Papanași din brânză de vaci – gustarea perfectă
Orice desert poate fi adaptat pentru dietă atâta timp cât îți dai puțin interesul și îți folosești imaginația. Fiecare preparat trebuie adaptat dietei, propriilor preferințe și gusturi. Papanașii reprezintă o gustare – desert care pot fi serviți cu glazură de ciocolată, cu gem și quark, cu fructoză pudră și scorțișoară!
Ingrediente necesare pentru papanași din brânză de vaci:
- 500 grame brânză de vaci,
- 2 ouă,
- 4 linguri îndulcitor,
- o fiolă esență de vanilie,
- 100 grame făină premix patiserie.
Mod de preparare papanași din brânză de vaci:
Etapa 1
Punem apă la fiert într-o oală și între timp amestecăm bine toate ingredientele. Cantitatea de făină este variabilă în funcție de cât de zemoasă este brânza de vaci.
Etapa 2
Facem biluțe mici cu mâna și le punem în oala în care apa fierbe. Când se ridică, le mai lăsăm cam 10-15 minute să fiarbă la foc mic.
Etapa 3
Le scoatem cu o paletă de galuște și le scurgem bine de apă. Cât sunt fiebinți, puteți pune bucăți mici de unt deasupra. Untul topit va da o aromă deosebită papanașilor.
Mă plictiseam tot așteptând să fiarbă, așa că am pus ulei la încins într-o tigaie și am început să fac bile de aluat pe care le-am turtit și le-am pus în uleiul încins. Le-am lăsat să se prăjească pe ambele părți.
Am pus bucăți mici de unt deasupra și le-am servit cu dulceață dietetică de caise și quark! Un deliciu!
Papanași din brânză de vaci – o gustare sățioasă și un desert
De cele mai multe ori, între mese ni se face foame. Așa că e bine să avem la îndemână gustări conforme, sățioase. Îmi place să îmi gătesc mereu gustări. Acești papanși sunt delicioși, aromați și extrem de sățioși. Cât sunt calzi, îi putem servi cu unt, acesta se topește și papanașii devin foarte gustoși.
Poftă bună!