Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini?

Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și visam la mașina mea. Admiram  mașinile frumoase pe care le vedeam. Visul meu a devenit realitate și condusul este o mare pasiunea de-a mea. Mă simt bine conducând, chiar mă relaxează enorm. Însă am și mare grijă de mașina mea pentru a o păstra în stare bună, mai mult timp.

Îngrijirea corespunzătoare duce la menținerea mașinii în stare bună. Cum reușește mașina mea să pară ca nouă și după doi ani? Vă dau câteva sfaturi!

Sfaturi pentru buna și corecta îngrijire a unei mașini

Cu cât îți îngrijești mai bine lucrurile, cu atât te vei bucura mai mult timp de ele, în stare bună. Există câteva sfaturi pe care eu le-am primit și le-am urmat. Drept urmare, mașina mea e în stare impecabilă!

 • Alimentează cu combustibil de calitate

Acesta a fost primul sfat primit. Benzina și motorina există în două variante pe piață. Alege să alimentezi cu varianta îmbunătățită cu nitrometan pentru a proteja motorul. Este varianta mai scumpă, dar merită banii în plus, dacă e vorba de confort, siguranță, durabilitate.

 • Verificări periodice în centre specializate

Este important să facem verificările periodice la timpul indicat și în centre specializate. Mașinile noi îți afișează pe bord ce tip de revizie trebuie să faci. Chiar îți reamintesc timp de o lună și te pot conecta direct cu service-ul autorizat pentru o programare. Așa nu ai nicio scuză să uiți de verificări. Este pentru binele tău, și a siguranței tale, dar și a mașinii tale.

mașini

 • Schimbarea filtrelor la timp

Ne bucurăm să avem confort maxim în mașină indiferent de anotimp, datorită sistemului de climatizare. Filtrele de la climatizarea automată trebuie schimbate periodic. Alege să faci acest schimb înainte de a porni la drum lung sau înainte de vacanța de vară.

 • Retușează din timp micile zgârieturi

Dacă observi zgârieturi pe mașină, alege să le retușezi din timp. Nu lăsa timpul să treacă. Orice mică îndoitură poate fi scoasă la service, cu minim de efort, în scurt timp.

Ți-a sărit o piatră în parbriz și s-a ciobit, chiar s-a fisurat? Du-te într-un centru specializat și ei pot retușa orice ciobitură din parbriz sau lunetă. Din cauza frigului sau a căldurii, sau din cauza unei alte lovituri, prabrizul poate crăpa de tot și va fi nevoie înlocuirea lui. Alege să scapi mai ieftin.

 • Spală constant mașina

Nu sta cu mașina murdară, plină de praf și noroi. Spălarea ei constantă te va ajuta să o păstrezi ca nouă mai mult timp. Dacă ai posibilitatea, ține mașina în garaj. Soarele, căldura, frigul, ploaie, îți pot deteriora vopseaua. Ai grijă și de aspectul exterior al mașinii.

Tapițeria din piele se curăță cu șervețele speciale pentru piele. Astfel împiedicăm uscarea ei și fisurarea în timp. Orice obiect din piele are nevoie de îngrijire prin hidratare.

Tapițeria din textil s-a pătat? Curăță rapid cu șervețele anti-pată. Nu lăsa să se usuce și să se imprime. Va fi dificil de scos pata, uneori imposibil.

Șofer pasionat de mașini? Sigur pasionat și de îngrijirea ei!

Nu e suficient să iubim mașina, trebuie să o îngrijim. Ne vom folosi de ea ceva timp și e bine să fie în stare impecabilă. Dacă e nevoie să o vindem, să fim mândri de ea.

Ești pasionat de mașini frumoase? Sunt curioasă tu cum îți îngrijești mașina și ce sfaturi ne poți da. Le aștept în comentarii!

Foto

9 thoughts on “Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă”

 1. E normal sa ne ingrijim masina. La cel mai mic sunet care mi se pare nefiresc, fug in service, uneori fara motiv. :))) Insa paza buna… Restul aspectelor foarte importante pe care le-ai metionat, le fac regulat.

  Reply
 2. Deși nu șofez, îmi plac mașinile și am avut norocul ca soțul și băieții să fie pasionați dar și foarte atenți cu întreținerea și îngrijirea acestor. Mi-e drag de nu mai pot când urc în mașinile lor atent întreținute, impecabile.

  Reply
 3. Din pacate, noi am lasat netratate unele mici zgarieturi si indoituri si deja se vede treaba asta. Bine, e si Logan, si se prinde imediat rugina de el, deci nu puteam avea mari prententii.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
amenajări interioare
Idei de amenajări interioare

Bucuria de a fi la casa ta Ne dorim să fim la casa noastră și facem multe sacrificii pentru a...

Close