Prăjitură cu ricotta și vișine – rețetă dietetică

Prăjitură cu ricotta și vișine – rețetă dietetică

Ador să gătesc și nu știu de ce am făcut o pauză atât de mare. Adevărul este că mereu mă relaxez când gătesc. Întotdeauna îmi place să încerc rețete noi. Când e vorba de desert, vreau să experimentez și să improvizez. Combinația de ricotta cu vișine mi s-a părut genială. Culoare, aromă, tot ce e nevoie pentru un desert gustos.

Pentru prima dată, am încercat desert cu făină de nucă de cocos. Și a fost o adevărată provocare. Dar bine de știut pe viitor cum se comportă și dacă e de testat și în alte rețete.

Ingrediente necesare prăjitură cu ricotta și vișine

Ingrediente pentru blat:

  • 75 grame făină de nucă de cocos,
  • 3 ouă de casă, eu le comand de aici,
  • 50 grame zahăr brut,
  • 10 grame cacao,
  • 50 ml lapte,
  • puțin praf de copt.

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 grame ricotta Sterilgarda,
  • 1 ou,
  • puțin pesmet,
  • 50 grame zahăr brut,
  • esență de vanilie,
  • vișine bine scurse de zeamă.

Mod de preparare prăjitură cu ricotta și vișine

Etapa 1:

Mixăm bine ouăle cu zahărul sau îndulcitor dacă vreți. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și cacaua. Laptele îl punem treptat și mixăm. Data viitoare, voi bate spumă albușurile. Și apoi voi adăuga restul de ingrediente.Cred că va ieși mult mai aerat blatul.

Inițial trebuia să fie pufos. Mie mi-a ieșit de consistența unui blat de tartă. L-am întins cu degetele într-o tavă de ceramică termorezistentă.

Etapa 2:

Ricotta o mixăm cu zahărul și aromele. La final, punem pesmetul. Turnăm crema de ricotta peste blat și nivelăm ușor. Cu răbdare, punem vișinele frumos, una lângă cealaltă. Eu le-am înghesuit, mi-am dorit să intre cât mai multe pentru că îmi plac tare mult.

prăjitură cu ricotta și vișine

prăjitură cu ricotta și vișine

Etapa 3:

Preîncălzim cuptorul la 180ºC. Eu am folosit opțiunea căldură de sus și jos. Dăm tava la cuptor pentru 40-50 de minute. Scoatem tava și lăsăm să se răcească. E un desert aromat, colorat, poate fi ușor porționat și servit. Merge de minune cu un sos de vanilie sau înghețată.

prăjitură cu ricotta și vișine

Nu vă fie frică să improvizați

Aud de multe ori, nu mă pricep la deserturi sau mie nu îmi ies. Deserturile sunt complicate. Nu, nu sunt, doar le facem să pară complicate. Ele nu trebuie să arate exact ca în poza de prezentare. Fiecare încercare ne ajută să devenim mai experimentați. Nu vă fie frică să înlocuiți ingrediente sau să adăugați după bunul plac.

Testați orice rețetă vi se pare interesantă și pe gustul vostru. Combinați ingredientele pe care le aveți. Așa am făcut și eu cu rețeta aceasta de prăjitură cu ricotta și vișine. Inițial era cu făină de migdale și îndulcitor. Eu am adaptat-o pentru gustul meu.

Poftă bună și spor la testat rețete noi! Mi-ar plăcea să împărtășești cu noi din experimentele tale! Chiar și cele nereușite! 

27 thoughts on “Prăjitură cu ricotta și vișine – rețetă dietetică”

  1. Nu am gatit niciodata prajitura cu ricotta, dar… vorba ta: nu trebuie sa ne fie frica sa incercam. Adevarul e ca de multe ori am avut surpriza extraordinara de a constata ca singurul lucru care ma tinea departe de o farfurie de succes era frica.
    Multumim pentru reteta. Arata bine si pare usor de realizat. O voi incerca!

    Reply
  2. Arata bine de tot si iubesc orice prajitura cu visine. Gustul dulce al prajiturii se potriveste perfect cu gustul acrisor al visinilor. Trebuie sa incerc si eu reteta

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.