Plăcinta cu mere este desertul meu preferat

Plăcinta cu mere – un desert cu istorie

Plăcinta cu mere este desertul meu preferat. Îmi amintește mult de copilărie și vacanțele de vară. Este desertul pe care l-aș putea savura oricând. Am încercat nenumărate rețete de plăcintă cu mere, prăjitură cu mere. desert cu mere. Poate și pentru că aveam mereu la îndemână mere frumoase și aromate. Contează extrem de mult acest aspect.

Reușita unui desert cu fructe depinde de cât de aromate sunt fructele. Așa că ele trebuie alese cu grijă. Prima plăcintă cu mere se presupune că s-a realizat în 1381. Un desert cu mere aromate, cu miere și condimente naturale. Nici nu vreau să mă gândesc cât de bune erau prăjiturile. Doar nu credeați că în timpurile vechi, oamenii nu se delectau cu desert? Păcat că nu avem acum acces la acele rețete vechi, simple, dar deosebite.

De ce să alegi un desert cu mere?

E un desert răcoros, aromat, să nu uităm că scorțișoara este esențială. În plus, poate fi realizat cu puține ingrediente, deci e un desert economic. Unde mai pui că poate fi ușor transformat într-un tort?

Personal, prefer o plăcintă cu mere, cu foi fine, care se despică și multă umplutură de mere și scorțișoară. Însă nu refuz un desert cu mere, bezea crocantă deasupra. Iar dacă am acces la ștrudel cu mere și cremă de vanilie, greu mă pot opri.

Scorțișoară și zahăr pudră cu vanilie!

Când spun prăjitură cu mere, îmi vine în minte aroma de mere acrișoare și scorțișoară. Iar pentru ca desertul să fie perfect, trebuie presărat deasupra zahăr pudră cu vanilie. Pentru mine, e un desert de toamnă, iarnă, când merele sunt cele mai aromate. Dar trebuie să fac și vara cu merele de vară care au o aromă aparte.

Tort cu mere și budincă

Trebuie să întocmești rapid un desert festiv cu mere? Nimic mai simplu. Un blat simplu de pandișpan, bucăți de mere și budinca de casă. Înainte de servire, decorează cu frișcă. Sigur toată lumea va fi extrem de încântată.

Cum surprinzi musafirii cu o plăcintă cu mere?

Ai plăcinta cu mere gata preparată, dar îți dorești să îți surprinzi musafirii? Ai nevoie de un sos de vanilie și/sau de înghețată de vanilie. Taie o bucată frumoasă de plăcintă. Deasupra toarnă sosul de vanilie cald și adaugă un glob de înghețată.

Poți să servești desertul într-o farfurie adâncă pentru paste. Va fi mult mai de impact. Pe marginile farfuriei, poți presăra zahăr pudră sau scorțișoară. Poți pune chiar și câteva felii subțiri de mere cu coajă roșie.

Vouă vă place plăcinta cu mere? Aveți o rețetă preferată de desert cu mere? Mi-ar plăcea să o scrieți în comentarii. Sunt fan testat rețete noi.

Foto

10 thoughts on “Plăcinta cu mere este desertul meu preferat”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.