Plimbare de weekend – Valea Drăganului, Barajul Drăgan!

baraj 7

Dacă e weekend, și nu e nuntă, atunci e plimbare în natură și relaxare. Pentru această duminică am ales o plimbare relativ aproape de Cluj, dar urma să vedem un obiectiv turistic deosebit. Am plecat din Cluj pe vânt si 20°, am ajuns la Valea Drăganului, tot pe vânt, dar la 17°, unde e vara?  Din Cluj până în Poieni, unde găsim indicatorul spre stânga pentru a ajunge pe Valea Drăganului, avem 68 km. Pe un drum relativ bun, dar plin de capcane, gropi și gropițe, cam 20 de km, ajungem la Baraj Drăgan.

drum baraj

Ne-am oprit după pod, am făcut câteva poze și apoi am intrat în vorbă cu omul de la pază care ne-a dat câteva detalii despre baraj. Construcția barajului a început în anul 1970, adâncimea lacului are 80 de m, iar maximul înregistrat a fost 85 de m. Există două blocuri imense de piatră pe care au fost montate în acele timpuri macaralele care au ajutat la construcția barajului. Unul dintre blocuri te ajută să ai o imagine perfectă asupra lacului, barajului, zonei, păcat că nu e securizat, nu există nicio măcar o balustradă, doar un indicator sinistru ”pericol de cădere în gol”.

baraj 1

baraj 2

baraj3

După ce v-ați bucurat privirea și sufletul cu acest peisaj de vis, vă recomand să urcați cu mașina puțin mai sus, unde veți găsi o pensiune în construcție, iar de aici veți avea o altă panoramă asupra lacului, de vis, nici nu vreau să mă gândesc cât de norocoși vor fi cei cazați aici.

baraj 4

baraj 5

Din păcate, aici nu este nicio locație unde să poți savura o cafea sau să poți lua masa bucurându-te de acest peisaj. Probabil când va fi gata pensiunea de care vă spuneam, vom reveni!
Ați vizitat Barajul Drăgan și Valea Drăganului? Nu-i așa că peisajul este deosebit?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.