Vânătorii de zmeie de Khaled Hosseini – recomandare lectură

19

Vânătorii de zmeie – poveste de viață

Sunt o pasionată de literatură Literatură de calitate. Povești inspirate din viața reală. Nu citesc povești siropoase, cu happy end. Viața rareori este cu happy end.

Citisem de Khaled Hosseini, cartea ”Splendida cetate a celor o mie de sori”. Mi-a plăcut stilul lui de a scrie foarte mult. Te ține în suspans cât e necesar. Nu lasă povestea neterminată. Mi-am dorit mult să citesc și cartea ”Vânătorii de zmeie”. Când am reușit să pun mâna pe ea, am citit-o pe nerăsuflate. Cartea o puteți pe site-ul Târgul Cărții.

vânătorii de zmeie

Vânătorii de zmeie  povestea din Amir și Hassan

Amir și Hassan sunt doi prieteni de aceeași vârstă. Amir, copil de stăpân, Hassan servitorul lui. Mama lui Amir a murit la naștere. Mama lui Hassan l-a abandonat la puțin timp după naștere. Ei au avut aceeași doică, iar legătura dintre ei a devenit tot mai puternică. Pe cât  de fericită era copilăria lor, pe atât de multe probleme urmau să întâmpine în viață. Amir a tânjit mereu după atenția tatălui. Însă acesta își împărțea atenția și cadourile în mod egal între cei doi prieteni. 30  de ani mai târziu urma să înțeleagă de ce.

vânătorii de zmeie

Hassan ar fi făcut orice pentru stăpânul lui. Așa cum prietenii adevărați fac totul unul pentru celălalt. Așa cum sufletul ne învață să facem bine pentru cei din jur. În nenumărate rânduri, Hassan își dovedește loialitatea față de Amir. Însă Amir nu poate să înțeleagă gesturile. Nu știe să îi prețuiască gesturile. Deși la un moment dat, Amir are posbilitatea de a-l ajuta pe Hassan , se dovedește laș. Act de lașitate care îl va urmări toată viață. Act de lașitate care îi va da o lecție de viață de neuitat.

Vânătorii de zmeie – una din cărțile citite pe nerăsuflate

Deși povestea este una tristă, este plină de învățături. Aprecierea și respectarea prietenilor este esențială. Minciunile spuse ne urmăresc toată viața. Greșelile făcute în copilărie trebuie plătite la un moment dat în viață.

Ați citit cartea ”Vânătorii de zmeie” de Khaled Hosseini? Nu-i așa că este o poveste deosebită?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

19 Comments

  1. Am citit cartea in urma cu circa 2-3 ani. De fapt, am avut o perioada cand am citit numai carti despre lumea araba, musulmana, islamism pentru ca incercam sa inteleg mai bine ce se intampla in lumea asta de sunt atatea probleme si atatea razboaie.

  2. Am citit-o acum vreo 3 ani, dar mi-a plăcut mult. Este cu siguranță una din cele mai frumoase și emoționante povești pe care le-am citit vreodată.

  3. nu prea e genul meu si nu-mi place ideea asta de carte trista. dar pana la urma, mai trebuie o asemenea lectura din cand in cand, sa ne mai puna mintea si inima la contributie

Leave A Reply

Read previous post:
rinoplastie
Rinoplastie – riscuri, efecte și preț

Rinoplastie – riscuri, efecte și preț Remodelarea estetică a nasului – cunoscută, în termeni medicali, sub denumirea de rinoplastie –...

Close