Pământ american de Jeanine Cummins recomandare lectură

9

Pământ american de Jeanine Cummins – un roman puternic

Despre cartea, Pământ american de Jeanine Cummins, am aflat dintr-un club de carte. Părerile celor care au citit-o, au contat mult pentru mine. M-am bucurat când am primit-o cadou de ziua mea. Îmi doream mult să citesc povestea. Mi-am făcut timp pentru ea în aceste zile de iarnă. Frigul și situația cu virusul mi-au oferit mai mult timp pentru lectură.

Sunt fan lectură, și le prefer pe cele deosebite, cu subiecte puternice. Îmi doresc să mă captiveze de la primele pagini. Dacă e o carte bună, o recomand celor dragi și interesați. Bineînțeles, că fac și review pentru a stimula mai mulți oameni să citească.

Pământ american – poveste despre Mexic, carteluri și fuga pentru supraviețuire

Cred că este prima carte pe care o citesc despre Mexic și carteluri. Am citit povești cutremurătoare despre fuga arabilor de sistem. Însă, deși știam că e la fel de greu să fugi din Mexic, nu citisem nimic până acum.

Lydia deține o mică bibliotecă în Acapulco, Mexic. Turiștii sunt tot mai puțini, speriați de scandalurile cartelurilor. Totuși, librăria reușește să supraviețuiască. Plătește taxele pentru a funcționa și speră că viața poate continua în liniște. Luca, fiul ei de opt ani, este totul pentru ea, împreună cu soțul ei, jurnalist de profesie.

Într-o zi, în librăria ei intră un client. Un bărbat pedant care îi atrage atenția prin cărțile alese. Discuția se leagă ușor între ei și ușor, ușor se împrietenesc. Ajung să-și facă mici confesiuni, despre familie, pasiuni. Lydia îl vede ca pe un om minunat, însă când află cine e, o străbate un fior de frică. Nu se poate.

Omul minunat – șef de cartel

Se spune că oamenii sunt diferiți în funcție de împrejurarea în care îi cunoaștem. Așa a fost și cu Javier. Ea ar fi putut să jure că e un om minunat, educat, cu bune maniere. A fost greu să accepte că e șeful unui cartel. Soțul ei scrie articole despre carteluri și grovăziile pe care le fac, și care sunt ascunse de autorități. Nimeni nu este pedepsit, crimele nu sunt rezolvate niciodată.

Din păcate, articolele soțului deranjează cartelul și o petrecere de familie se sfârșește cu o baie de sânge. Lydia nu are de ales decât să fugă cu Luca. Nu e timp de jelit, de înmormântări. Își face doar un mic bagaj, ia bani, și fuge. Unde fuge? Speră să ajungă în America. Însă drumul va fi nevoios și plin de capcane.

Te invit să descoperi ce înseamnă fuga de un cartel de droguri. Cum ajungi să-ți faci curaj pentru a face lucruri de neimaginat, dar le faci pentru că poate fi, ultima ta șansă! Citește, Pământ american, și bucură-te că nu trăiești în acele locuri! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

9 Comments

  1. cristina dragomir on

    Nu am citit nimic in genul asta, tocmai asta ar fi promovocare. Nu stiu cat de tare m-ar prinde o poveste despre carteluri, dar nu stii pana nu incerci, nu?

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașini
Pasionat de mașini? Sfaturi pentru o îngrijire corectă

Și tu ai o pasiune pentru mașini? Sunt o pasionată de mașini și condus. Copil fiind, mă vedeam conducând și...

Close