Prăjitură cu biscuiți Picnic RoStar

11

Prăjitură cu biscuiți Picnic RoStar – amintiri dragi

În copilărie, îmi plăcea mult să fac prăjituri. Memoram cu ușurință rețetele și uneori mai improvizam. Dar mă tentau și rețetele noi. Sora mea a venit acasă într-o seară și ne povestea despre o prăjitură savurată la o prietenă. Își amintea de un blat, cremă și biscuiți Picnic. Mi-a făcut poftă și i-am spus să ceară rețeta ca să încercăm și noi, acasă.

A fost prăjitura la care am lucrat împreună și ne-am distrat. Bineînțeles că a ieșit minunat, probabil pentru că a fost o prăjitură ”povestită” și realizată cu mult drag. Zilele trecute am zărit pachetele de biscuiți Picnic RoStar și mi-am amintit de prăjitura făcută împreună cu sora mea. Și am refăcut-o, iată ce a ieșit!

Ingrediente necesare:

Pentru blat:

 • 6 ouă mari,
 • 7 linguri de zahăr,
 • 6 linguri de făină albă,
 • un praf de copt,
 • esență de vanilie,
 • cacao.

Pentru cremă și decor:

 • o budincă de fistic sau budincă făcută în casă,
 • 100 grame unt moale,
 • biscuiți Picnic RoStar cu vanilie și cu cacao.

Mod de preparare:

Etapa 1:

Spălăm bine ouăle și le separăm. Batem bine albușurile cu puțină sare până obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și mixăm din nou. Treptat, adăugăm gălbenușurile și mixăm la treaptă inferioară. Într-un bol punem făina, cacaua și praful de copt. Le adăugăm la spuma de albușuri cu gălbenușuri, treptat. La final, punem esența de vanilie.

Într-o tavă, punem hârtie de copt și turnăm aluatul. Nivelăm bine și dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180°C, căldură de sus și jos. Facem testul cu scobitoarea și când e curată, știm că blatul e copt.

biscuiți Picnic RoStar

Etapa 2:

Cât se coace blatul, facem budinca. Puteți opta pentru budincă din comerț, orice aromă vă place. La fel de bine, puteți opta pentru budinca de casă de vanilie. Eu am făcut o budincă din comerț cu fistic, preferata soțului.

Lăsăm să se răcească budinca cât timp se răcește și blatul. Când budinca e rece, adăugăm untul moale și amestecăm bine. Apoi trecem la montat prăjitura.

biscuiți Picnic RoStar

Etapa 3:

Scoatem blatul din tavă, îndepărtăm hârtia de copt cu grijă. Punem blatul pe un platou. Întindem uniform budinca pe blat. Și urmează joacă. Punem biscuiți deasupra, alternativ, vanilie și cacao. Va arăta ca o tablă de șah. Vă va fi mai ușor să tăiați cuburile egale.

Dăm prăjitura la frigider și tăiem a doua zi. Biscuiții se vor înmuia și vor prelua din aroma budincii. Se poate servi cu frișcă sau topping, lângă un ceai aromat!

biscuiți Picnic RoStar

Ce fel de deserturi realizați cu biscuiți? Vă tentează să încercați prăjitura cu biscuiți Picnic RoStar?

biscuiți Picnic RoStar

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

11 Comments

 1. Cereces Loredana on

  Cred ca ti.ai amintit cu mare bucurie de clipele din copilarie petrecute cu sora ta!As vrea sa incerc si eu aceasta prajitura!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
camera copilului
Idei de amenajare camera copilului

Alegerea încăperii pentru camera copilului Fiecare încăpere din locuința noastră are un rol bine definit. Știm exact unde va fi...

Close