Idei de amenajări interioare

10

Bucuria de a fi la casa ta

Ne dorim să fim la casa noastră și facem multe sacrificii pentru a ne îndeplini acest vis. Bucuria cea mai mare este atunci când e timpul pentru amenajări interioare. Știm ce ne dorim și adunăm din timp idei și modele de amenajare. La momentul potrivit, vom alege ce se potrivește cel mai bine cu locuința și nevoile noastre.

Pare simplu să amenajezi casa visurilor tale. În realitate, ne putem lovi de multe piedici. Împortant este să avem răbdare și inspirație pentru a găsi alternative și a face compromisuri când e cazul.

Idei de amenajări interioare

Trebuie să ținem cont de câteva reguli de bază. Și e bine să știm exact ce ne dorim. Nu trebuie să renunțăm la nimic din ce considerăm esențial pentru noi. Trebuie să fim siguri de alegerile noastre, e destul de dificil să schimbăm, mai apoi, lucrurile.

Amenajare bucătărie și baie

Cele mai importante încăperi din casă sunt bucătăria și baia. Și sunt și printre primele care se amenajează pentru că ele îți oferă confortul necesar la început.

Bucătăria trebuie să fie practică. Gândește-te bine unde îți este comod să gătești și acolo pune plita. Montează în apropiere chiuveta și masina de spălat vase. Găsește locul ideal pentru cuptor și optează pentru un blat spațios pentru a te putea desfășura în voie.

Baia este încăperea unde trebuie să ne putem relaxa în voie. Alege cu atenție culorile pentru gresie și faianță. Corpurile sanitare să fie comode, practice. Mobilierul să fie suficient și bine organizat pentru a putea depozita toate cele necesare. Pune accentul chiar și pe culoarea prosoapelor, a covorașelor de baie. Vor avea rolul de a te energiza la primă oră a dimineții și a te relaxa, seara.

Ești în etapa de amenajare baie? Nu te grăbi să iei decizii, să faci alegeri. Timpul este cel mai bun sfetnic.

amenajări interioare

Amenajare dormitor și dressing

Aceasta este cea mai bună combinație și mie mi se pare extrem de comod. Dormitorul trebuie să fie aerisit, să cuprindă doar patul cu noptiere, măsuța de machiaj și o oglindă mare. Exclus dulapuri.

Locul hainelor este într-un dressing bine compartimentat, unde să nu fie înghesuite. Pot fi așezate pe umerașe, astfel le vedem mai bine și ne decidem mai rapid și mai ușor cu ce să ne îmbrăcăm. În plus, nu se șifonează și se păstrează mult mai bine.

Amenajare living

Locul unde primim musafirii și unde ne relaxăm în weekend sau după o zi lungă la job, trebuie să fie liniștitor. Canapele comode, fotolii încăpătoare, culori calde și obiecte decorative. Lumină naturală, dacă e posibil, ar fi ideal. Nu uita de plante verzi și flori pentru a te asigura că te încarci cu energie pozitivă.

Amenajare hol

Iată un loc unde e nevoie de ordine și organizare pentru că e intrarea în casă, practic cartea de vizită a familiei. Ideal ar fi să cuprindă un cuier încăpător. Dar și un dulăpior sau suport pentru pantofi. Nu uita de suportul pentru umbrele, coșulețe pentru eșarfe, fulare, mănuși. Poți înfrumuseța locul cu un suport vesel pentru chei cu diverse motive.

Atenție la tot ce este electronic în locuință!

Siguranța locuinței e pe primul plan. Nu uita de o asigurare suplimentară, dar și de sisteme de supraveghere și monitorizare, dar și senzori pentru gaz, inundație.

Centrala termică trebuie supravegheată. Verifică presiunea constant și respectă termenele pentru verificări periodice. Dacă întâmpini defecțiuni centrală termică, verifică întâi cartea tehnică, iar apoi apelează la un specialist.

Spune-mi cum arată casa visurilor tale? Ții cont de idei de amenajări interioare sau faci totul din impuls? Regreți o decizie pe care ai luat-o pe moment, în ce privește amenajarea locuinței?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

10 Comments

  1. Visez la o casă în care să mă simt confortabil și să fiu conectată cu natura, cât de cât. Cred că e important să ne inspirăm, să ne informăm de la persoane avizate și să le consultăm atunci când e nevoie. 🙂 O greșeală poate să coste mai mult după aceea…

  2. cristina dragomir on

    chiar anul asta am in plan renovarea si reamenajarea dormitorului si ma tot uit la poze si prin articole si nu reusesc sa ma hotarasc ce mobila sa aleg si ce culori sa abordez.

  3. Pun siguranța pe primul loc, însă și modul in care decorez are importanta. Imi place stilul minimalist, sa fie spatou si lumina. Si multe flori.

  4. Cereces Loredana on

    Imi place mult toate ideile si sfaturile de mai sus!Am mai aflat ceva ce nu stiam si anume ca nu e bine sa avem dulapuri in dormitor!Din pacate eu inca am!

  5. Casa visurilor mele are etaj si are musai o camera ca dressing, nu doar un spatiu intr-un dormitor. Are mansarda si e mobilata in asa fel incat sa simt siguranta, caldura, valoare. Mi-as alege un designer, ca eu nu ma pricep la desing interior. Dar asta e doar in vis….

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
ghirlande luminoase
Ghirlande luminoase pentru o curte de poveste

Ghirlande luminoase pentru curtea mea Mi-am dorit mereu o casă și o curte mare. Visul s-a îndeplinit și de ceva...

Close