Prăjitură cu biscuiți Picnic RoStar – amintiri dragi
În copilărie, îmi plăcea mult să fac prăjituri. Memoram cu ușurință rețetele și uneori mai improvizam. Dar mă tentau și rețetele noi. Sora mea a venit acasă într-o seară și ne povestea despre o prăjitură savurată la o prietenă. Își amintea de un blat, cremă și biscuiți Picnic. Mi-a făcut poftă și i-am spus să ceară rețeta ca să încercăm și noi, acasă.
A fost prăjitura la care am lucrat împreună și ne-am distrat. Bineînțeles că a ieșit minunat, probabil pentru că a fost o prăjitură ”povestită” și realizată cu mult drag. Zilele trecute am zărit pachetele de biscuiți Picnic RoStar și mi-am amintit de prăjitura făcută împreună cu sora mea. Și am refăcut-o, iată ce a ieșit!
Ingrediente necesare:
Pentru blat:
- 6 ouă mari,
- 7 linguri de zahăr,
- 6 linguri de făină albă,
- un praf de copt,
- esență de vanilie,
- cacao.
Pentru cremă și decor:
- o budincă de fistic sau budincă făcută în casă,
- 100 grame unt moale,
- biscuiți Picnic RoStar cu vanilie și cu cacao.
Mod de preparare:
Etapa 1:
Spălăm bine ouăle și le separăm. Batem bine albușurile cu puțină sare până obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm din nou. Treptat, adăugăm gălbenușurile și mixăm la treaptă inferioară. Într-un bol punem făina, cacaua și praful de copt. Le adăugăm la spuma de albușuri cu gălbenușuri, treptat. La final, punem esența de vanilie.
Într-o tavă, punem hârtie de copt și turnăm aluatul. Nivelăm bine și dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180°C, căldură de sus și jos. Facem testul cu scobitoarea și când e curată, știm că blatul e copt.
Etapa 2:
Cât se coace blatul, facem budinca. Puteți opta pentru budincă din comerț, orice aromă vă place. La fel de bine, puteți opta pentru budinca de casă de vanilie. Eu am făcut o budincă din comerț cu fistic, preferata soțului.
Lăsăm să se răcească budinca cât timp se răcește și blatul. Când budinca e rece, adăugăm untul moale și amestecăm bine. Apoi trecem la montat prăjitura.
Etapa 3:
Scoatem blatul din tavă, îndepărtăm hârtia de copt cu grijă. Punem blatul pe un platou. Întindem uniform budinca pe blat. Și urmează joacă. Punem biscuiți deasupra, alternativ, vanilie și cacao. Va arăta ca o tablă de șah. Vă va fi mai ușor să tăiați cuburile egale.
Dăm prăjitura la frigider și tăiem a doua zi. Biscuiții se vor înmuia și vor prelua din aroma budincii. Se poate servi cu frișcă sau topping, lângă un ceai aromat!
Cred ca ti.ai amintit cu mare bucurie de clipele din copilarie petrecute cu sora ta!As vrea sa incerc si eu aceasta prajitura!
E foarte tentanta reteta ta, se prepara usor si precis este foarte gustoasa. Am s-o fac si eu.
Iamii, arata foarte bine. Am folosit si eu biscuiti Rostar in weekend pentru a face un salam de biscuiti.
Mulțumim pentru rețetă,am sa o fac și eu.
Yummy, ce bine arata rezultatul final. Nu m-as fi gandit la o asa idee!! Esti mereu inventiva. 😀
Foarte buni biscuiții aceștia. Eu ii folosesc des în rețete fără coacere.
Foarte simplu si de efect! Imi plac retetele tale! 😛
Delicios arata! Si mie imi plac prajiturile cu biscuiti.
Eu as face azi una cu mere, cu blat de biscuiti.Am tot din acestia, Rostar. Nu am mai facut pana acum, sper sa iasa buna. De fapt, nu are cum sa nu fie buna, nu?
Super reteta, big like!
Sa stii ca aveam in plan sa fac si eu un dulce cu biscuiti si reteta ta a venit la fix