nu trebuie să arate exact ca în poza de prezentare. Fiecare încercare ne ajută să devenim mai experimentați. Nu vă fie frică să înlocuiți ingrediente sau să adăugați după bunul plac.
Testați orice rețetă vi se pare interesantă și pe gustul vostru. Combinați ingredientele pe care le aveți. Așa am făcut și eu cu rețeta aceasta de prăjitură cu ricotta și vișine. Inițial era cu făină de migdale și îndulcitor. Eu am adaptat-o pentru gustul meu.
Nu am mancat niciodata ricotta, chiar sunt curioasa ce gust are. Prajitura cu visine am mai mancat, mama imi facea mereu cand era mica.
O sa incerc reteta ta, arata delicios!
Nu am gatit niciodata prajitura cu ricotta, dar… vorba ta: nu trebuie sa ne fie frica sa incercam. Adevarul e ca de multe ori am avut surpriza extraordinara de a constata ca singurul lucru care ma tinea departe de o farfurie de succes era frica.
Multumim pentru reteta. Arata bine si pare usor de realizat. O voi incerca!
Ce bine arata prajitura facuta de tine. Noroc ca am mancat ieri un chesecake cu ciocolata si visine ca altfel as fi fugit la cofetarie.
Wow cat de bine arata si chiar e usor de facut.poate o sa o incerc si eu pe viitor
Arată bine. Si eu adaptez rețetele in funcție de ce îmi place sau am în casă.
Mulțumim pentru rețetă.
Ce bine arata! Mi-ai facut pofta. O sa incerc si eu reteta ta, cu siguranta!
Arata minunat prajitura ta si daca e si dietetica e si mai bine.
Mi se pare foarte interesant ca ai pus faina de cocos, eu n-am incercat niciodata sa fac prajituri cu ea.
Imi plac foarte mult retetele de acest gen. Pare usor de realizat si extrem de gustoasa. Ce e mai recomandat sa folosesc: visine din compot sau congelate?
Îți fur rețeta și o să fac varianta ei plant-based pentru că nu mănânc nimic de origine animală. Chiar sunt curioasă ce îmi iese.
Arata bine de tot si iubesc orice prajitura cu visine. Gustul dulce al prajiturii se potriveste perfect cu gustul acrisor al visinilor. Trebuie sa incerc si eu reteta
Si eu cateodata mai fac experimente cu retete. Insa ricotta de unde o iei? Caut in disperare si ultima oara la Lidl cand am intrebat, acea doamna se uita la mine de parca am cerut un martian :))
Cat de bine arata. Nu prea sunt eu cu cheseecake-urile dar asta chiar arata si suna bine.
Arata foarte bine! Chiar o sa incerc reteta :*
Arata tare bine reteta ta! Si ma bucur ca e o alternativa mai light! ^_^
Arata super bine! Cu siguranta e absolut delicioasa aceasta prajitura.
Sincer nici mie nu prea imi ies :))) habar nu am de ce, uneori mai incerc si eu retete simple.
Ce bine arata prajitura, cu siguranta o voi incerca si eu, sotul meu este innebunit dupa astfel de prajituri! Multumesc!
Prea bine arata! Trebuie sa incerc si eu.
Arată super bine! În plus, este sănătoasă!
Am zis eu că faci ceva de arăţi atât de bine!
Mulţumesc pentru reţetă, o voi încerca neapărat!
Arata minunat, cu siguranta mi-ar placea foarte mult. Imi trebuie doar putin curaj sa incerc!
Pare perfectă pentru weekend. Ușor de făcut și delicioasă.
Arata absolut delicios! Si eu improvizez de cele mai multe ori si atunci ies cele mai reusite deserturi.
wow! Cat de bine arata! Sunt convinsa ca a fost delicioasa! O voi incerca si eu!
Dintre toate ingredientele, imi lipsesc visinile. Daca gasesc sa cumpar clar incerc si eu reteta
Foarte bine arata, decand poftesc la asa bunatate. Yummmy