9 lucruri de care ai nevoie pentru un picnic perfect

21

Vine vremea bună, să ne pregătim de picnic

Mie îmi place să mănânc în aer liber. De cum vine primăvară, luăm masa pe terasă. De multe ori, în weekend, când e cald, ieșim la un picnic. Facem o scurtă plimbare. Ne bucurăm de peisaje. Mâncarea este mult mai gustoasă afară.

Pentru a avea un picnic perfect, trebuie să avem de toate la noi. Îmi plac tare mult cei care ies la picnic chiar și în parc. Se bucură de soare, de iarbă, de liniște. Și îmi mai plac la nebunie, coșulețele împletite pentru picnic. Mi se pare drăguțe și chiar te invită la o plimbare.

picnic

9 lucruri de care ai nevoie pentru un picnic perfect

 1. pătură sau izolir (izopren) – eu le iau pe amândouă. Izolirul e pentru a face șederea mai confortabilă. Dacă a plouat, el împiedică pătura să se ude. Combinația de izopren și pătură deasupra face picnicul să fie confortabil.
 2. umbrelă de plajă – pentru soare și pentru ploaie. Uneori începem picnicul pe soare și îl terminăm pe ploaie. Umbrela ne ajută să avem un prânz liniștit indiferent de vreme. În plus, prin serviciul de personalizare umbrele de plajă ne putem face reclamă la propria firmă sau la firma preferată. Mi se par vesele umbrelele personalizate.
 3. șapcă și ochelari de soare – pentru a ne feri de razele soarelui, e bine să nu uităm de ele. Pe timpul verii, majoritatea firmelor oferă șepci personalizate. Ei se bucură de reclamă gratuită. Noi ne bucurăm să putem opta pentru șepci colorate.
 4. spray pentru insecte și cremă de soare – pentru a ne proteja pielea, e bine să le avem la îndemână. Ar fi păcat să ne stricăm ziua pentru câteva insecte.
 5. pahare și tacâmuri – eu le prefer pe cele de unică folosință. Mi se pare mult mai practic. Îmi place ideea de a savura un vin din pahare de sticlă. Dar nu mă încânta ideea de a le purta de grijă mereu. Însă aș lua cu mine un cuțit care taie bine. Cele de plastic nu fac o treabă prea bună.
 6. preparate care se pot servi ușor – eu optez pentru sandviciuri sau mâncare gătită care poate fi servită și rece.
 7. suc/apă/cafea în termos – lichidele  e bine să le păstrăm în termos. Sucul și apa sunt de preferat reci. În schimb, o cafea savurată în natură, are altă aromă.
 8. șervețele de hârtie, un prosop de bucătărie și șervețele umede – toate acestea trebuie să le avem la îndemână în orice împrejurare.
 9. jocuri sau o carte – după o masă bună în natură, merge o carte sau un joc.

Picnic – moment de relaxare

picnic

Picnicul e pentru relaxare în natură. Câteva ore petrecute în natură, departe de agitația orașului, e tot ce avem nevoie uneori. Pentru copil, a mânca în natură e o adevărată plăcere. Pentru cățelul familiei, e bucuria maximă de a putea alerga în voie. Pentru adulți, e un moment de respiro.

Vouă că place să ieșiți la picnic? Ce luați întotdeauna cu voi?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

 1. Nu am mai fost la picnic de anul trecut, ce dor imi e! Cam tot ce ai zis tu luam, plus niste scaune pliabile pentru cine nu are chef sa stea pe jos. Cartile de jos, mingea si rachetele de tenis sunt nelipsite!

 2. Sincer? Nu. Chiar nu-mi place sa mananc in aer liber – praf, vânt, musculite, bîzoaie mari, albine/viespi, microbi…. iar la padure, posibilitatea de a te spala pe maini ca lumea este redusa. Doar daca ai multa apa de acasa ori locul de picnic este langa un izvor. Si nici la terasa nu-mi place, din aceleasi motive, ca sa nu mai zic ca fiind in oras mai e si poluare… Intotdeauna prefer sa mananc intr-un spatiu inchis – restaurant, bucataria mea, sufragerie. Nu in aer liber… mie mi se pare extrem de neplacut, o fac doar de nevoie, in calatorii… Imi place sa ies la aer, sa ma bucur de soare de natura, dar nu sa si mananc acolo..

 3. iesim destul de rar, ce-i drept, nu ne prea nimerim toti prietenii, dar si cand se intampla…iese frumos! farfurii si pahare de unica folosinta, carti de joc, table,multa voie buna -cam asta ar fi reteta!

 4. n-am fost la picnic de cativa ani. Am vrut sa mergem de 1 iunie si se anuntasera furtuni si a trebuit sa amanam pentru ca aveam si pitici de luat cu noi. De obicei mergem pe sanvisuri si un gratar cand avem parte de astfel de escapade si la pahare, farfurii si tacamuri tot pe cele de unica folosinta ne axam.

 5. E plăcut să ieși la picnic, mai ales la marginea unei păduri într-o zi călduroasă de vară. Iau cam tot ce ai scris tu și poate mai adug o minge și rachete de tenis și un apar foto.

 6. Eu ies la iarba verde doar ca la mine se numeste gratar. Nu am iesit niciodata la iarba verde cu un cosulet plin cu merinde …. 🙂 Nu stiu daca sotul nu-i foarte romantic sau nici pe mine nu ma caracterizeaza asta

 7. Foarte buna lista ta. Uite ca eu nu m-am gandit sa fac una. Cand plecam undeva fac totul pe fuga 🙁 Dar iti fur ideea si o pun in practica cu prima ocazie 🙂

Leave A Reply

Read previous post:
alege electrocasnice
Alege electrocasnice prin comparație

Cum poți alege electrocasnice? Alege electrocasnice pentru o viață. Eu pe principiul acesta am mers. Nu este ușor să alegi...

Close